lørdag den 11. september 2010

Arbejdsdag

Andelsforeningen har holdt arbejdsdag i dag. Fra 10-19, sådan cirkus. Med én frokostpause og to kaffepauser. Og nu sidder de flittige sjæle så og mæsker sig i lammesteg og 'en tung, lækker dessertkage' (hvad det så end dækker over, men det lyder helt ok for mig) ovre hos en af de andre i foreningen. HDD er der også.

Og mig? Ja, jeg sidder så her. Og blogger, mens jeg ser en genudsendelse af noget CSI (men i virkeligheden venter jeg bare på, at klokken bliver 21.30, så jeg kan se Barnaby på DR1). Har lige spist en tallerken frosne grøntsager (ja, altså - jeg varmede dem først, ing'?!) fordi jeg er tyk, selv om jeg meget hellere ville have lam. Og så bilder jeg mig selv ind, at jeg kan dufte den (gode) mad, de andre spiser.

Årsagen til, at jeg er her og ikke ovre ved lammestegen er, at jeg ikke har deltaget i arbejdsdagen. Jow altså - jeg har bagt en balje muffins til en af kaffepauserne, og så har jeg sniksnakket lidt med nogle af de hårdtarbejdende mennesker i foreningen* (seriøst - de har nået at slibe, grunde og male alt træværket på TO bagtrapper. Synes, de er rimelig hurtige). Men rent formelt har jeg ikke deltaget i arbejdsdagen. Fordi der jo lissom skal være en til at passe Øglen. Og det blev mig. Hvilket egentlig passede mig meget fint, da arbejdskagen blev skåret i morges, eftersom min trang til at slibe, grunde og male typisk - og også i dag - er temmelig lille.

Men lige nu ved jeg egentlig ikke, hvem af HDD og jeg, der tog det mest anstrengende stykke af arbejdskagen. Ikke så meget på grund af maden (jeg overlever nok), men fordi det egentlig er ret hårdt at have Øgle-tjansen sådan en regnvejrs-lørdag, hvor hun ovenikøbet er syg. Hun har hostet og spruttet igennem en uges tid, men i går var det så slemt, at vi holdt hende hjemme fra vuggestuen, hvilket hun kvitterede for med en tretimers lur og en nattesøvn på 13 timer. Hun må have trængt til det... Og i dag var hun så stadig sløj. Ondt i halsen, tror vi. Og muligvis også ondt i ørerne. Eller i hvert fald det ene. Hoster og snotter og ser mega-klattet ud. Men er i højt humør og totalt ude på spilopper. Så ikke noget med at putte sig ind til mor i sofaen og sove lidt. Næh nej. Der har været fuld fart på hele dagen, og da jeg e n d e l i g havde fået hende puttet, vågnede hun op og græd og græd og græd, hvorefter den stod på nusning, Panodil og syngen sange i en rum tid.

Nu sover hun (7-9-13), men jeg er på spring. For det er jo synd for hende, det lille pus. Det er også lidt synd for mig (især, hvis hun vågner), men det er som om, man har mistet "det er synd for mig"-retten, efter der kom børn ind i billedet, er det ikke? Nå. Jeg vil i hvert fald nyde, at hun sover lige nu. Og krydse fingre for, at hun kommer til at sove hele natten. Evt. 13 timer igen, tak.  Og så vil jeg i øvrigt også nyde, at jeg til trods for sygdom og spilopper har haft en hel dag sammen med min datter. Uden andre aftaler end med Postmand Per-cd'en og klapvognen. Det er - trods alt - luksustid, er det.


*Vi forsøgte at produktudvikle Øglen lidt, så hun (og jeg) kan deltage i næste arbejdsdag. Så overboen syer en heldragt i loddenfleece og jeg finder på en rulle, vi kan spænde hende (Øglen, ikke overboen) fast til, og vupti! Så har vi en glimrende malerrulle.

9 kommentarer:

 1. Lyder som en ok dag trods alt. Ses vi mon i det fynske i morgen?
  Jeg nøjes ikke med frosne grøntsager. Får totalt dårlig samvittighed over den dåsecola der står til venstre for mig og den skål med Brazil til højre... Shame on me.
  Nu vil jeg pakke gave ind til Kirstine-barnet.
  Håber vi ses.
  Knus.

  SvarSlet
 2. Jep, vi ses i det fynske. HDD og Øglen bliver dog hjemme - snot og rallen rimer ikke rigtig på barnedåb.

  Jeg har lige ædt nogle Marianne-bolcher (de smager egentlig ikke særlig godt), så min samvittighed er heller ikke så god længere...

  Vi ses i morgen. Hurra!

  SvarSlet
 3. Åh ja, man bliver hurtigt mindet om, hvad efteråret også indeholder ud over stearinlys og hygge. Her står den også på forkølelse (igen! med kun én uge mellem 2 forkølelser og i den raske uge lagde dagplejemor sig så syg i halvdelen af ugen).
  God bedring til Øglen.

  SvarSlet
 4. Åh rigtig god bedring.
  Og ja, man har vist mistet i hvert fald noget af retten til medlidenhed - undtagen fra andre forældre, så jeg sender dig fluks en smule. :)

  SvarSlet
 5. Jeg synes det lyder ret blæret med sådan en øgle-malerrulle!

  SvarSlet
 6. Du må godt få lidt medlidenhed af mig. Her - ´sgo!

  SvarSlet
 7. God bedring til øglen.
  Sidder og tænker at du nok har ret i at vi har mistet 'det-er-synd-for-mig-retten', men det gør jo ikke at den forsvinder (selvynken), og heller ikke trangen til at udtrykke den.
  Håber du har en mand der er god til selvynk og som forkælede dig lidt efter en hård dag med øglen.

  SvarSlet
 8. Tak for god bedringer. De hjalp vist. I hvert fald er Øglen totalt ude på spilopper og har hældt vand i sine sko, smidt torskerogn på gulvet og prikket mig i øjnene. Så jeg udleder, at hun er rask :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...