tirsdag den 19. januar 2010

Tak!

Taknemmelighed er en god ting. Og høflighed. Synes selv, at både HDD og jeg er i besiddelse af begge dele, og det er Øglen også, har det vist sig. I hvert fald, hvis man skal dømme efter betydningen af hendes første ord*: "Tak".

Meget høflig baby, vil jeg nok mene. Og halvstolt mor (som ellers havde heppet på, at "mor" skulle være det første ord, men som er ganske tilfreds med "tak").

*HDD og jeg røg i øvrigt ud i en definitions-diskussion om, hvorvidt man kan tale om "første ord", når Øglen ikke har helt styr på brugen af ordet? Hun siger fx "tak", både når hun får og giver en ting, når hun tager sin yndlingsbog, og så gentager hun det (nogle gange), når vi siger det. Men vi er jo forældrene, så vi bestemmer - og vi har bestemt, at det kvalificerer som ord.

4 kommentarer:

 1. klart det er et ord. I forstår det. Og hun forstår (næsten helt rigtigt) betydningen. Tak, det er god tord at starte med. Hun skal nok komme langt :-)

  SvarSlet
 2. Det er totalt meget et ord, mand! Ingen tvivl om det! Og jeg tror, langt de fleste børn siger tak, når de giver noget, i meget lang tid. Det er så sødt ... :-)

  SvarSlet
 3. absolut meget enig med d'damer! Det er 100% et ord - og et vigtigt et af slagsen. (min datter startede med hat...hm..hun er nu 6½ nu og kan også finde ud af at sige tak, så det er vel ok :-))
  Tillykke med det!

  SvarSlet
 4. Fremmelig øgle du har. Her er vi ikke nået længere end til "mam mam mam mam", "Dumba dumba dumba dumba" og "Babababa" og så en masse andet uforståeligt sludder med masser af vokaler og ingen konsonanter. Hun bliver stum, bøffen, jeg ved det bare. Argh!

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...