mandag den 8. november 2010

God byttehandel

Var ude og trille med lille Snotta i går. Som sad og viftede med sin Yndlings Soveklud i Hele Verden. Da vi var næsten hjemme, viftede hun så meget med den, at Ham Den Dejlige rådede hende til at holde igen med vifteriet, for vi skulle jo nødigt have, at hun tabte den.

Trillede videre, kom hjem, bugserede klapvognen ind i det dertil indrettede rum (rum? Ha! Skab, nok nærmere) og skovlede Øglen ind i bilen. Vi skulle nemlig i IKEA. Og det er en lang (og meget brokkende) blogpost for sig selv.

På vej til IKEA kom jeg i tanker om Yndlings Sovekluden i Hele Verden. Og konstaterede, at den ikke var kommet med i bilen. Så da vi kom hjem fra helvedes forgård IKEA, belæsset med ting vi ikke anede, vi manglede, gik jeg ned i barnevogns-skabetrummet for at kigge efter den. Ingen Yndlings Soveklud i Hele Verden. Nå. Begav mig så ud på den tur, vi var gået tidligere - tilbage til det sted, hvor jeg mente, HDD havde givet Øglen sit alfaderlige råd. Dér fandt jeg Øglens snotklud (som er en tarvelig og grim sag), men ingen Yndlings Soveklud i Hele Verden. Nå. Igen. Videre med mig, tilbage igen, kigge i bilen (igen), kigge i barnevogns-skabetrummet, osv. Ingenting. Nada. De rien. NÅ!

 Lillebitte Øgle med sin Yndlings Soveklud i Hele Verden. 
Så hun har haft den længe, kan I nok se.

Gik skumlende op i lejligheden og berettede om østerbrogensernes tyvagtige natur og blev kun let formildet af HDD's argument om, at vi engang stjal adopterede en Lamaze-blomst ovre i Fælledparken.

Fandt Øglens backup-klude frem (for når alt kommer til alt, har hun faktisk hele tre Yndlings Soveklude i Hele Verden. Fire, hvis man tæller den, der ligger i vuggeren med). Så værre var tabet trods alt ikke. Men allywl! Whole early - man napper da ikke andres putteklude. Det er både uetisk og klamt. Basta. Man hænger dem op i en lygtepæl, draperer dem på en postkasse eller gør et eller andet, der gør det nemt for det sørgende barns mor at finde den igen. Dobbelt basta! (Og så ikke et ord om, at Øglen end ikke ænsede, at hendes klud var væk. Hun havde travlt med at se Postmand Pære. Og tidligere med at træne sine løbe- og gemme sig-evner i IKEAs porcelænsafdeling).

HDD begyndte at slæbe køkkenlåger ned til storskrald (vi skal nemlig have nyt-agtigt køkken, skal vi), så jeg blev nødt til at stoppe med at tale om kluden. Men skumlede stadig lidt. Det fik dog en brat ende, da HDD kom tilbage fra storskraldsrummet og spurgte, om jeg ikke lige gad gå derned og tjekke den barnevogn, der stod dernede, ud? "Hrm?", tænkte min indre krejler/jyde (same shit) og fór derned. (Jeg fór med)*.

Og SØR'ME (jeg bander sjældent, deraf mine fesne kraftudtryk) om der ikke stod en fin Emmaljunga barnevogn midt i al storskraldet? Hel og pæn med original lift und alles. Myggenettet var smidt på gulvet, og regnslaget lå krøllet sammen under liftmadrassen, så det hele var der. Og kassen var ikke skæv eller noget. Lidt slidt, men pæn. Så den hapsede jeg. Nu føler jeg mig så lidt som en forbryder, for det må da næsten være en fejl, hva'?! Måske nogen har taget fejl af storskraldsrummet og barnevogns-skabetrummet? Azzer, jeg ve' det ikke, men hvis det er din barnevogn, og du savner den, så sig til. Den står nede i kælderen her i første omgang - jeg har ikke skippet den over grænsen eller solgt den på det sorte marked. Endnu. Muhahaha.

Ud over at føle mig som en forbryder, føler jeg også lidt, at Universet kompenserede for at have snatchet Øglens Yndlings Soveklud i Hele Verden. Så det gav en barnevogn retur. Det synes jeg, alt andet lige, er en god byttehandel. Ikke mindst fordi jeg i dag fandt Øglens Yndlings Soveklud i Hele Verden, godt gemt i en underlig fold i klapvognen. Ahem. Så nu venter jeg spændt på, hvad Universet synes, jeg skal bøde for dét.

Er i øvrigt hjemme med über-snottet Øgle igen i dag. 'Kæft det stiller krav til min tålmodighed. Kom til at råbe lidt, da hun splittede min pung ad, behændigt fiskede kvitteringen til mine Bumper-støvler ud og puttede den i skraldespanden. Hvor der lå en hel del havregryn- og bærsnask. Og støvlerne skal byttes. Suuuuper, lille skat (!) Men derudover er det nu gået ganske ok med både tålmodigheden og stemmelejet...

Hvor længe varer sådan noget hoste-/snot-noget forresten? Skal jeg forvente flere hjemmedage i den nærmeste fremtid med overdosis af kiks og Postmand Pære?

Nobody puts baby in a corner!

Slatten Øgle

*Inden nogen spørger, så nej - jeg er ikke gravid, men den vogn vi har, er ved at falde fra hinanden, så en afløser kunne måske være interessant.

5 kommentarer:

 1. ÅH NEJ! Håber ikke at hun kommer i tanke om at YKIHV er væk!
  Men altså, man smider da ikke en barnevogn ud, gør man? Så er man skisme mærkelig. Sys jeg. Man forærer den da væk til en vugger, eller nogen med altan, eller til nogen som vil lave en sæbe-kassebil af den.Wooaahh, jeg var vildt god til at køre sådan én da jeg gik i fritter!.. Eller noget. Men okay; hvis hensigten var at forære den væk ved at stille den i skralderum, ja så virkede det jo.

  PS: Må lige grine lidt mere over Dirty Dancing-Øglesteg:)

  SvarSlet
 2. Det var da meget mystisk med den barnevogn. Men fedt at I kan bruge den så. Det er ulempen ved at bo i hus: man kan ikke bare sådan negle de andres affald. :)

  SvarSlet
 3. Ha, ha, ha, nu behøver jeg slet ikke at gå i babybio, for du har da sørget for dagens gode grin med dette indlæg! I øvrigt gad jeg godt lige have været et klamt insekt på væggen, da HDD står der og sveder over køkkenskabene, og du ligesom fortsat render rundt og knævrer om en eller anden uundværlig klud, som øglen i øvrigt har tre ekstra af! Ha, ha, ha! Mænds tålmodighed bliver af og til sat på prøve! Jeg havde i øvrigt gjort præcis det samme – som dig, altså; ikke rørt et køkkenskab, før den las var dukket op igen!

  SvarSlet
 4. @Husmoder: Jamn, YSIHV er kommet hjem igen. Den manglede kun en enkelt nat, så alt er godt på klude-fronten.

  @GG: SÅ mærkeligt med barnevognen, ja. Og i hvert fald synd, hvis den skulle have endt sine dage på lossepladsen. Nu ender den så hos os/på en altan eller noget. (Og så prøver jeg at lade være med at tænke på, hvor meget vi EGENTlig betalte for udslidt altanbarnevogn i sommer. Skulle bare have ventet - så havde vi jo fået en altanbarnevogn helt gratis...)

  @Louise: Er glad for, at du forstår min skumlen. Måske det er en kvindeting? (Skal dog lige tilføje, at jeg altså ikke har rørt et køkkenskab siden kluden er dukket op igen - køkkenudskiftningen har HDD helt selv fået lov at stå for. Han vil gerne, og jeg gider ikke, så det er jo totalt win-win :-))

  SvarSlet
 5. Æv jeg skulle lige til at spørge - men så kom du mig i forkøbet med din lille ansvarsfraskrivelse nederst i indlægget :D

  Jeg elsker at gøre den slags kup i storskraldsrummet - man er vel jyde :D

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...