torsdag den 10. februar 2011

Det er måske bare mig, der er sippet

…Men jeg bliver sq lidt muggen, når over-pædagogen i Øglens vugger leverer beskeden "Nu er det vist ved at være på tide, at Øglen får en lillebror eller lillesøster. Det ændrer magtbalancen i hjemmet, ved du nok". Afstedkommet af, at Øglen sagde ret klart og tydeligt NEJ til to små 'kolleger', der tævede hinanden med noget legetøj. (Ok, hun sagde så også nej rimelige mange gange, og hun ER lidt af en bestemmerfrans, men derfra og så til, at JEG får råd om at reproducere mig, synes jeg måske, der er et stykke vej. Men det er måske bare mig, der er sippet…*)Hvad havde hun egentlig regnet med, at jeg svarede? "ARJ, et godt råd! Ved du hvad - jeg tror sq, jeg dropper arbejdet i dag, og så smutter vi hjem og knalder?" Eller "Det havde vi ikke tænkt på. Som i overhovedet ikke. Så tak fordi du er til og kan sætte sådan nogle tanker i gang". Eller hvad med den tarvelige: "Der er ikke noget, vi hellere ville, men efter jeg har fået Øglen har jeg udviklet en sjælden - livstruende - allergi overfor børn. Så ikke flere til os. Men tak fordi du mindede mig om det". Alternativt kunne man jo altid prøve med "Nu er det vist ved at være på tide, at du fletter næbbet!"

Jeg kan ikke huske, hvad jeg svarede. Intet af ovenstående, i hvert fald. Men jeg ville elske at kunne sige, at jeg havde brugt den sidste.

*Og de er ellers så søde ovre i den der vugger. I går sagde en af pædagogerne fx "Tak for hende - det er så hyggeligt at have hende tilbage", da hun så Øglen for første gang efter hendes syge-uge. Dét er da sødt. Også selv om de sikkert siger det til alle, der har haft et sygt barn. Men engang imellem, iggå - så siger de bare nogle rimelig mærkelige ting...

14 kommentarer:

 1. Hun skulle flette næbbet, skulle hun! Desværre kommer de rappe svar ofte først til en alt, alt for sent, og man får ikke sagt andet end "æh, øh, jaeh". Fra et mere positivt synspunkt må hun da synes godt om Øglen, hvis hun opfordrer til en Lilleøgle.

  SvarSlet
 2. Jeg havde givet hende en blodtud! Eller det var i hvert fald, hvad jeg ville have ønsket, at jeg havde gjort! Det er bare overhovedet ikke noget andre skal blande sig i.

  Alternativt skulle du have begyndt at græde og hulkende sagt "Ja vi vil så gerne, og nu har vi prøvet i halvandet år, men det sker bare ikke noget."
  Så kunne hun lære det, kunne hun!

  SvarSlet
 3. Helt enig i at hun skal flette næbet, man skal IKKE blande sig i hvor mange børn andre skal have eller ikke have.. Det er en yderst privat sag som andre ikke har indsigt nok i til at kommentere. Andre kan jo heller ikke vide om man har forsøgt at få flere siden den første kom ud.

  Der lød jeg nok lidt sur, men min søn er 10 måneder -folk er allerede begyndt at spørge om vi ikke skal have nogle flere (læs mor, svigerfamilie og fremmede) eller kommentere at vi har jo et stort hus så der er da plads til mange flere børn.
  Men efter ophold på neonatal, brystbetændelse og et smut forbi psykiatrisk skadestue til observation for fødselsdepression, så tror jeg lige vi giver det en smule tid før vi er på vognen igen :)

  Desværre mangler jeg også de små rappe svar der først kommer senere -det bliver oftest noget med: jeg skal jo have afleveret mit speciale og have et job før vi skal have flere..Virker bare ikke lige så godt...

  SvarSlet
 4. Hvad rager det egentlig hende?

  SvarSlet
 5. Jeg sad engang til en jobsamtale med en lægeprofessor, som spurgte, om det ikke var lidt sent, jeg havde fået mit første barn. En af de andre til samtalen blev ret forarget over ham, men jeg kunne kun svare lidt paf, at jeg jo lige skulle møde barnets far, før jeg kunne få det.
  Bagefter tænkte jeg, at et svar i stil med "hulk, hulk, jeg var igennem 10 hormonbehandlinger og fem aborter før det lykkedes". Gad vide, hvad han så havde sagt?
  Folk skal bare holde deres nysgerrighed for sig selv. Hvor velment den end måtte være.

  SvarSlet
 6. Et hvilket som helst af de flabede svar havde været på sin plads. Den slags ting tilhører i den grad privatsfæren, også selv om hun sikkert sagde det i den bedste mening. Jeg mener, skulle hun så også foreslå dig at skifte manden ud, hvis hun ikke lige syntes om ham? Nej, vel?

  SvarSlet
 7. Damn! Næbbet pædagog, dér!

  En ting er at komme til at sige den slags i malplaceret smalltalk (som mine stedsøstre, der sagde: Så er det tid til at få nr. 2! da nr 1 var 6 mdr... Altså bare fordi de havde gjort det, betyder det jo ikke, at jeg er med på den galej!) men når det kommer forklædt som opdragelsesråd fra såkaldt børneekspert.... Tsk tsk!

  Tænker man bør opfinde en app der giver flabede svar på enhver situation, så man ikke risikerer at stå i den slags situationer igen! Jeg tror, der kunne være penge i det...

  mvh
  Mette

  SvarSlet
 8. Hmm... ja, hun burde nok have holdt munden lukket der... og i stedet givet dig nogle gode, pædagogisk funderet råd, om hvordan I hjemme også kan hjælpe Øglen på vej til at blive knap så enerådig! For det arbejder de selvfølgelig på i vuggeren. De er jo de professionelle i den sag ;-)
  Kh. Birgitte
  (som heldigvis har/har haft børn i Brøndbys bedste institution, hvor sådanne udtalelser SLET ikke er på tapetet)!

  SvarSlet
 9. Jeg stemmer for Mettes idé med en app med rappe svar!

  SvarSlet
 10. Jeg synes fatisk også idéen med app er skide god. Det endda vel vidende at jeg selv helt sikkert ville støde på flere af dens udspydelser. For selv om jeg virkelig prøver (- særligt efter jeg selv har været gravid og opdaget, hvor meget andre blander sig), så er jeg sådan en, der kommer til at sige sådan nogle megalatterlige ting. Som regel fordi jeg selv er så begejstret over et eller andet, at jeg tænker at det må alle andre da også være.

  SvarSlet
 11. Kors, mand.

  Synes, du skulle have gjort kort proces med kranen og tildelt hende en velfortjent kindhest.

  SvarSlet
 12. Hahaha..nogle gange får man bare top dollar advice. Du sku' ha' takket hende for tippet og sagt, at du nok ska' huske på hende næste gang DU deler guldtips ud. Kh A

  SvarSlet
 13. Kæft, hvor er det frækt! Ligesom den ene voksne i vores vugger, vi virkelig ikke bryder os om. Som engang, da lillebror var relativt ny på stedet og helt klart lidt utryg ved de stores tumlen omkring, hvorfor han holdt sig på samme plet (fordi HUN ikke hjalp ham med at føle sig tryggere?) sagde til os, at 'ja, han er godt nok lidt doven. Han har bare siddet der hele tiden'. eg kan love dig, jeg var ved at hamre hende i gulvet. Nåede i et lynhurtigt flash at tænke, at hun altså skal passe mit barn hver dag, så for hans skyld lod jeg være og svarede noget i stil med, at det var da underligt, for hjemme hos os farer han rundt. Mon ikke, hun selv kan regne resten ud? Og dog... (og vi gik i øvrigt videre med den kommentar til en samtale med en af goggerne. Som godt selv ved, hvem det drejer sig om)....

  God weekend. Klap hende en fra mig, næste gang hun blander sig utidigt. :)

  SvarSlet
 14. Godt at høre, at det vist ikke bare er mig, der er sippet.

  Synes, at app-idéen er rætti god. Nogen udviklere, der læser med? for så er idéen hermed givet videre. Hvis nogen udvikler, skal jeg nok arbejde lidt med navnet på app'en. Tænker noget i stil med "(R)app(e) svar" eller noget. Eller... (!)

  @GG: Haha - ja, jeg skulle da være begyndt at græde. Kunne have været helt vildt skægt. På den onde måde.

  @Lykke: Det ville faktisk ikke komme bag på mig, hvis hun kunne finde på at komme med sin mening om ens valg af partner. Lover at skrive om det, hvis hun kommenterer det hos mig. :-)

  @Kort/lang: Synes, det er sejt, at I gik videre med den dumme kommentar (som da virkelig også VAR dum!). Jeg har faktisk også talt om at gøre det (mest fordi denne her desværre ikke er en enlig svale), men HDD, den jordbundne mand, har bedt mig om at så koldt vand i blodet. Så det gør jeg og 'nøjes' i stedet med at brokke mig i cyberspace... :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...