fredag den 5. november 2010

Snot snottelot snot snirum snot

Øglen er snottet. Skyder skylden på Vuggestuen Bakterieslottet (ikke at forveksle med Klamydiaslottet). Eller S-toget, som vi var med forleden. Prøvede at forklare Øglen, at det var en dårlig idé at slikke på et af sæderne, men ville hun lytte? Næh nej.

Nå. Men der er jo så dømt snot i lange baner. Hosten, sprutten og klynken. Primært om natten. Hvortil søvndrukken mor (= mig) henter Øglen, slæber hende ind i vores seng, aer, nusser, nynner og beroliger. Med spark i hovedet som belønning. Og hvis jeg er særligt heldig, så en stor, tung blenumse lige i sylten. Fordi man ligger helt vildt godt med bagdelen på min næse. Åbenbart.

I går var det mig, der vandt barns sygedag-lodtrækningen. Ikke fordi jeg har haft specielt mange af dem på det seneste. Men det er egentlig fint med mig. For det er da faksis helt. vildt. hårdt. Øglen bliver nemlig ikke slatten på den hyggelige, puttede måde, når hun er syg. Ikke specielt længe ad gangen, i hvert fald. Hun bliver tværtimod speedet på den klynkende måde. Hvor intet er godt nok. Specielt længe ad gangen. Så alle intentioner jeg måtte have haft om at fikse diverse faktisk ret uopsættelige arbejdsrelaterede ting, gik fløjten - sammen med alle de stunder jeg gerne ville have haft med en latte, en frokost bestående af andet end Mariekiks og måske bare en lille halv time i Blogland.

I stedet halsede jeg rundt med kopper med mælk, en klud til at tørre mælken op med, brikker med juice, bananer, papir til næsen, læse-højt-bøger, fjernbetjening, et udvalg af dvd'er, nusseklud og tigermis. Alle tingene virkede. I to sekunder. Og så var det videre til næste ting. Hårh, mand. Lige før jeg ønskede mig ud på kontoret. Hvor der i parantes bemærket er psykotravlt for tiden, og hvor kaffen er elendig. Men der er i det mindste et skønt fravær af Postmand Per (som er the latest craze derhjemme). Eller Postmand "Pææær'", som Øglen siger. Og tid (sådan da) til at gå på toilettet. I dag er jeg så på kontoret (og bruger tiden mellem møder på at blogge. Virkelig professionelt). Og ønsker mig (næsten) hjem til den syge Øgle, som HDD har glæden af i dag. (Han ringede omkring kl. 11. Og lød helt udmattet. Stakkel). Oh, vægelsind.

Snot-Øglen på tur med "Postmand Pære", som hun fandt til en billig penge i Dagli' Brugsen

Nu med blad. Bemærk venligst termokoppen bag Postmand Pære.
Dét er en god opfindelse. Især fordi det var gårsdagens eneste kop kaffe, før Øglen gik omkuld.

Rimelig klattet. Men alligevel i stand til at drive sin mor til vanvid.
(Man er jo fx ikke ved sine fulde fem, når man frivilligt køber en Postmand Pære-dvd MERE)

Forhåbentlig bliver hun frisk igen snart. For det er jo synd for hende med al den snot. Og så er det også lidt synd for HDD og mig... Får i øvrigt hytten fyldt med gæster i morgen, så i dén forstand ville det også være fjong, hvis hun var frisk. Og i aften... Ja, i aften SKAL hun bare være medgørlig. Eller... næh, det er vel egentlig lige meget. For mig, í hvert fald. Jeg skal nemlig ud og drikke øl. Med nogle søde blogdamer. Juhu! (Og nej, det er ikke bevidst, at vi har valgt J-dag at gå ud på. Pwomise).

5 kommentarer:

 1. Vi har præcis samme "duer ikke"-problematik herhjemme, når snotsæsonen rammer. Hvilket gør at troldungens tv-kiggeri eksploderer, fordi forældrene er desperate for fem minutters pause.

  Og hvor lyder jeres lille blogmøde dog hyggeligt! Ærgeligt at I ikke lige kunne vente til søndag og så holde det i Århus ;)

  Men rigtig god weekend alligevel!

  SvarSlet
 2. Øj det var godt du! (Liiidt ondt i hovedet i dag - ja, jeg ved det; jeg er blevet gammel...)

  SvarSlet
 3. @GG: Længe leve tv, siger jeg bare. Især i snot-sæsonen! Kunne være hyggeligt at mødes til blogtræf i Århus engang. Bare ikke lige i morgen - det bliver sq lidt presset på tid :-)

  @Husmoder: SÅ godt! (Og vissevasse - du er ikke gammel. Du er jo en ren vårhare! Dog har jeg ikke hovedpine i dag. Må være den cola, AC og jeg inhalerede på Pixie-bar. Så du skulle nok have gået med videre... :-)

  SvarSlet
 4. Hahaha, hun slikkede på et af sæderne i S-toget. Hvor herligt, altså - på den absolut klamme måde! :D
  (Altså, hun er ikke klam, men S-tog er - i hvert fald på tungen!)

  Søde, uspolerede børn, der ikke ved bedre, og som gør den slags ... hehehe. Hvis jeg nogensinde bliver mor, så bliver jeg da skrækkelig at følges med for barnet, som bare gerne vil opleve & sanse den store, spændende verden ...

  "NEEEEJ, du må ikke røre ved det dér! NEEEJ, heller ikke den dér! Ej, adr, kom her! VÅDSERVIET!"

  SvarSlet
 5. ÅH, hvis jeg havde en krone for hver gang, jeg har haft lyst til at råbe NEEEJ til Øglen, når hun har slikket på ting, smidt med mad, smurt mad på mig/tøj/sofa/find selv på flere. Men på et eller andet tidspunkt erkendte jeg, at det jo ikke nyttede noget. ØGlen gør alligevel mere eller mindre, hvad der passer hende, så nu slapper jeg af omkring det (som regel), og det er faktisk noget mindre hårdt, end det er hele tiden at være i alarmberedskab. Synes jeg.:)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...