mandag den 27. december 2010

Julemarinade

Man tager et juletræ (to faktisk, for der er også et på terrassen) og en hel del pynt. Tilsætter stearinlys, ild i pejsen, mad i lange baner og alt i hele verden, der indeholder sukker. På et givent tidspunkt propper man en hel del gaver og en enkelt julemand i puljen, og til sidst drysser man rundhåndet med sne. Når alt det er klaret, hopper Øglen og Øglens mor op i karret, og nu - efter fire dage - kan jeg vist roligt sige, at vi er et par stykker, der er godt og grundigt julemarinerede.

Juleidyl på terrassen

Og det mener jeg skam ikke på nogen dårlig måde. Vi er bare så indsukrede og nede i gear, at jeg er lidt bekymret for, hvordan vi nogensinde kan vende tilbage til hverdagen. Med grøntsager, regelmæssig motion  og faste sove- og stå op-tider.

Øglen og jeg er stadig hos mormor og morfar, hvor vi har tilbragt julen. HDD vendte næsen mod 2100 Spelt i går (gad vide, om han blev lukket ind - jeg kan garantere for, at der ikke er blevet spist så meget som en enkelt speltkerne hen over julen), fordi han er en af dem, der skal arbejde mellem jul og nytår. Jeg er derimod en af dem, der underligt nok har absurd meget ferie tilbage, som jeg skal nå at have holdt, så jeg holder fri. Og Øglen holder fri sammen med mig.

Jule-legestue. Læg mærke til stablen på trappen i baggrunden. Det er slik. Og det er spist nu.

"Kåååååååålt"

Jeg overdriver ikke, når jeg siger, at vi ikke laver noget som helst. Ingenting, nada, de rien, nichts. Feder den foran pejsen, leger med Duplo-tog, klapper husets labrador. Spiser lidt mad engang imellem. Og utrolig meget chokolade (de voksne. Øglen må nøjes med kiks og appelsiner, det stakkels barn). Der er allerede blevet tømt 2 dåser Quality Street, som var kommet i goody bag box fra Tyskland. Og 1½ kasse med små chokoladejulemænd, som egentlig ikke smager specielt godt, men hey - de er af chokolade. Og 2 poser Twist. Plus alt det løse. Er ude en gang (max 2!) om dagen. Leger lidt med Øglen, som helst vil være oppe hos mig, fordi sneen er "kåååååållt". Slæden, som vi fik fat i efter en længere jagt, er totalt yt. Øglen nægter at nærme sig den, endsige sidde i den, så det var da sandelig godt, at vi sørgede for at få den købt. Og så har mormor og jeg også lige bevæget os ned i byen efter friske forsyninger...

Der bliver lagt puslespil, bygget med klodser og hærget juletræ (Øglen har lige lært at sige "tromme", så hun fræser rundt og hiver alle de små pynte-trommer ned, mens hun gjalder "tråmmøh"). Omkring kl. 19 går hun totalt omkuld, og vi voksne kan trække os tilbage og fortsætte med at lave ingenting.

Hækle hækle spise hækle spise spise hækle se tv

Mmmm. Så blev man lige 80 år gammel

Duplo-toget og puslespillene bliver byttet ud med Irish Coffee og hæklerier, og inden jeg skal hjem i morgenaften, har min mor truet mig med, at jeg skal have opfrisket, hvordan man laver korssting. For det er som om, jeg har glemt de smarte korsstings-moves, siden jeg broderede en hestepude og en Andersine-ditto i 4. klasse i folkeren. Muligvis skal jeg også prøve at åbne æsken til den symaskine, jeg kom til at købe i Føtex i dag. (Ved ikke, hvad der skete. Jeg kan ikke sy. Heller ikke selv om jeg har symaskine-kørekort). Og så skal vi jo også lige spise. Mere chokolade. Og andet, som Øglen ikke må få.

En af de hjemmelavede gaver. Til HDD. Han er jo sneaker-freaker, så min bror og svigerinde kreerede da lige det vilde Hama-perle-billede til ham. Måskeeeee burde det have været mig, der havde lavet det, menøh... det gjorde jeg så ikke. Jeg købte noget i stedet. Som ikke havde noget med sko at gøre. Dååårlig kæreste....

Øglen julemorgen. Med Bjørnebande-hue og bondegård i pakken

Julestemningen har haft svært ved at indfinde sig i år, men den nåede heldigvis at dukke op lige omkring det tidspunkt, hvor julemanden gjorde sin entré. Sammen med familiesamvær, hygge, fred og gode gaver. Nogle hjemmelavede, andre hjemmekøbte. Så jeg synes egentlig, at det her jul holder hele vejen. Nu skal jeg bare lige finde ud af at stoppe tiden, så den ikke forsvinder så "#&/# hurtigt mellem fingrene på mig...

Håber, I alle har haft en dejlig jul, og at I får et brag af en nytårsaften. Om ikke før, så blogges vi ved i det nye år.

9 kommentarer:

 1. Ih, hvor lyder det bare hyggeligt. Her foregår tingene på nogenlunde samme måde og i helt samme gear.
  Ang. d. 8. har jeg sat kryds. Jeg regner med Simon også skal krydses som tilstedeværende... eller?
  Glæder mig usigeligt til at se jer.
  Knuuuus

  SvarSlet
 2. Orv, hvor har I bare hygget ! - alt det dér slik ikk? Jeg glæder mig faktisk lidt til rugbrød med magert pålæg, og salat.... :-) Der er godtnok røget meget snold ned i min mave, den seneste uge (eller tre).

  SvarSlet
 3. Man er først 80 år når Irish Coffee er skiftet ud med Lumubaen, som efter min mening er lige en tand bedre. God jul og Godt nytår

  SvarSlet
 4. Vi er også godt og grundigt jule- og familiemarinerede hos os! De sidste dage har vi ræset fra det ene sted til det andet, og det har været superhyggeligt og meget julet, men nu er vi bare så glade for at være hjemme!

  Hvad har du egentlig fået i julegave, når I sådan holder hjemmelavet jul? Og hvad har du (med dine føromtalte ikke-krea-evner) lavet?

  SvarSlet
 5. @Malene: Tror desværre ikke, at vi skal regne med, at Simon kommer med. Det lyder som om, den julefrokost, han skal til d. 7. bliver en hård omgang, så måske er det for alles bedste, at han ikke skal fragtes til Jylland om lørdagen :-)

  @Therese: Enig. Jeg trumfede igennem i går, at vi 'bare' skulle have en blandet salat. Også selv om min mor umiddelbart syntes, det lød lidt 'sommeragtigt'. Men jeg orkede bare ikke mere tung, fed mad.

  @Fru Forstad: Også god jul og godt nytår til dig. Ang. lumumba, så er jeg ikke nået dertil endnu. Trods alt. :-)

  @GG: Ja, jeg begynder også så småt at glæde mig til at komme hjem i de vante rammer. Er dog sikker på, at Øglen kommer til at savne mormor og morfar (og konstant opmærksomhed) noget så eftertrykkeligt.

  HDD og jeg har lavet hhv. lys af bivoks, honning-ingefær snaps, øreringe, halskæde og ring. Derudover et par fine dåser med dadelkonfekt (med det resultat, at jeg nu må nægte at røre dadler inden for den nærmeste fremtid - blev pænt træt af dem ved at stå og kreere konfekt af dem :-)).

  Jeg har fået en hjemmelavet clutch i julegave af svigerinden, og HDD havde lavet en cd med numre fra alle de koncerter, vi har været til i den tid, vi har kendt hinanden. Og så var der nogen, der havde snydt (inkl. mig selv) og givet købte julegaver. :-) Øglen fik en hjemmelavet dukke og en hæklet abe og et hav af andre (købte) ting. Men jeg synes, at familien har været temmelig hittepåsom, og vi er enige om at gentage succesen om to år, når vi skal holde jul med min familie igen.

  Pyh... det blev langt... :-)

  SvarSlet
 6. Her er ikke meget spelt over 2100 i disse dage. Marcipan, nougat og chokolade. Pyyh er helt karmeliseret inden i, men synes bare ikke broccoli og spelt tiltaler mig lige nu.

  Det lyder som en skøn skøn jul i har haft og helt skørt så havde jeg ikke fået ændret din url i min googlereader, så tænkte at du ok var helt på juleferie i laaaang tid og så er jeg bare gået glip af så meget nu. Nå men vil lige huske og sige at fed, fed samtale I havde hos vuggestuen, det må være skønt at komme ud efter sådan en omgang bekræftelse i øglen stortrives.

  SvarSlet
 7. Og tillykke med symaskinen forresten. Jeg kan heller ikke sy, men gør det bare alligevel. Hvis de havde givet karakterer dengang i 4 klasse, så var jeg helt sikkert dumpet i symaskinekørekort. Kan huske at jeg syede en virkelig grim pude.
  det tiltaler mig dog mere at prøve at lave noget der er bare sådan lidt pænere i dag

  SvarSlet
 8. Er også med nede i gear. Hvilket faktisk kommer bag på mig. Synes at jeg normalt fiser rundt for at nå det hele med 2 små børn...men nu...har sq tid til at læse bøger (jeps - bøger...bog i flertal!). Det er så vildt - og vidunderligt!
  Og kan godt forstå at du tvivler på at I nogensinde kommer op i gear igen. Tænk at skulle på arbejde...thank god for barsel!
  Godt nytår...

  SvarSlet
 9. Denne kommentar er blevet fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...