onsdag den 12. januar 2011

Når musikken spiller

Ligesom så mange andre kan jeg rigtig godt lide musik. Som barn blev kasettebåndoptageren brugt flittigt til at afspille de bånd med Roxette (af temmelig tvivlsom kvalitet), som jeg havde erhvervet mig for en mønt eller to på en ferie i Jugoslavien. (Håhr - hele TO ord i en sætning, som næppe bliver en naturlig del af Øglens ordforråd: kasettebåndoptager og Jugoslavien...)

Denne her ligner SÅ meget den båndoptager, jeg havde, at det megel vel kan have været den. Undskyld for alle de gange, du har måttet spille Roxette, lille båndoptager...
Billede hapset fra steampunk.dk

Efter kasettebåndene (og Roxette) kom cd'erne, iPod'en, koncerterne. Og nu. Stort set ingenting. Det bliver til alt alt for få koncerter. Og jeg var lige ved at give helt op musik-mæssigt, da jeg i går opdagede, at begge matriklens internetradioer var indstillet på DR Oline. (Især fordi der ikke rigtig var noget musik, men i stedet for et særdeles jysk barn, der blev "interviewet" om at bo på en gård med en masse grise).


HDD er - mindst - ligeså glad for musik, som jeg er, og det var faktisk en af de allerstørste fællesnævnere, da vi lærte hinanden at kende for snart 4 år siden. (Men jeg skal vist lige plukke en Oline-høne med ham snarest). Vores allerførste date var faktisk en jazz-koncert (at vi så gik, fordi vi ikke kunne tale sammen i tonerne fra saxofoner og andet godt, er sagen uvedkommende). Vi har været til Dave Matthews-koncerter (bemærk flertals-endelsen), Take That, Joan as Police Woman, Thomas Dybdahl (x 2), Tina Dickow (x 2), Trentemøller, og og og. Valfartet til SPOT-festival og Vesterbro-festival. Besøgt Lades Kælder til mystifystiske underground bands (nogle bedre end andre). Og. Så. Videre.

Det var altsammen Præ Øgle. Det var ligesom nemmere lige at hive et par timer ud af en hverdagsaften for at cykle ud til obskur koncert og drikke et par øl, når der ikke ligger 85 cm (eller hvor høj hun nu er) Øgle hjemme i tremmesengen. Vi har dog en regel om, at vi skal ud - uden Øgle - én gang om måneden. Og det har vi holdt. Mere eller mindre. Nogle af gangene er 'blevet brugt' på bryllupper, middage og fester generelt, men mange af gangene har vi rent faktisk være til koncerter (den første af slagsen, da Øglen ikke engang var 3 mdr. gammel. Moar var ikke stolt af situationen). Så lidt musik bliver det da til. Trods alt.

Det hjalp også på musik-tørken, at en af de ting, jeg fik ud af den hjemmelavede jul, var den mest fantastiske cd fra HDD. Med musik af alle de kunstnere, vi har været til koncerter med i vores tid sammen.

A Tribute to Love & Music - komplet med oversigt over kunstnere og tid og sted for koncerten. <3

Den cd har kickstartet mit hensygnende forhold til musik, så i de sidste mange dage har jeg på det groveste gjort brug af, at vi i storrumskontoret har hver vores hørebøffer og derfor kan høre så meget musik, som vi overhovedet orker. Jeg tager en kunstner ad gangen (det kan godt gå hen og blive et langvarigt projekt), men mit seneste crush er på John Grant og hans album Queen of Denmark. Hør det. Nu!

John Grant med Where Dreams Go To Die. Med Midlake som backing.
Så bliver det simpelthen ikke smukkere (eller mere melankolsk).

13 kommentarer:

 1. Nåmemn jeg er ikke så meget til melankoli. Så det jeg EGENTLIG ville siger var; Århja, en dejlig gave. Han er sgu sød ham S

  SvarSlet
 2. Sejt! Jeg har altid haft et lidt respekt/angst-fyldt forhold til mennesker, som ved hvad for noget musik de kan lide og går til koncerter og den slags.

  Eller måske er det faktisk bare misundelse, fordi jeg ikke selv ved det. Selvfølgelig er der musik jeg kan lide, og musik jeg ikke kan lide, men jeg har ingen yndlingskunstner/plade, og jeg er fortabt på iTunes Store, medmindre jeg har fået noget konkret anbefalet.

  Men når det nu er dig, der anbefaler, så vil jeg lægge min misundelse lidt til side og lytte til det, du foreslår. ;)

  SvarSlet
 3. Hi hi, jeg har Roxette på LP - måske man sku sætte den på ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg har lige været i sommerhus, hvor der var kasetteoptager i sådan en samlet stereo-ting. Faktisk sådan en dobbeltsag, så man kunne kopiere bånd over - hvis man havde nogle bånd!?!

  Synes det er sejt at I kommer afsted hver måned. Hvem passer?
  Jeg synes det er svært at få passet ind, men OK lever så med en mand, som er væk 10-12 dage hver måned.

  Fantastisk gave! Det må du gerne rose HDD for.
  Jeg lavede engang noget lignede til kæresten, og det har udviklet sig til "kæreste playliste" på vores ipods, hvor vi ligger musik ind til hinanden. Nogle gange tænker jeg "ejj!" og andre gange ved jeg at han aldrig selv ville lytte det, som han har lagt ind, men ved at jeg måske vil kunne li' det.

  SvarSlet
 5. Sikke en god gave, det var da vildt godt fundet på af ham!
  Og en gang om måneden, det vil jeg også. God ide! Så nu bliver der brygget på et net af gode barnepiger som kan træde til, når jeg skal date manden i mit liv :-)

  SvarSlet
 6. Lades! Jeg havde helt glemt Lades. Jeg ved ikke meget (læs ikke en skid) om musik, har ingen idé om hva' der rør sig og hvad der er godt. Jeg hører knap nok radio - endnu en ting jeg skal have tilføjet "must-do" barselslisten imens jeg dikke-dikker og læser bøger. Nå, men jeg er vild med livemusik og gå til konceter, men har ikke være afsted en eneste gang siden vi flyttede til DK! Det må snart gøres, som i når lillebror er flyttet hjemmefra.

  Men skøn gave fra HHD for øvrigt! Personlige gaver holder 100.

  SvarSlet
 7. @Husmoder: Ja, ham har jeg været heldig med :-)

  @GG: Åh, nu får jeg helt pres over at have anbefalet. Tænk, hvis du hader det :-) Du behøver nu hverken være bange for eller have særlig meget respekt for mig og min musik-hed. Der er jo så sindssygt meget at vælge imellem, at det er meget nemt at fare vild i junglen (personligt hader jeg iTunes - kan slet ikke bestemme mig derinde), men jeg har en række bands, jeg ælllsker, og når jeg finder noget nyt (typisk noget, der minder meget om hinanden), så slår jeg til :-)

  @Lotte B: Sejt med to båndoptagere. Husker tydeligt, hvordan jeg sad og trykkede meget koncentreret på "record" og "play" på samme tid, så der blev optaget over :-)

  Øglen har sin farmor og sin morbror rimelig tæt på, så det er typisk en af dem, der passer, når vi skal ud. Derudover har jeg en mødregruppeveninde på den anden side af gaden, og hun har også tilbudt at træde til engang imellem. Så vi har lidt at vælge imellem...

  Supergod idé med kæresteplaylister. Det er da megasødt.

  @AC: Det er også et hit, kan du tro. Som oftest tager vi først af sted efter puttetid, så det er en ret nem tjans for barnepigen. :-) Og hvis I virkelig trænger til at komme ud, så sig til - så kan jeg komme tussende med hækletøjet og en kop et og våge over ungerne :-)

  @Vevika: Jep, personlige gaver holder max. Og Lades, iggå - jeg kan nærmest ikke huske, hvornår jeg sidst har været der. Der er jo også ret shabby. Men de har gode øl :-)

  At høre radio lyder som et overkommeligt barselsprojekt. Jeg er jo gået over til P4 (så ved man, at man er blevet gammel) eller Oline (suk). Og nu også HDD's cd. Ahhh...

  SvarSlet
 8. @Therese: Ja, selvfølgelig skal du da sætte den på. Roxette holder stadig :-)

  SvarSlet
 9. Hehe, det behøver du overhovedet ikke få stress over! Hvis jeg nu vidste noget om det, så måske, men jeg ved som sagt ikke en fløjtende fis (det udtryk bliver brugt for lidt), og det var da en fin sang, du har præsenteret her, så mon ikke resten også er det? ;)

  SvarSlet
 10. Det lyder som om vi har nogenlunde samme musiksmag. Vi har desværre også måtte reducere antallet af koncerter, efter baby er kommet. Min kæreste spurgte ellers lige den anden dag, om Vera ikk godt kan komme med til Spot festival i år, sidste år måtte vi blive hjemme fra Spot for første gange meget længe, der var hun altså for lille. Og så har vi lige bestilt billetter til The National her i februar....dem glæder jeg mig til at høre...igen :)

  SvarSlet
 11. @GG: JOw, det er det da. Synes jeg i hvert fald :-)

  @Tania: Åhhhhhhr. The National! DEM gad jeg godt at høre. Der er bare så langt til Aarhus. Arj, det skulle jeg aldrig have vidst. Nu bliver jeg nødt til at finde på en undskyldning for at tage vestpå.

  I skal da klart have Vera med til Spot. Hvis vi er hjemme i år (var på ferie sidste år, mens det blev afholdt), skal Øglen med. Det er som om, der ikke er helt så langt til Århus, når det er en hel weekend fyldt med koncerter... :-)

  SvarSlet
 12. Ja, jeg glæder mig også RIGTIG meget til The National.
  Det lyder godt hvis I kommer til Spot, så kan det være at Øglen og Vera kan mødes ;)

  SvarSlet
 13. Jeg elskede min båndoptager (lidt mere fancy end den på dit billede) og føler mig tusse-gammel, når jeg skal ud i en længere forklaring til mine unger om, hvad en walk-man er!
  Roxette styrer! Især deres 'love-songs'... holder stadig max!

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...