torsdag den 30. september 2010

Leg!

Det der med at lege, ik'å'? Det er jeg godt nok ikke særlig god til. For nu at sige det pænt. Jeg mangler fantasi, jeg mangler gejst og jeg mangler gode idéer.

Og det er så her, min nyerhvervelse kommer ind i billedet.

Denne her gamle sag er lige dumpet ind i min postkasse. Børnenes legebog af Jørgen Clevin. Så bliver det næppe mere old-school. Den har både fantasi, gejst og - fremfor alt - gode idéer i overflod. Se selv:


Alene det, at der er en opskrift på, hvordan man laver en 'rumsterstang' (jeg ved ikke, hvad det er, men ordet er fanTAStisk), gør, at jeg glæder mig monster-meget til Øglen bliver bare lidt større, så hun ikke krøller alting sammen, æder farvekridtene eller - som hun gjorde i dag, da bogen kom ud af sin kuvert - hev fat i den, vadede rundt med den slæbende mellem fødderne og rev til sidst en side halvt over. Som HDD siger, så er der dem, der bygger op, og dem, der bryder ned. Gæt selv, hvilken type Øglen er...

Nå. Men legebogen. Skøn bog fra dengang mor var dreng. Men børn skal nok som sagt være lidt større end Øglen. Der er 'opskrifter' på sporlege og skattelege. Sang- og musiklege. Hemmelig skrift. Dramatiklege, cykellege og 'tal og tændstikker' (huh?). Og. Så. Videre.

Glæder mig helt vildt til at lege, nu. Og med lidt held når jeg rent faktisk at få kigget lidt i bogen, før Øglen bliver stor nok til at få glæde af den. Og får nogle gode idéer til, hvad vi kan lege, så jeg ikke bliver hende den r*vsyge mor, der ikke kan finde på andet end at sætte Schleich-dyr op ved siden af hinanden og forklare Øglen, at de allesammen siger Waaaaah, Muh eller Vov...

1 kommentar:

  1. Min yndlingsleg er helt klart også at lokke trolden med til at se Friends! Jeg synes heller ikke det der med at lege er skideskægt, bortset fra tumle-lege og fange-lege, der snildt kan bruges til at skaffe sig et ekstra kram fra afkommet.
    Ellers øver jeg mig i at inddrage hende i f.eks. madlavning, men jeg synes det er svært både at skrælle gulerødder og holde øje med, at hun ikke dratter ned fra skamlen.
    Men en legebog virker som en god idé. Jeg så også engang én på biblioteket, som dækkede over den alder trolden har nu, men den var desværre ikke lavet af koryfæet Jørgen Clevin. Ak ja, man kan ikke få det hele...

    :)

    SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...