torsdag den 16. december 2010

Deja-vu

For ret præcis et år siden var jeg stadig på barsel. Og var ved at køre Øglen ind i vuggestuen. Det var en langtrukken affære. Og kold. Det var midt i klimakonferencen, og der var sne og is over det hele (global opvarmning, tsssch). Ligesom idag.

Havde en daglig rutine, der bestod i, at Øglen og jeg fulgtes med HDD til Østerbro om morgenen, hvorefter jeg gik med klapvogn + Øgle til vuggeren i Indre By. Så fik Øglen sin morgenlur, og jeg fik lidt motion. Og forfrysninger i tæerne.

Øglen var så i vuggestue, mens jeg stod standby. Hun var der præcis så kort tid, at det ikke kunne svare sig at tage tilbage til Gammelby, og præcis for længe til, at det var fedt bare at vade rundt. (Det stod trods alt på i små tre uger). Bevares - en gang imellem lykkedes det mig at lave aftaler med andre barslende, så jeg ikke døde af kedsomhed (og overforbrug), og en enkelt dag var jeg snu nok til at lægge et frisørbesøg i indkøringstidsrummet, men i det store hele brugte jeg MEGAmeget tid i Indre By. På at ose, shoppe (holllld nu kæft, jeg brugte mange penge) og drikke kaffe. Man skulle jo ellers tro, at der var en grænse for, hvor meget latte, man kan hælde indenbords, men nej...

Nå. Det var dengang. December anno 2010 er (desværre) ikke præget af masser af tid til danderen. Tværtimod. Og kommer jeg endelig ind i en rigtig butik (foretrækker jo det der internet), er det ikke i Indre By. Bortset fra idag, altså. Idag er anderledes. I hvert fald fra de øvrige 2010-decemberdage. 2009-decemberdagene ligner den derimod til forveksling.

Ikke, at vi er ved at re-indkøre Øglen. Men fordi jeg lige nu sidder på café i Indre By (og blogger fra mobilen - ikke optimalt) og drikker kaffe. Efter at have købt halvdelen af Tiger. Og lidt af HDD's julegave. Venter på, at klokken bliver så mange, at jeg kan hente Øglen uden at afbryde vuggestuens eftermiddagsritual.

Sagen er nemlig den, at HDD og jeg har været til samtale i vuggestuen. En vi selv har bedt om, fordi vi gerne vil høre, hvordan det egentlig går med Øglen. Nu har hun trods alt været der et år. Samtalen blev fastsat til at være idag på det arbejdsfjendtlige tidspunkt 12.30-13.30, så jeg har haft en halv hjemmearbejdsdag og en halv fridag. For det der med at nå hjem efter 13.30 for at hente omkring 15.30 - det gad jeg altså ikke.

Så jeg hygger mig, gør jeg. Og gad da egentlig godt at have tre uger med sådan nogle dage. Især,,hvis nogen lige gad give mig en stor pose penge at shoppe for...

Inden længe går turen så hjemad i snevejret (krydser fingre for, at sneen ikke igen er kommet bag på DSB) og i aften skal vi på ny-agtig børnerestaurant på Østerbronx. Idag holder s*u egentlig meget godt, synes jeg.

Samtalen i vuggeren? Jo tak, den gik glimrende. (Når den finder sted i 'Eventyrrummet' er det vel også det mindste, man kan forlange?). Men den får altså et indlæg for sig selv, for det ER lidt bøvlet at skrive så meget på telefonen.

Hav en dejlig dag i snevejret!
Published with Blogger-droid v1.6.5

5 kommentarer:

 1. Det vil jeg glæde mig til at læse mere om :o)

  Ih, hvor er det dejligt med al den sne. Senere skal der trilles kakaokugler og drikkes litervis med te.

  SvarSlet
 2. Ååhhh barsel og masser af tid, det lyder godt. Det havde jeg også, men NU, LIGE NU, altså IDAG er det slut, jeg skal på arbejde IMORGEN for første gang efter min barsel. Vi har bare ikke fået vuggestueplads til den lille frøken endnu, godt kæresten har barsel syv uger endnu. Ps. min nye KitchenAid er sort ;o)

  SvarSlet
 3. Lyder som en god dag:) og jeg ved lige hvordan barsel dejavu føles, altså lige nu er jeg jo på barsel nr. 2, men da jeg vendte tilbage til studiet efter barsel nr. 1 tillod jeg mig, at studiedage var lig med snyde-barsel;-D for jeg kunne bare så godt li det der barsel:) og nogle gange blev skoledage også til barselsdage *fnis* hun behøvede ikke hoste ret meget eller være ret varm eller i det hele taget være andet end glad;)
  Ny børnerestaurant på Østerbro??? Kan vi så høre mere? Er du også på den der dejlige su???

  SvarSlet
 4. Mmmm..barsel...

  Hvad hedder den der restaurant? Var den god? Hva? Hva? HVA?

  SvarSlet
 5. @Therese: Jeg vil også have te og kakaokugler!

  @Tania: Glæder mig til at læse mere ovre hos dig om, hvordan det går med at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Og mmmm - sort Kitchen Aid. Pænt!

  @Mille og Husmoder: Restauranten hedder Bistrot Bobo og er - sit navn til trods - rigtig hyggelig. Der er et legerum til øglerne, og de bliver budt velkommen med tegnegrejer og grøntsagsstænger. Og så er der bare rigtig hyggeligt. Priserne er også til at komme i nærheden af (45,- for en børneret), og maden er omend ikke fabelagtig, så udmærket.
  Mille - jeg er ikke på SU. Efter 6 år i uddannelsesmøllen nyder jeg nu en 'rigtig' løn :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...