fredag den 26. februar 2010

Når svensken flytter ind

Vi er blevet invaderet i den nye lejlighed. Af en hulens masse svenskere. Der lyder navne som Fillsta, Plök, Bestå, Vara, Omar og Kvart. Lige så langsomt i løbet af den sidste uge er der kommet flere og flere af de svenske venner til, og nu fylder de og deres pap-frakker stort set hele lejligheden.

Vi har jo selv inviteret dem, kan man sige. Og det fortryder vi da heller ikke. De er jo både pæne, praktiske, rummelige og billige. Vi skal bare liiiiige finde ud af, hvor de skal stå henne. Og hvad vi skal bruge dem til.

Det er jo selvfølgelig IKEA-møbler, jeg taler om her. HDD har haft ferie i denne uge (og jeg har jo ferie i tre uger, juhu!), og vi har benyttet os af arbejdsfriheden til at... arbejde. I lejligheden. Faktisk har vi ikke siddet stille et sekund, mens Øglen har været i vuggestue - vi har slæbt kasser, ryddet op, gjort rent, malet, handlet og indrettet. Og så har vi altså også været i IKEA. Mange gange! Ham Den Dejlige har været den heldige vinder af fire ture i IKEA på fire dage, mens jeg har 'nøjedes' med tre ture på ligeså mange dage. Og nu må det altså gerne snart stoppe!

Normalt er jeg egentlig ret pjattet med at dimse rundt i IKEAs afdeling for ting og sager, man ikke anede, man ikke kunne leve uden, og jeg må da også tilstå, at jeg har fået min del af underligheder med hjem fra mine tre besøg. Kartoffelmos-presseren, den gule lampe og de 20 (tyve) opbevaringsglas stod fx ikke allerøverst på listen over must-haves. Ligesom de 10 (hvad sker der for de absurde antal?) kulørte rammer til Øglens værelse heller ikke gjorde det. Men jeg har vist nået målet for, hvor meget IKEA jeg egentlig kan rumme.

Således kan jeg næsten ikke overskue, at vi stadig har en enkelt tur (i hvert fald) til IKEA til gode. Den værste tur af dem alle, hvis man spørger mig, for det er turen, hvor vi skal erhverve os et klædeskab. Af den allerslemmeste saml-selv-slags. Jeg VED bare, at det kommer til at tage for evigt. Og at lynet slår ned i hjemtransport-folkene lige præcis den dag, vi vælger at købe skabet, og så står vi dér med vores millionmilliard dumme æsker og kasser. Såååk! Så. Hvis der er nogen, der er helt vild med at købe klædeskabe i IKEA, så kunne jeg sagtens overtales til at blive hjemme. Anyone?

Det bliver dog ikke aktuelt at købe klædeskab, før resten af lejligheden er rimelig ryddelig. Måske der faktisk er en idé i at forhale dén proces, men på den anden side får vi hele familien på besøg til Øgle-fødselsdag i morgen, så det er jo også i vores (og deres) interesse, at det er til at komme til. Det bliver også så bøvlet, hvis nogen brækker et ben eller andet, fordi de skvatter i Kläfts' indpakning. Hm. Må hellere komme i gang med at rydde lidt op...

I øvrigt er Øglen sluppet for samtlige ture til IKEA. Heldige asen...

5 kommentarer:

 1. Har man været for meget i IKEA hvis man godt kan genkende navne på IKEA-møbler og faktisk også godt lidt ved hvordan de ser ud?...
  Og hurra for Øglen som har/har haft? fødselsdag!
  ps: Der er altså virkelig mange smarte indretningsmuligheder af sådan et klædeskab derude i IKEA-land.

  SvarSlet
 2. Sådan en rigtig kartoffelmos presser laver ellers den bedste kartoffelmos - og det kommer fra en der synes det er fjollet at mose kartoflerne og mener godt selv hun kan tygge dem ;-)

  Meeen jeg ville nok også have fået nok af IKEA hvis mængden var den samme som jeres..

  God tur i klædeskabsland ;-)

  SvarSlet
 3. Hej sødde,

  Jeg har tagget dig i en ABC-leg, Nu skylder jeg jo en omgang hos dig, men nu kan vi jo se hvem der kommer først... Hvis jeg overhovedet nogensinde kommer i mål i "Hvad er du bange for"-legen.

  Kh. Malene

  SvarSlet
 4. Aj, altså, det der Pax klædeskab, de har derude, er altså helt vildt godt og helt vildt nemt at samle. Vi (læs: dem, der ikke er gravide) har lige gjort det, og du kan få ALLE tænkelige indretningsfinesser til det. Jeg er faktisk temmelig imponeret.

  Og vi er totalt glade for vores kartoffelmoslaver – den er dog ikke fra Ikea, men princippet er vel det samme, og hvis deres kartoffelpresser er bare halvt så god som deres hvidløgspresser, så har du gjort et godt køb.

  Den gule lampe? Lyder spændende. Hvad er det for en? Kan man få et link?

  SvarSlet
 5. @Husmoder: Ja, så har man været en enkelt gang for meget i IKEA, vil jeg mene :-)

  @Marianne: Jamen, hvis den laver rigtig god kartoffelmos, så vil jeg ikke ærgre mig over dét impulskøb...

  @Malene: Tak for tag. Og ja - lad os se, hvem der kommer først :-)

  @Louise: Det er denne her lampe: http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/20116801 Megetmeget enkel (og billig). Er lidt sur over, at ledningen er hvid, men den er ok fin.

  Lyder godt med det der PAX. Det bliver HDD glad for at høre (eftersom jeg ikke ejer tålmodighed til at samle sådan noget). Glæder mig til at gå amokka i indretningsmuligheder, men det virker bare lidt uoverskueligt, synes jeg. Men hvis du siger, det er nemt, så tror jeg på dig!

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...