fredag den 11. juni 2010

De første sko

Øglen har fået sine første rigtige sko. Et par fiiiine, brune Bisgaard sko med en bette stjerne på. I str. 19 (mini-fod; tror da pokker, at hun ikke kan gå, når der kun er sådan en lille stump at støtte på).

 Har lånt billedet fra migogmolly.dk. Sig til, hvis jeg skal fjerne det!

Ville egentlig have ventet til hun kan gå rigtigt med at købe de der sko. For det er jo det, alle de kloge anbefaler. Så man ikke uforvarende kommer til at berige afkommet med klumpfod, indgroede tånegle, platfodethed og eventuel spedalskhed. Og fnat. Arj, spøg til side. Jeg ved godt, at man skal vente. Egentlig er der jo heller ikke nogen grund til sko med hårde såler, før de såler bliver anvendt til andet end at gnave på. Men. Det var om ikke en ordre, så en kraftig henstilling fra vuggestuen. Fordi "Øglen er så glad for at gå rundt hernede. Men det er ikke rart for hende ude i sandkassen, hvis hun får fugtige tæer. Så hun har ikke været ude i dag. Eller i går. Eller...". (Undskyld, men sagde du rent faktisk lige dér, at hun ikke kommer med udenfor, før hun får et par rigtige sko, eller er det bare mig, der hører syner ...)*

Har ellers både hjemmesko, kravlesko (med let forstærket bund) og sådan nogle vandtætte overtræksfutter nede i vuggeren, og jeg har forsikret samtlige pædagoger (og sikkert også et par af de andre børns forældre - de ligner jo allesammen hinanden) om, at de må tage alle de sko med udenfor, som de orker - det gør ikke noget, at de bliver våde eller tilsandede eller går i stykker. Men lige lidt har det hjulpet. "Hård bund" er det nye sort dernede, lader det til, og efter at have holdt stand i en lille måned, har jeg nu givet efter.

Og de ER fine, de små begyndersko. Bunden er så blød, som det kan lade sig gøre, når nu den skal være hård (øh?!), og Øglen er glad. Hun går også fint i dem. Og bliver bedre til det for hver dag. I dag var hun ovenikøbet så optaget af at holde fast på sin farveblyant, at hun ikke opdagede, at jeg kun holdt ved én hånd, og derefter vadede hun gennem hele lejligheden med mig ved hånden. Nååhr! (Hun havde godt nok ikke skoene på, da hun gjorde det, men lad os da bare give dem æren for fremskridtet alligevel ...)

Nu mangler vi så bare, at hun rent faktisk har skoene på, når vi kommer og henter hende i vuggeren. I stedet for de lilla fløjls-futter (med verdens blødeste bund), som har været dernede hele tiden - og som hun har haft på i alle de to dage, hun har haft de nye sko. Men nu HAR hun skoene. Og det må vel være det vigtigste? For man må aldrig gå ned på udstyr, jo ...

*Det VAR heldigvis bare mig, der hørte syner. Øglen bliver også luftet af og til nede i vuggeren. På trods af hidtil manglende sko. Bare ikke så tit (hvilket efter sigende ikke skulle skyldes mangel på sko, men derimod mangel på passende vejr for kravle-baby at være ude i...

9 kommentarer:

 1. Tillykke med hendes første sko. Åh, der er altså noget heelt særligt over det første par sko :)
  Carla har de samme sko og de er rigtig gode til hende. Desværre er de knap så pyntelige mere efter en hård scootermedfart (og en dagplejemor som går ud i aaalt slags vejr og terræn!). Hun (Carla - ikke dagplejemor) har nemlig også små fødder og kan passe skoene med ekstra tåforstærkning til scooter-børn ;) Str. 21 og hun er 2!
  Håber at der snart bliver vejr til at få luftet kravlebørn i vuggestuen dagligt. Ellers er det jo bare om at komme op og gå i de nye sko ;)
  Ups, det blev en laaang smørre. Mig og små sko...

  SvarSlet
 2. Har du forresten ikke fået nyt baggrundslayout? Det er super fint.

  SvarSlet
 3. Tillykke med de første par sko. Det er altid super specielt at købe det allerførste par. Vi har lige fået gåvogn til vores yngste, og der går nok ikke så længe heller før vi skal have et par sko. Samme forklaring fra vuggeren i øvrigt. Selvom de lader alt blive vådt alligevel :-)

  @ Mette: To år og bruger str. 21?? Det er jo helt vildt. Min ældstes første par sko er en str. 22 fra Ecco, og de er vist til den store side... :-)

  SvarSlet
 4. Troldungens sko ligner også meget. Og vi har endda også investeret i sandaler, fordi det for en lille uges tid siden, var alt alt for varmt til hende med sko. Men så købte vi sandaler og vupti begynder det at regne. Nemesis er aldrig så langt væk, som man kunne ønske. ;)

  Måske skulle du forsøge at gi' Øglen TO farveblyanter? Een til hver hånd. :D

  SvarSlet
 5. Hej Anna Lotte (via øglemors blog... er det noget rod?).
  Ja, altså lige præcis 2 år igår, ik?! Men ja, str. 21 og hendes gummistøvler fra Bisgaard er 20 med sål i! Og jeg som troede, at de var de andre piger i mødregruppen som havde usædvanlig store plader... Åh nej, tror du jeg skal være bekymret? Tror du, at hun ender med kun at kunne få sko i kollektionsprøver i str. 35?? Pigen eelsker jo sko allerede...

  SvarSlet
 6. Stort tillykke med den første sko. Det er da stort og hun skal da nok komme til at gå... hun skal jo bare have en farveblyant i hånden ;)

  SvarSlet
 7. Åh de er SÅ fine - dem havde jeg også bestilt til Trutten - men han endte så selv med at vælge et andet par - og det kan man jo ikke stille så meget op mod.

  Og sikke nogle bittesmå fødder, hun har - Truttens første sko er str. 23 :D

  SvarSlet
 8. Tak for jeres kommentarer (og tak fordi ingen af jer er uhyggelige ergoterapeutiske typer, der skælder mig ud, fordi vi bøjede os for overmagten og købte et par sko på trods af manglende gå-evner) :-)

  @Anna Lotte: Jeps, nyt baggrundslayout. Tak for rosen.

  SvarSlet
 9. Hej Mette (igen via øglens blog, ja, det er vist ved at blive noget rod ;-)

  Altså nu tror jeg ikke du skal blive helt bekymret, jeg havde bare ikke lige umiddelbart hørt om nogen med så små fødder før. Det viste sig så, at det havde jeg, da min bedste veninde bruger str. 35 i sko (!) Det er svært for en pladefod str. 42 at fatte at man laver sko så små. Heldigvis er der mange der har opdaget marginalstørrelserne Også str. 42, TAK), så der er masser af sko i vente til din shoe-lovin lille prinsesse :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...