fredag den 20. august 2010

Efter stormens pisken kommer solen frem

... Det sang Anne Linnet engang, og selv om hun måske ikke er indehaver af de vises sten, så har hun alligevel fat i noget dér.

Det har været en stormfuld tid på det sidste. Mest i overført betydning. Efter vi fik meldingen om, at min mor (for det er hende, det er), havde fået konstateret kræft (l*rtesygdom!) med spredning, har der været følelsesmæssigt stormvejr hos alle 'implicerede'. Det har været et forløb med lange ventetider (eller i hvert fald ventetider, der har føltes lange), og hele tiden har vi pejlet frem mod den dag, hvor lægerne skulle beslutte, om der skulle gives den ene eller den anden piv-giftige behandling. I går blev hun scannet (igen), og i dag skulle hun have foretaget en biopsi, og SÅ skulle der være klar besked.

Og nu har min mor lige haft ringet. Hun har snakket med lægen, og hun skal ikke have foretaget nogen biopsi, sagde han. Eller havde den kemo, som de havde hat oppe og vende. For de nye scanningsbilleder viste, at canceren er (blevet?) inaktiv. Så nu kan hun egentlig bare tage hjem. Og smutte på den ferie, min far og hende har været nødt til at udskyde så længe.

Hvis ikke dét er en solskinshistorie, så ved jeg snart ikke. En raskmelding ville naturligvis være det allerbedste, men nu skal man jo heller ikke blive grådig, og en 2. plads er absolut heller ikke at foragte.

Har netop siddet på tagterrassen med en kop kaffe (ja, jeg er hjemme i dag) og nydt solen - i både direkte og overført betydning. Og jeg tænker, at der skal en hel del til for at gøre i dag til en dårlig dag...


 
The druuuugs! Enhver burde unde sig selv sådan en Nespresso-dims. Laver god kaffe og er så nem at betjene, at jeg tror, at selv Øglen ville kunne finde ud af det...

16 kommentarer:

 1. Hold da op, hvis det ikke er dagens absolut gode nyhed, så ved jeg da ikke...
  Hvor er det dejligt for jer allesammen og selvfølgelig især for din mor.

  Randi

  SvarSlet
 2. Gud, hvor vildt! Den slags historier er der bare alt, alt for få af. Hvor er jeg glad på jeres vegne, og hvor er det dejligt at høre, at den slags også kan ske. Må man spørge, hvilken typer cancer det drejer sig om?

  Og så vil jeg altså på det kraftigste fraråde, at du lader Øglen få gulerødderne i den kaffemaskine dér!

  SvarSlet
 3. SÅ fantastisk.

  Ikke så meget at sige, andet end at ferie må være tiltrængt.

  SvarSlet
 4. Tusind gange tillykke!! Hvor er det dejligt!

  - og den der kaffemaskine, der kan lave latte ser bestemt også god ud.

  SvarSlet
 5. Ja, hvad de kloge herover siger.

  Dejligt ed lidt solskin til dig. Få skuldrene lidt ned, slappe lidt af, trække velret dybt. Puste ud for denne gang.
  Sølv er desuden pænere end guld!

  SvarSlet
 6. Pyh det var en god nyhed!!

  God weekend - jeg ville ønske den kaffemaskine stod hjemme hos mig!

  SvarSlet
 7. Hvor dejligt! Nyd solen... du (I) trænger nok til det efter sådan en omgang.

  SvarSlet
 8. Det var da virkelig en god nyhed!
  Det er jeg bare rigtig glad for at høre, god weekend til jer :)

  SvarSlet
 9. Fantastisk! For din mor, dig og din familie.

  Og den der maskine der - har den faktisk og kan stadig ikke li' kaffe De ser dejlige ud, dufter skønt, men smager stadig af kaffe! Hva' gør en klog, som gerne vil være voksen?!

  SvarSlet
 10. Det kan man da kalde en god nyhed! Hvor er det dejligt for dig og hele din familie.

  SvarSlet
 11. Tusind tak for de mange kommentarer. De varmer.

  @Louise: Det er modermærkekræft, hun har fået. Nasty sygdom, men det er alle kræftformer vel egentlig... I hvert fald en ret god grund til at passe lidt på sig selv i solen...

  @Vevika: Har du prøvet at lave et espresso-shot og så fyre en hel masse varm, pisket mælk i? (Hvis I også har mælkeskummeren, er det hurtigt klaret). Så starter du med at drikke espressoen så fortyndet med mælk, at du næsten ikke kan smage kaffen, og stille og roligt skruer du så ned for mælken. Til sidst (om et godt stykke tid, dog) kan du sikkert nøjes med et lille skvæt mælk, og derefter er der ikke langt til en kop sort kaffe ;-)

  SvarSlet
 12. Gud hvor mærkeligt, at de bare sådan kan erklære canceren for inaktiv.
  Troede at enten så var den der (og skulle væk), eller også var den der ikke ...

  TILLYKKE med de gode nyheder, fik en lille tåre i øjenkrogen af bar begejstring over hvor fantastisk det må være at modtage lige netop sådanne nyheder, fremfor den mere dystre version.

  Phew.
  (Men jeg krydser stadig lidt. Man kan aldrig få få meget karma)

  Knus fra Anne Lotte

  SvarSlet
 13. Cecilia Brandenhoff23. august 2010 kl. 12.42

  Hejsa
  Og tillykke med meldingen - det er da skønt. Og helt sikkert en kraftig påmindelse om hvad det lige er man skal dyrke her i livet (Læs: sine kære, ikke solen)...

  Og nespresso rocks... Jeg elsker min!
  Cecilia

  SvarSlet
 14. Hvor er det dejligt at høre den positive besked om din mor. Fik slet ikke rigtigt snakket til brylluppet - men så er det jo dejligt at læse sådan en post herinde...
  Knus

  SvarSlet
 15. Hvor er det dejligt! Tillykke til jer :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...