tirsdag den 6. april 2010

Barnets første sygedag

... hvor mange gange kan man egentlig holde det? Ja, jeg spørger jo, fordi jeg - igenigeniGENigen - er hjemme med en snotforkølet Øgle. Ikke, at det skal være den rene ynk altsammen, men påskeferien startede hårdt ud med en slatten Øgle, kulminerede med en meget feberhed Øgle og er nu stagneret ved småslatten.

Jeg SIGER det bare...

Nå, men jeg lægger så ud med at være fraværende på kontoret for absolut ikke første gang (for nu at sige det pænt), siden jeg begyndte på det der nye-agtige job d. 10. marts. Lidt hurtig hovedregning siger mig, at jeg har været der omkring en måned nu (inkl. de 10 dages påskeferie, that is), og jeg har i hvert fald haft barnets første sygedag 2 gange. Hvis ikke 3*. Altså er det vist ikke helt forkert at mene, at jeg ikke ligefrem er vinderloddet, som enhver arbejdsgiver håber at trække, sådan rent arbejdsmæssigt.

Men altså. Hvad skal man gøre?! Når vuggestuen ringer i tide og utide, fordi Øglen a) ikke vil sove, b) virker lidt pylret, c) har rød hale, d) find selv på noget, og helt klart lyder som om, man er de dårligste forældre, der nogensinde har sat fødderne på denne jord, hvis man ikke henter hende asap, så kan man jo ikke andet end at, ja... hente hende. I dag kom vi dog opringningen fra vuggeren i forkøbet og sendte slet ikke Øglen af sted. Fordi hun hoster og er snottet. Og så skal hun selvfølgelig også være hjemme, hvor hun kan lege, når hun gider, sove, når hun gider, spise, når hun gider (hele tiden!) og putte, når hun lige er i dét humør. Der har da absolut heller ikke været nogen sure miner fra chef eller kolleger, men jeg sidder bare tilbage med en følelse af, at jeg ikke bidrager helt så meget på kontoret, som jeg får løn for.

Men sådan er det måske bare at være mor med fuldtidsarbejde? En konstant følelse af ikke helt at slå til?

Nå, nu skratter babyalarmen. Det lyder bare overhovedet ikke som Øglen, der er i den anden ende. Hm... Mon en fremmed baby har hacket sig ind på Øglens kanal?! Her gik jeg lige og troede, at vi havde købt en digital babyalarm med firs milliarder kanaler, så det ikke rigtigt kunne lade sig gøre at bruge hinandens kanal, men der tog jeg så fejl. Eller hvad? Må hellere ned og tjekke...


*Og så må vi jo ikke glemme, at HDD altså også har taget sin tørn af barns første og anden sygedag...

4 kommentarer:

 1. Jeg kan forstå de ringer hvis øglen er syg. Jeg kan måske endda også forstå at de ringer når hun er pylret, hvis jeg virkelig strenger mig an, men hvad pokker har de gang i, når de ringer fordi hun ikke vil sove? Gælder deres arbejdstid kun når børnene Skider og æder og sover som de skal?

  Og hvorfor ringer de når hun har rød hale? Det er da ikke en sygdom. Det er da ikke smitsomt. Eller er det? Oplys mig, tak. :)

  SvarSlet
 2. For fanden, hvor jeg føler med dig. Den lede, gnavende og dårlige samvittighed over for jobbet, barnet, institutionen (indsæt selv flere) er bare så grim og svær at håndtere. Ved vores den ældste oplevede jeg også, at han blev ringet (IMO unødigt) hjem flere gange i de første 6 måneder. F.eks. hvis han sked på et andet tidspunkt end sædvaneligt (måske havde han ondt i maven jo). Jeg tror, at pædagogerne er lidt ekstra påpasselige med de helt små, ligesom de formentligt kan have svært ved at finde niveauet, fordi forældrenes grænse er forskellig. Men øv, hvor er det surt - jeg blev på et tidspunkt så trættrættrær, at jeg dårligt orkede at høre min egen imødekommende stemme pippe 'jamen, så henter jeg ham da bare lige om lidt'. Man bliver til sidst helt desperat. God bedring med hende.

  SvarSlet
 3. Seriøst ringer de ved manglende søvn og rød hale?

  Og så tror jeg, at du har ret, når først man bliver forældre så vælter man rundt i dårlig samvittighed i ønsket om at slå til og alligevel er det aldrig godt nok.

  Det største problem er, at samfundet ikke rigtig er gearet til børnefamilierne, for vi er bare lidt mere amputeret end de andre.

  Rigtig god bedring med øglen.

  SvarSlet
 4. Tak for god bedringerne. Øglen er i vugger igen, og vi krydser fingre for, at der ikke bliver ringet...

  Og ja, det er helt seriøst, at de har ringet ved manglende søvn og rød hale. Andre gange har de undladt at ringe ved rød hale, men har så, når vi har hentet, insinueret, at det nok var bedst med en hjemmedag for Øglen dagen efter, så halen kunne hele ordentligt (selv om det 'bare' er rød hale uden sår eller noget). (Og jeg er heller ikke bekendt med, at det skulle være smitsomt, KitKat).

  Som Louise skriver, så tror jeg måske også, at de er ekstra påpasselige med de helt små, og selvfølgelig skal de ringe, hvis de vurderer, at det er det bedste for Øglen at komme hjem, meeeen...

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...