onsdag den 30. juni 2010

Motion og chokolade(tude)kiks

Skal lige høre om noget, ik'å'?! Når nu man i lang tid har været rimelig inaktiv (bare for ikke at kalde mig selv for decideret doven.) og ikke lavet megen anden motion i små 1½ år end at gå ture med barnevognen og slæbe Øglen op og ned ad trapper - først på Østerbro, så i Gammelby og så på Østerbro igen - ja, så er der jo ikke noget at sige til, at mavedellen (eller alle de andre deller, for den sags skyld), hverken rykker sig eller bliver mindre. Endnu mindre mærkeligt bliver det, når man oveni den manglende motion spiser så mange kager, at Kagens Dag skal være glad for, at jeg ikke fik købt billet i år (eller nogle af de øvrige år).

Men.

Nu er det jo så, at jeg godt kunne tænke mig at regulere min størrelse lidt (til det mindre, forstås). Og blive lidt sundere og alt det jazz. Ikke på den fanatiske måde, men der er jo ingen grund til at opføre sig som Pacman og æde alle forhindringer på ens vej, vel!? Så jeg har forsøgt at lægge lidt om. Skruet lidt ned for kageindtaget og op for motionen. Jeg cykler 16 km om dagen. Fem dage om ugen. Ikke, at jeg er over-god til hovedregning, men det er mere end 50 km og mindre end 100 km om ugen. Derudover løber jeg mellem 15 og 25 km om ugen. Med et beskedent håb om at komme op på et gennemsnit på 30km på et eller andet tidspunkt, når mine knæ orker. Men dellerne?! De bliver stædigt, hvor de hele tiden har været.

Jowjow - jeg får da mere energi af at spise sundere og bevæge mig mere. (Bortset fra, når jeg punkterer FULDstændig efter en løbetur og sværger, at jeg aldrigaldrig mere vil løbe så meget som ét skridt mere). Og jeg sover bedre om natten. Og har generelt mere overskud (og thank G** for dét, for Øglen er ramlet ind i noget, der minder om noget trodsalder). Men det VILLE nu være rart, om vægten (eller i det mindste bare spejlbilledet) gad være på mit hold. For selv om alt det nævnte er vældig godt, kan jeg jo ikke helt løbe fra (høhø - løb; fik I den?!), at jeg også gerne vil strammes lidt op og ind hist og pist. Og selv om jeg rent faktisk er begyndt at nyde mine løbeture, så kunne jeg da godt finde på noget andet at lave.

Don't get me wrong, men SÅ sjovt er det jo heller ikke at være magenta-farvet i fjæset flere timer efter endt løbetur. Eller mærke samtlige musker murre og værke som var man 89 og knogleskør. Og da slet ikke, når det tilsyneladende overHOVEDET ikke gør nogen forskel på størrelse eller vægt. Så kan jeg jo ligeså ligge på sofaen som en anden Barbara Cartland og fråde fyldte chokolader. Meget hyggeligere. Og (formentlig) ikke lige så sved-fremkaldende (alt efter, hvor meget chokolade jeg spiser, tænker jeg).

Men hvad sker der for de über-resistente deller, vil jeg gerne vide? Troede jo lige, at jeg havde fat i den lange ende med at skrue ned for de søde sager og op for motionen. Forbrænde flere kalorier end jeg indtager. Og videre i dén dur. Men nej, åbenbart. Hvis der er nogen, der har et råd, de gerne vil af med, så smid det endelig her. For jeg fatter hat (som de unge ville sige).

Tror, jeg går ind og spiser en tudekiks. Af chokolade. Fordi det er synd for mig. Og fordi det jo tilsyneladende hverken gør til eller fra i det store veje-/spejle-regnskab...

9 kommentarer:

 1. Altså man kan jo fint tabe sig ved at løbe men det kan godt tage lidt tid og hvis du vil strammes op - fx på arme, så skal der jo arm øvelser til. Ligesom maven også har ret godt af maveøvelser - den store fordel ved at lave maveøvelser er faktisk at man kan løbe hurtigere fordi torso bliver mere stabil.

  Har du i øvrigt fulgt dine cm - altså omkreds af lår, arme, mave osv? Det kan være du kan se et resultat der?

  SvarSlet
 2. Åh - skulle til at skrive lidt af det samme som Marianne. Og så vil jeg sige: kost!! Det virkede supert for mig efter graviditet, at stoppe med hvidt brød, ris (brune OK, hvide no go), pasta (fuldkorn OK), etc. i den afdeling. Og stoppede faktisk med at spise de fleste rodfrugter (beholdte squash og majs). Og så drak jeg 2-3 kopper pebermyntethe hver dag og spiste ufattelig mange mandler. Jaaah...jeg prøver igen når jeg har født og ammet af...

  Og ellers vil jeg sige keep up the good work. Det er da fedt at du bliver ved med at løbe!!!

  SvarSlet
 3. Ejjj...undskyld. Synes faktisk lige at min kommentar lyder lidt kernesund-hellig - og det er jeg IKKE!!! Jeg havde bare også den dér muffin-top og "hvidt brød"-kuren virkede supert for mig (dvs. den forsvandt faktisk uden megen motion).
  Så det er ikke fordi at jeg vil gøre mig selv til kost-ernærings-løftet-pegefinger-klovn overfor dig...men med rigtig mad skal muffin top bekæmpes ;-) (tror jeg nok...)

  SvarSlet
 4. De der deller på maven kan du sikkert godt få til at forsvinde, hvis du løber fra nu og til juleaften, men du skal bare vide, at så snart barn nummer to har set dagens lys, så er dellen der igen... Min taktik har været at vente med de der fødselsdeller indtil jeg er færdig med at få børn! (Det er jeg så nu -altså færdig, men dellen er der stadig, for jeg har ikke liiiiige fået bundet løbeskoene endnu... tsk tsk)

  SvarSlet
 5. @Marianne: Jow, jeg er godt med på, at jeg ikke taber mig på armene af at løbe. Altså, at jeg skal lave armøvelser og sådan noget, hvis jeg vil strammes op dér. Det gør jeg ikke, så derfor undrer det mig heller ikke, at jeg ikke pludselig vågner op med tonede arme. Det undrer mig bare, at jeg slet ikke kan se bare et lillebitte vægttab hverken på vægten, i spejlet eller på måden, mit tøj sidder på.

  Men nej - jeg har ikke målt cm. Kunne være, jeg skulle prøve dét.

  @Lotte B: Åhja. Kost. Har selv (for lææænge siden) haft held med den 'metode', du beskriver, og jeg spiser da heller ikke meget lyst brød i dag. Men selv om jeg har skruet ned for sukkeret, kunne jeg godt skrue mere ned. Spiser nok også lige rigeligt med frugt, nu jeg tænker over det. Mandler har jeg lige købt, så dem skal jeg da bare hjem og æde, og pebermynte-the elsker jeg, så det var et dejligt råd.

  (I øvrigt syntes jeg ikke, at din kommentar lød kernesund-hellig :-))

  @Malene: Hm - så kunne det være, at jeg bare skulle kaste håndklædet i ringen og sætte mig til at spise kager, indtil jeg har fået barn nr. to (som i øvrigt ikke er på tegnebrættet). Mmmm... Kage... (I øvrigt; sidst jeg så dig, var der jo ikke så meget som skyggen af en delle, så du behøver skam ikke snøre nogen løbesko).

  SvarSlet
 6. Først og fremmest, hvor er du sej at du er blevet så god en løber!!! SEJT!
  Det er r*vsygt, men det eneste der hjælper for mig (som også er i den 'situation') det er at skrue helt ned for sukker, hvidt brød, pasta, ris og kartofler og så helt op for alle gørnsager og flere proteiner + en håndfuld mandler.
  Og så er pilates genialt, det giver de vildeste mavemuskler. Kan anbefale holdet i Fitness world på Østerbro, virkelig god instruktør!

  SvarSlet
 7. Tak for løbe-rosen :-)

  Ja, jeg tænkte s*u nok, at det, der skal til, er at droppe de hurtige kulhydrater. Har tidligere gjort det med stor succes, men det er som om, jeg har svært ved at finde motivationen til helt at droppe brød, pasta, SUKKEr, kartofler, osv. Ikke mindst, fordi Øglen spiser pasta, brød og kartofler med stort velbehag, og det er nemmest kun at skulle lave én slags mad.

  Men undskyldninger er der som bekendt nok af, så måske jeg bare skulle komme igang. Heldigvis elsker jeg mandler, så det er jo meget godt.

  Mht. pilates, så kunne det være, at det skulle have en chance. Er bare VIRkelig dårlig til at komme af sted til holdtræning -det er derfor, jeg er blevet så glad for løb, tror jeg. Fordi jeg kan gøre det hvorsomhelst, nårsomhelst. Hm. Det skal åbenbart ikke være nemt :-)

  SvarSlet
 8. Hm. Så skrev jeg lige verdens længste kommentar, og så forsvandt den. Irriterende. Nå, men jeg skrev egentlig også 'bare' tak for løbe-rosen, og så harcellerede jeg lidt over, at man åbenbart bliver nødt til at droppe de hurtige kulhydrater, hvis man vil have gode resultater. Jeg har tidligere gjort det med stor succes, men af uransagelige årsager har jeg mega-svært ved at komme igang igen.

  Pilates vil jeg prøve at undersøge nærmere. Og måske forsøge at komme over min motion på hold-aversion. Har bare SÅ uendelig svært ved at komme af sted til noget motion, der ligger på et bestemt tidspunkt, men hvis man får gode mavemuskler af det, kunne det være, at det skulle have en chance :-)

  SvarSlet
 9. Hvor er du bare sej! Jeg ville øsnke, at jeg kunne tage mig sammen til den mængde motion!

  Har du overvejet om problemet med vægten er, at du får dannet mere muskler samtidig med at noget at fedtet forsvinder. Nu er det jo bare sådan, at muskler vejer mere end fedt...
  Så du kan i princippet have mostet fedt uden, at det kan vejes!

  Har du overvejet at træne mavemuskler med hulahop ringe? Der er skabt nogle specielt gode nogle, tror de hedder Power hoop...
  det overvejer jeg at begynde på, når graviditeten er overstået - om laaaang tid - er kun i 7. uge... Men man må jo ikke træne det imens man er gravid. Det tror jeg i al fald vil være lidt sjovt.

  Knus
  Linda

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...