onsdag den 16. februar 2011

Gaven til Øglen, der har alt?!

Øglen har snart fødselsdag. 2 år, bliver hun. Det må jo så betyde, at jeg er blevet to år ældre, siden jeg fik hende. Spøjst. På den ene side har jeg det som om, jeg er blevet omkring 400 år ældre (og sådan ser jeg også ud, faktisk. I hvert fald nogle dage). På den anden side har jeg det som om, jeg lige har slæbt lille, knirkende bylt over dørtrinnet efter et par dages logi på Rigshospitalet. Hm. Nå - det er jo nok bare paradokset ved børn og moderskab.

Tænker, at Øglen vel skal have en bette gave i anledning af, at hun fylder år. Og normalt er jeg ret effen til at købe ting til hende, hvis jeg selv skal sige det. Men nu... Jeg er helt blank! Jeg har INGEN idé om, hvad hun skal have. Er endda gået så vidt som til at spørge i vuggeren, om der er noget særligt legetøj, Øglen er vildere med end andet, men det af det, hun ikke havde i forvejen, er simpelthen ikke til at opdrive nogen steder (og noget af det er simpelthen for kedeligt).

Hun kan supergodt lide at lege sådan noget rolle-agtigt noget med mor og far og børn (nogen husker måske Noah og konen?) og gerne med et tilhørende hus, som hun kan sidde og proppe ting ind i og tage dem ud af igen. Har været Ostheimers og Glückskäfers samlede værker igennem (ja, hun går i Steiner-vugger), men synes ikke lige, at jeg kan finde gaven.

Jeg er ret sikker på, at Øglen er ligeglad med, hvad hun får - en kage vil formentlig vække større lykke end en nok så økologisk lege-dims - men jeg vil gerne finde et eller andet, som hun kan bruge i bare lidt længere tid end kagen.

Så spill it - hvad giver/har I givet jeres 2-årige? Nogle gode råd? Det behøver i øvrigt ikke være Steinersk ...

18 kommentarer:

 1. Hvad med sådan en løbecykel - dem har jeg set man kan få ned til 2 år. Var bare lige det første jeg tænkte på, da jeg selv overvejer det til 2 års fødselsdagsgaverne.

  SvarSlet
 2. Vores dreng fik af sin farfar Ikea's legetoejskoekken i gave. Det er bare super. Men taenker at din datter sikker allerede har saadan en??

  SvarSlet
 3. Her er det store hit uden tvivl Duplo dukkehuset, som vi var heldige at finde under et udsalg i sommers, hvor manden mere eller mindre tømte en Bilka for Lego Duplo. Hun leger bare SÅ meget med det - både rollelege og tage ud/putte ind lege.

  Som bonus er det rigtig god aktivering af faderen også, som gerne bygger en ny udgave af dukkehuset hver 14. dag.

  Og så får jeg tid og ro til at drikke kaffe.
  Bonus, bonus, bonus! ;)

  SvarSlet
 4. Uha, fødselsdagsgaver... Kan ikke huske hvad Johannes fik sidste år. Og nu skal jeg tænke i 3 års og storebrogave!

  Men tilbage til din lille Øgle. Løbecyklen er en rigtig god idé eller hva' med det dukkehus? Eller hvad med sådan et telt fra bObles eller lignende - går lige ud fra at I har en kæmpe lejlighed - hvor hun kan lege hule, hygge og gøre ved med dukkerne.

  SvarSlet
 5. Duplo dukkehus og en løbecykel. Især huset vagte stor jubel hos vores 2-årige datter :-). Eller noget så banalt som en fin dukke. Vores datter er snart tre og nu begynder det med dukker at have hendes interesse.

  SvarSlet
 6. Ja, det er faktisk ret svært at finde ud af, hvad der er det bedste legetøj til en bestemt alder. Men alligvel dejligt stadig at kunne bestemme - lige om lidt begynder de at være meget bevidste om alle de vilde ting, de ønsker sig.
  Vores toårige fik en Rubens Barn dukke og en Vibo dukkevogn. Legemad i træ, der kan skæres over, var også et hit. Derudover var der en stak bøger og noget tøj.

  SvarSlet
 7. Andre har åbenbart være lige så kloge som mig (bare lidt hurtigere på aftrækkeren) - jeg stemmer også for køkken, løbecykel eller et superlækkert dukkehus

  SvarSlet
 8. Et børneforklæde fra Bodum med en kat på! mega hit her på matriklen. Ellers er klæd-ud-tøj fedt.

  SvarSlet
 9. Dukkevogn, legekøkken, løbecykel... fuldstændig som der allerede er skrevet.

  SvarSlet
 10. Mange tak for bud allesammen. Der er mange gode iblandt, men desværre (eller hvad man nu siger) har Øglen allerede de fleste. Hun fik et legekøkken i julegave, en Rubensdukke, da hun blev 1, og en dukkevogn ligeledes, da hun blev 1.

  Dukkehuse har hun godt nok ikke nogen af, så det vil jeg da lige undersøge.

  Dukker kunne også godt være en mulighed.

  Vi har fået lov til at låne en løbecykel af Øglens kusine, før vi selv investerer i en. Indtil videre udvises der ingen interesse overhovedet, men det kan jo nå at komme.

  @Vevika: Vil ikke kalde vores lejlighed "kæmpe", men der kunne godt være plads til et bObles-telt. Det må jeg lige høre HDD om.

  @Sur på natur: Et forklæde kunne faktisk også være et hit. Det hun har nu, er så grimt, at mine øjne bløder en lille smule, hver gang jeg ser det :-)

  SvarSlet
 11. Jeg vil også anbefale en løbecykel. Min datter fik en da hun fyldte to år, hun viste den ikke meget interesse det første halve år, men så blev hun rigtig glad for den. Så selv om øglen ikke er helt parat endnu, skal det nok komme :-)

  SvarSlet
 12. Bøger & sangbøger. Så er hyggestunderne sikrede med bonus i form af sprogtræning & musikalitet =)

  SvarSlet
 13. Jeg har også hørt godt om kvalitets-modellervoks og gode farvekridt.
  Trolden er først lige begyndt at interessere sig for at sidde stille og klatte noget farve på noget papir, så det er ikke noget jeg har så stor erfaring med endnu.

  SvarSlet
 14. Tror at min den lille blev mest glad for nogle træklodser, man kan få forskellige variationer... ellers prøv: www.legeakademiet.dk - de har legetøj opdelt efter alder :-)

  SvarSlet
 15. Åh - manner - kan se at der allerede ved 2 år er forskel på pige/dreng. Funny...Vi gav vores niece et Ikea køkken og nogle køkkenting til. Til jul fik hun et the-sæt og billedlotteri.
  Tænker lige mht udklædning at RedBarnet på Ndr Frihavnsgade har jo masser af fastelavnskostumer til 40 kr/stk, så stik forbi dér og køb lidt forskelligt. Det har jeg gjort. Det er billigere og dermed og flere sæt.
  Jeg tror at Christian snart ønsker sig en cd afspiller til børn med nogle cd'er til. Han kunne godt ha' fået den til 2 års dag (ser jeg nu...) for han betjener fint vores anlæg (grr...)

  SvarSlet
 16. PS: af ren nysgerrighed...hvorfor egentlig Steiner? Skal hun også videre i Steiner børnehave?

  SvarSlet
 17. @Mette: Kan være, at jeg skal genoverveje løbecykel, så.

  @Spiren: Det er også en rigtig god idé. Hun kunne faktisk godt bruge nogle nye bøger.

  @GG: Også en super-idé. Øglen elsker at farve og male, så det har hun en del af. Men modellervoks, det er det lidt småt med.

  @Birgitte: Tak for tip om legeakademiet - det vil jeg lige tjekke ud.

  @Lotte: Uh, du siger noget. Klæd-ud tøj fra RedBarnet... Cd-afspiller til børn er et stort hit hos os. Selv om Øglen kun har tålmodighed til at høre ½ sekund af en sang, før hun skifter til en ny.
  Ang. Steiner, så er det egentlig lidt et tilfælde, at hun går i sådan en vugger. Det var der, vi fik plads, og så er vi bare blevet RIGTIG glade for den. Filosofien synes jeg er rigtig fin - så længe den ikke bliver overgjort (men er det ikke sådan med det meste? :-)) Leder dog ikke specifikt efter Steiner-børnehave - tror, vi skal til Gentofte for at finde den nærmeste, og vi kunne egentlig godt tænke os en lidt tættere på, hvis muligt (vuggeren ligger i Indre By, så der er lige et stykke vej).

  SvarSlet
 18. Som mange af de andre synes jeg, at en løbecykel er en super god idé! :-) Min lille pige på snart 4 år er stadig helt vild med sin, som hun faktisk har haft i næsten et år... Helt klart en af de bedste gaver, hun har fået! :-)
  Ellers er et legetøjskøkken også en idé - det har i hvert fald været et stort hit herhjemme ;-)
  Hehe... Knus Marie

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...