onsdag den 10. februar 2010

Genbrugs-guld

Der kan siges meget om Forstaden og dens mangler (men mest om gennemsnitsalderen, der sniger sig faretruende op imod de 400 - det er jo ikke for sjov, vi kalder det Gammelby, vel?!), men ret skal være ret, så når der er noget, der fungerer, så skal det også roses.

Så jeg roser hermed genbrugsbutikken! Det er en rigtig genner - sådan en, der lugter lidt hengemt og har s i n d s s y g t mange ting proppet ind på ingen plads, og så koster tingene ingenting. Ikke ligesom de københavnske genbrugsbutikker, der er overbeviste om, at deres tøj er vægten værd i diamanter og derfor helt uden at blinke forlanger 400 kroner for et par seriøst udtrådte sko. Hrmpf.

Nå, men genneren. I Gammelby. SÅ god og billig. Jeg har været derinde en håndfuld gange på de 4 måneder, vi har boet i byen, og selv om der ofte er langt mellem snapsene i gennere, har jeg været heldig med noget tøj. 50 kroner for et par jeans og en bouclé-jakke. Godt nok 'kun' fra H&M, men alligevel.

I går var jeg så i genneren igen. For lige at se, om de kunne noget på stof-fronten. Ikke, at jeg kan sy, men jeg drømmer om at lære det, og første skridt, har jeg besluttet mig for, er noget stof. (Symaskinen må så komme senere...)

Det her stof fik jeg for sølle 30 kroner. Det er 3 dynebetræk, et mindre stykke lilla stof og et kæmpestykke turkist stof. Nærmest en dug, tænker jeg - i sådan noget uldent stof (nærmere kan sy-imbecilla her desværre ikke komme det).

Da jeg dimsede rundt og hev stof ned fra hylderne, kom jeg også lige til at gramse på et par tallerkener. Besluttede mig dog for lige at få grønt lys fra HDD, inden jeg berigede vores kummerlige porcelæn-samling med dem, så jeg nøjedes med stoffet i går. HDD udviste hverken foragt eller nogen særlig begejstring for tallerkenerne (hvad er der med mænd?!), og det tog jeg som accept, så i dag var jeg nede og hente dem. De er rimelig brune, men ret fine, synes jeg.
11 af de øverste og 5 af de nederste. 40 kr. Helt ærligt. Det er 3 kroner mere end en café latte grande på Baresso. For 16 tallerkener. Wild! Og nu jeg var i gang kom jeg også lige til at købe to tekopper og to kaffekopper med tilhørende underkopper i noget sødt, sommerhus-agtigt porcelæn. Og en lille gråspurv. Alt i alt kom jeg af med 110 kr. Og har samtidig støttet et godt formål.

Og SÅ er det også slut med at købe flere ting, før vi flytter (påsøndagpåsøndagpåsøndag). Det fylder jo altsammen. Og VEJER! Men fordi det er til lejligheden, falder det ikke ind under mit shoppestop. Så min samvittighed er lige så hvid (gul?) som sneen herude i Forstaden.


En anden type genbrug, jeg har investeret i i disse dage, er en kæmpekasse tøj til Øglen. Vi har nærmest intet tøj i str. 80, og eftersom det er den størrelse, hun er ved at bevæge sig op i, måtte vi jo gøre noget. Vi stod også og manglede en ordentlig flyverdragt, fordi hun efter flytningen (påsøndagpåsøndagpåsøndag) skal til at cykles til og fra vugger, så jeg så hurtigt en ret stor udskrivning foran mig. 


Men nej - lykken (og internettet) smilede til mig, og sør'me om en sødsød dame på Fyn ikke lige stod og skulle af med en farlig masse pigetøj. I str. 80. Inkl. en flyverdragt. Og regntøj, for at det ikke skal være lyw. For 400 kr. Inkl. porto. Haps! Det var selvfølgelig et sats, og jeg kunne risikere, at tøjet var grimmere end arvesynden (som efter sigende skulle være RET grim), men det var SÅ fint. Der er vist kun 3-4 stykker, der ryger ud - og det gør ikke så meget, eftersom der nok har været 40 stykker tøj i kassen. Er ret vild med genbrug, egentlig.

6 kommentarer:

 1. Hej A
  Genbrug er sejt! Gråspurven er rigtig fin... Er dog ikke sikker på du har arts-bestemt den helt korrekt... Siger ornitologen til den anden ornitolog...
  Jeg så SÅ søde billeder af Øglen på FB i dag,
  Kh. M

  SvarSlet
 2. Hold fast noget lækkert stof, du fik der. Bliver helt misundelig. Genbrug er altså ret godt, for det meste :)

  SvarSlet
 3. Arj en lækker genner. Ja, man skal bare ud på landet så vælter der guld op ad jorden;D

  SvarSlet
 4. @Frederikke: Er også meget glad for det. Men nu skal jeg som sagt lige finde ud af, hvad jeg skal (kan finde ud af) at bruge det til...

  @Malene: Tror, du har ret i, at det ikke er en gråspurv, faktisk. Musvit? Blåmejse? Gårdsanger? Aaanyway. Det er en fugl, og den er i porcelæn. Det er alt, jeg behøver at vide :-) Ang. billeder på FB, så har du jo totalt ret i, at hun ligner Bonderøven på det ene billede...

  @Husmoder: Jeps. Landet holder. Nogle gange.

  SvarSlet
 5. Måske det er en affarvet musvit, tror jeg. Platin-musvitten?

  :)

  SvarSlet
 6. Nej, hvor er det nogle fine ting. En god genbrugsbutik og en god tingfinder. Så kan det ikke gå helt galt.
  Ren Retro. Jeg bliver helt inspireret til at køre til Gammelby. Vores genner kan desværre ikke diske op med lignende sager. Apropos gråspurv, så tror jeg også, at den er en musvit!
  Brugt børnetøj over nettet! I´ve been there. Selvom vi dengang brugte tlf., så er resultatet det samme. Genbrugsguld!

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...