onsdag den 23. februar 2011

Hurtig som en ninja

I mange henseender er jeg ikke verdens hurtigste. Et yndet mantra er "hvorfor gøre i dag, hvad man kan gøre i morgen. Eller i overmorgen?" (Måske jeg skulle læse den der pjece, Gravidgrahvad fortæller om). Men nogle ting er ikke værd at udsætte. Som at give Øglen en ny ble på, når hun har smidt den gamle og er et nanosekund fra at tisse i sengen, fx. Eller at købe en ladcykel, når nu vi (jeg) så gerne vil have en.

Så det er hermed gjort! Familien Øgle er nu de glade indehavere af en Christianiacykel model Light med kaleche og bænk og hele pivtøjet. Skulle lige gennem 12 mails frem og tilbage med sælger, der ikke er fra DK og derfor ikke var helt med på konceptet "stelnummer", en opringning til døgnåbne Station Bellahøj for at tjekke stelnummeret (da det endelig var lokaliseret), et par forvirrede telefonopkald på engelsk (som engang var flydende og som nu er lidt slidt i kanten for at sige det pænt), en tur til en pengeautomat, der gad spytte penge nok ud til Projekt Ladcykel og et smut ud i den anden ende af byen for at se på den nu efterhånden famøse cykel.

Efter lidt sludren frem og tilbage, sparken på ladcykel-dæk (arj, bare rolig. Jeg sparkede ikke på dem. Havde bare lyst til det. Fordi det ser sådan lidt hyggeligt ud) og nik fra HDD (der i øvrigt havde travlt med at holde styr på temmelig muggen Øgle inde i Familieslæden) fik sælger et tykt bundt kontanter, og jeg fik nøglerne. Og ét stk. Christianiacykel, der så liiiige skulle cykles hjem. Af mig. Fordi der jo var et eller andet med, at det var mig, der var mest vild med ladcykel-idéen.

Det var en spændende tur hjem, lad mig sige det sådan. Og den beviste, at jeg måske lige burde støve mine evner til at køre en trehjulet cykel noget af. Jernede op på fortovet TO gange og var så småt begyndt at overveje, om jeg bare skulle gå hjem, men jeg tror nok, at jeg vandt over cyklen tilsidst. I hvert fald på de lige strækninger. (Der skal nok lige gå et par gange, før Øglen skal med ud og køre). Jeg slog ingen fartrekorder på vej hjem, men jeg fik til gengæld en gratis chokolademousse fra utrolig glad Cofoco-medarbejder, der stod ved et lyskryds. Med tanke på vægtepisoden fra forleden nøjedes jeg dog med at spise halvdelen..

Hov, i øvrigt - hvis der er nogen, der står og mangler en Croozer til to børn (så'n en cykelanhænger), så sælger vi nu vores (uanset hvordan jeg vender og drejer den, kan jeg ikke helt forsvare at have både ladcykel og anhænger). Så giv lige lyd, hvis du er interesseret, ikke? Den er grøn og pæn. I glimrende stand. Og næsehjulet til, hvis man vil løbe med den, er helt og aldeles ubrugt. Ahem.

12 kommentarer:

 1. Tillykke! Må du få styr på den jernhest. Jeg er interesseret, men væk hjemmefra til tirsdag. Men ha' mig lige i tankerne.

  SvarSlet
 2. Tillykke tillykke, hvor er det fedt !

  Gad Bellahøj godt at tjekke stelnummer? Jeg har nemlig oplevet det omvendet "det har vi sgu ikke tid til", men vil da være mere ihærdig næste gang.

  SvarSlet
 3. Tillykke med den nye "ride".

  Jeg er måske interesseret i sådan en anhænger... min mand er i hvert fald ;) Hvad står sådan én i nu om dage??

  SvarSlet
 4. @Vevika: Taktak. Jeg skal nok have dig i tankerne - det haster såmænd ikke med at komme af med den, men er der nogen, der slår til, så er det jo bare dejligt. Så slipper kælderen i hvert fald for noget af al vores skrammel :-)

  @Therese: Tak, ja - det er skønt. Nu skal jeg bare lige lære at holde balancen på den.
  Og ja - Bellahøj gad godt tjekke. Havde ellers set på nettet, at man skulle møde personligt op med cyklen, før de gad tjekke (hvilket godt kan blive lidt svært, hvis man ikke har købt cyklen endnu, jo), men det viser sig, at reglerne er lavet om nu, så de reelt SKAL have tid til at tjekke stelnr. pr. telefon, hvis man beder om det. Og man skal bare være emsig, hvis de prøver at smutte udenom. Der var nu ingen problemer i går overhovedet!

  @Ria: Tak :-) Vi købte anhængeren i sommer for 2700, mener jeg, og har stort set ikke brugt den. Fra ny koster den vist omkring 3500,-, men det kan jeg lige tjekke. Men vi kunne nok godt finde frem til favorabel blogger-pris :-)

  SvarSlet
 5. Du har fået en Award - se min blog. Jeg har linket mig som følger til din blog og lavet et link til dig fra min blog. Håber du har lyst til at gøre det samme
  Klem MARIANNE

  SvarSlet
 6. TILLLYKKE, for du satte jo hastighedsrekord, for det var jo første gang du cyklede på den.

  SvarSlet
 7. Tillykke med den nye cykel...og dejligt at HDD gik med til at I skulle have så'n en. Jeg er sikker på at den bliver et hit, ikke mindst til sommer. Hvor må det da være skønt at cruise rundt med Øglen i ladcykel og solskin...mmhh måske man selv skulle skaffe sig så'n en. Bare ærgerligt at der her i Århus området er så forfærdelig mange bakker.

  SvarSlet
 8. Jeg har netop i går siddet og kigget på en Croozer - hvorfor er det nu igen, at I hellere vil have en ladcykel?
  Det kunne jo være, at jeg havde det på samme måde :D

  SvarSlet
 9. @Marianne: Mange tak for award (og link). Det er sødt af dig.

  @Rimkogeren: Ja, det har du selvfølgelig ret i. Det er i hvert fald en personlig rekord ;-)

  @Tanja: Taktak. Ja, det er superfedt, at HDD var med på den. Han var selv ude at cykle på den i går (med mig og Øglen i laddet), og han er helt solgt. Men jeg turde godt nok ikke bide skeer med sådan en tung cykel i Århus og omegn. De bakker slår jo ihjel! :-)

  @Husmoder: Igen: Mange tak :-)

  @Lisbeth: Jamen, du siger bare til - jeg har jo en Croozer til salg ;-) Arj altså. Croozeren er rigtig god. Den er handy, nem at spænde af og på en cykel, og så er den nem at cykle med. Men! For det første var Øglen ikke imponeret. Naturligvis kunne hun have vænnet sig til den, men hendes ubegejstring sammenholdt med mine hønemor-tendenser, der gør, at jeg egentlig ikke er sååååeh vild med at have hende siddende i kofanger-højde på vej gennem København, gjorde, at jeg godt kunne mærke, at Croozeren og jeg nok aldrig blev noget helt godt par.

  I ladcyklen kan jeg holde øje med Øglen, i stedet for at skulle vride mig af led hele tiden, og så synes jeg bare, at den er helt vildt hyggelig :-) Når det er sagt, ved jeg dog godt, at det aldrig bliver en langturscykel. Det er den for tung til. Så det er ikke en "køre til vuggestuen og derfra videre på arbejde"-cykel. Snarere en hygge-cykel, der skal bruges til ture ud af Strandvejen, ud på Langelinje, ud i Nordhavnen, med madkurv i Fælledparken, und so weiter... (pyh, det blev langt)

  SvarSlet
 10. He he, fedt at HDD kører tur med jer på ladet...blev han hooked? Jeg kom til at tænke på et program jeg engang så i TV, tror det hed "vores første barn", hvor en forsker i vindtunneler (læs: nørdet type) kørte sin smukke kæreste med lange lyse krøller, til fødestuen på en ladcykel, da hun skulle føde....he he, tror ikk jeg fik min kæreste til at trampe op ad bakkerne for at transportere mig ud på skejby med veer...tror faktisk også hellere at jeg ville blive kørt i bil. Men det kan jo være at HDD skal transportere dig afsted i ladcyklen, når Øglen engang skal være storesøster :-D
  Det blev en lang ligegyldig omgang, beklager :)

  SvarSlet
 11. Tillykke med øglens fødselsdag.
  Kender godt det der blinkesyndrom. Det er træls! ;-)
  Min veninde ønsker sig en croozer i dåbsgave i morgen (WTF? Tror hun selv på nogen har så mange penge til dåbsgaver?) men hvis (når?) hun ikke får den, kan jeg jo nævne at du har en der er billigt til salg...

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...