søndag den 9. januar 2011

Det her bliver vi nødt til at tale om...

Jeg har været til fest. Uden HDD og uden Øglen. Hjemme hos Malene (som jeg ikke kan finde ud af at linke til via det hersens Bloggerdroid, men det er hende fra maleneshverdage.blogspot.com).

Malene bor i min hjemby, hvor jeg kommer megetmeget sjældent, så udover en fest, så har jeg også været en tur nede ad Memory Lane. Alle mine (og Malenes) hjemmepiger var der, og det var simpelthen så skønt at se dem igen, drikke rødvin, ae gravide maver og generelt bare have en aften fyldt med voksne mennesker. Sov hjemme hos ældstevenindens mor, som jeg har gjort utallige gange, da jeg var ung (mimremimre) og vågnede op til friskbrygget kaffe og overdådigt morgenbord. Har en ide om, at jeg aldrig kommer til at forkæle Øglens veninder ligeså meget...

Og nu er jeg så på vej hjem. I X-bus (ikke som i 'forhenværende bus', men som i 'ekstrabus'. Tror jeg), som skal fragte mig til jysk stationsby, hvorfra jeg - forhåbentlig - kan borde et tog, der kan fragte mig hjem til 210Ø. Hvis jeg er heldig, og det hele går ligeså glat som på udturen, så tager det 'kun' 4 timer. Men hvor tit er det lige, at man har 8 timer for sig selv i en weekend nutildags?

Det giver i hvertfald god tid til at læse. Og tænke. Og jeg bruger så min tankekapacitet på at fundere over sæderne i bussen. Altså det stof, de er betrukket med.

Hvad sker der?! Hvem er det, der i al sin visdom har besluttet sig for at 'designe' det? Og hvem er det, der efterfølgende har bestemt, at det da kunne være kaNON at bruge som betræk i ikke bare een (min telefon kan ikke lave accenter over e?!), men stort set ALLE busser i landet (eller i hvert fald i Jylland. Min bus-empiri på Sjælland er ikke så stor). Prøver de bevidst at gøre folk køresyge? Vil de gerne jage folk ud af bussen med grimhed? Fik de et godt tilbud på 3.000 km grimt stof? Eller er der nogen, der rent faktisk synes, at det er - gys - pænt?

Find selv på flere spørgsmål. Jeg er vist løbet tør. Nu undres jeg bare. Så det vil jeg nok fortsætte med, indtil bussen når frem. Hvorefter jeg kan hvile øjnene (sådan da) i det der dsb. God søndag til jer alle. Håber i sandhed, at I har noget pænere at kigge på end jeg.
Published with Blogger-droid v1.6.5

6 kommentarer:

 1. Lyder som en dejlig-dejlig date med hjembyen! =)

  Hvis man begynder at kigge sig endnu mere omkring, end du allerede har gjort, så vil man bemærke, at psykedeliske og grimme mønstre som disse i bussen går igen på vægge af busser og tog og sågår i en bred linje hele vejen ned gennem loftet på køretøjet.

  Jeg kender imidlertid en kvinde, der har arbejdet for et reklame-/annonceringsfirma, der bl.a. udtænker den slags mønstre, og fået den forklaring, at de skal distrahere de rejsende fra at dekorere/tagge/tegne på/i øvrigt ødelægge sædebetræk og resten af det offentlige køretøj. Hvis der bare var én stor, (mere eller mindre) ren flade i én farve, så ville mange rejsende åbenbart tænke "Her har jeg mit lærred!" eller "Dén flade trænger til en dekoration med min kniv!"...

  I kid you not. Medmindre min bekendte er fuld af fup, men det ville ikke ligne hende.

  SvarSlet
 2. Altså lige umiddelbart kan jeg ikke komme i tanker om et eneste tog/bussæde med pænt betræk. Men jeg synes Spirens forklaring lyder troværdig, så hende stemmer jeg på. :)

  SvarSlet
 3. Jeg er ret sikker på X-bus står for Ekspres-bus (altså, hvis det er de der blå nogen)

  SvarSlet
 4. @Spiren: Det lyder faktisk plausibelt, så den forklaring vil jeg godt købe. Kan dog stadig ikke helt forstå, hvorfor i al verden, de mønstre (og farver), der udtænkes, skal være SÅ hæslige. Der findes jo rent faktisk både pæne farver og pæne mønstre :-)

  @GG: Nej, vel?! Det kan jeg heller ikke komme i tanker om. IC3-togenes kan endda gå an (overvægt af sådan noget blå-meleret noget), men 'pænt' ville være at stramme den.

  @Konen: Jeg er ret sikker på, at du har ret, faktisk. Tak for opklaringen.

  SvarSlet
 5. Her gik jeg og troede, at det betræk var så grimt og spraglet fordi så kunne man ikke så nemt så tyggegummipletter, opkast og den slags

  SvarSlet
 6. Og hvor var det dog hyggeligt og dejligt at se dig.
  Lad der ikke gå ret lang tid før vi gentager det.

  Kh. M

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...