søndag den 28. februar 2010

Middagslur og fødselsdag

Vi sover ikke så godt herhjemme for tiden. Og med 'vi' mener jeg Øglen. Som jo så er så venlig at vække HDD og jeg. MANGE gange. I nat var vi vist oppe og runde de 8 gange. Og så besluttede hun sig for at holde fest fra omkring kl. 06. Jeg ved godt, at det i manges øjne ikke er specielt tidligt. Men vi har jo været velsignede med en Øgle, der i den sidste lange tid har sovet mere eller mindre igennem fra kl. 18.30-06.30/07. Så vi er vågnet op (i bogstaveligste forstand) til en helt ny virkelighed.

Men det Øglen ikke sover om natten, indhenter hun så om dagen. I skrivende stund har hun sovet middagslur i 3 timer. Det er meget usædvanligt, for nu at sige det pænt. Hun står nede i gården i sin klapper og snårksover (og ja - jeg HAR tjekket, at jeg har husket at tænde babyalarmen!), og hverken legende børn eller klaprende skraldespandslåg lyder til at genere hende. Men hun må jo trænge til det, det lille pus.

Kan jo også være, at hun rent faktisk hørte efter, da jeg forklarede hende, at heat to af Operation Øgle-fødselsdag (heat et blev afviklet i går) løber af stabelen her til eftermiddag, så måske hun vil være høflig og sørge for at være veludhvilet, når diverse legeonkler og -tanter indtager lejligheden. Det ville ikke være så tosset.

I går havde vi også hytten fyldt med gæster, og vi kopierer så konceptet i dag. Eller. Lagkagerne kopierer vi i hvert fald. Fandt ud af i går, at det ikke var helt så nemt og ligetil at bikse en kæmpegryde chili sammen, mens lejligheden myldrede med mennesker, så i dag udnytter vi det fastfood-mekka, der befinder sig lige uden for vores gadedør. Der bliver heller ingen kagedame i dag. Desværre. Der er kun et par meget små bidder tilbage af gårsdagens (og dem vil jeg selv have), som Øglens mormor medbragte. Og den smagte simpelthen så godt, at jeg ikke vil være bekendt at prøve at gøre hende kunsten efter. Så gæsterne i dag må nøjes med lagkage, boller og pizza. Basta! Det skal bare lige laves, men jeg mente, at jeg trængte til en pause ved Macbooken. (Har jeg i øvrigt fortalt, at jeg har fået sådan en?! For det er da klart værd at nævne, synes jeg nok...)

Har i sagens natur aldrig prøvet at holde børnefødselsdag før, men det er da helt vildt sjovt. Og hyggeligt. Og travlt. Fantastisk at se, hvor meget en et-årig trods alt fatter, og hvor glad Øglen blev for alle sine gaver. Hun har gøglet rundt med pegebøger, snurretoppe, dukker og så videre hele morgenen, og generelt været i højt humør. Gad godt, at jeg kunne være helt lige så frisk og entusiastisk efter at være blevet vækket non-stop hele natten, men det hjælper faktisk en hel del på trætheden at se, at hun er så glad. Ikke mindst fordi hun jo har været ret så pylret og bange, efter vi er flyttet.

Nå, nu er der lyd i babyalarmen. Finally. Så begynder det store ædegilde. Mon ikke, der falder lidt lagkage af igen i dag?!

2 kommentarer:

  1. Det er ikke så længe siden hun har været forkølet, vel? Det kan give vand i ørerne og det kan være det der forhindrer hende i at sove ordentligt om natten. lige nøjagtigt det vi lige har været igennem. I første omgang kan du prøve med en hovedpude under hendes madras, så hun ligger med hovedet højt, 30 grader ca., men ellers så synes jeg du skal få tjekket trykket i hendes ører. Hellere en gang for meget til lægen end en gang for lidt. :)

    SvarSlet
  2. Det lyder, som om hun er i bedring. Det er rigtig godt. Hun har også haft en travl weekend, det lille pus. Hun klarede det med bravour og I med :)!

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...