fredag den 18. februar 2011

Ladcykel-drømme

Jeg har bestemt, at vi gerne vil have en ladcykel hjemme hos os. Det har jeg egentlig haft bestemt i lang tid (også før vi købte Croozeren), men HDD har ikke været enig (det skarn!). Han er stadig ikke helt enig, men vi nærmer os noget, der tilnærmelsesvist kunne minde om enighed (det har jeg i hvert fald også bestemt), og det er godt nok til mig.

Det er mig ikke fuldstændig magtpåliggende, at det skal være nu-nu-NU med den der ladcykel (der er også lige noget med et par skillinger, der skal spares sammen, før det overhovedet kan lade sig gøre), men jeg skal da ærligt indrømme, at jeg sagtens kunne se mig selv hjule (arj, ok - trampe og pruste) rundt på ladcykel til sommer i flagrende gevandter med klukleende Øgle i ladet (er det egentlig med to d'er?) sammen med hjemmebundne neg af spelt, markblomster (ved jeg ikke lige, hvor skulle komme fra) og HDD, der jovialt vandrer af sted sammen med os (det er så så hurtigt, jeg regner med at kunne cykle på en ladfætter - i gå-tempo).

 Billede herfra

Desværre er cykelverdenen jo indrettet sådan, at der er ca. en trilliard forskellige ladcykler at vælge imellem. Og de eneste ting, der er direkte sammenlignelige mellem dem er, at de alle sammen har et lad, og at de alle sammen er rockerdyre. Så for at indsnævre feltet har jeg besluttet mig for, at det skal være en Christianiacykel, jeg skal køre rundt og være spelt-agtig på. Så langt så godt. Men så finder jeg ud af, at en Christianiacykel åbenbart ikke bare er en Christianiacykel. Der er nemlig en light-model og en almindelig model. Kan godt regne ud, at light-modellen er lettere end den almindelige, eftersom den angiveligt er lavet af aluminium (mod galvaniseret stål). På papiret er forskellen dog ikke mere end 5 kg. Men hvad betyder det i praksis, mon? Ved nogen af jer kloge hoveder noget om det?

Sagen er nemlig den, at der er flest almindelige Christianiacykler til salg på brugtmarkedet. Eller - det er i hvert fald dem, der er billigst. Og billigt kan vi godt lide, os der kommer fra Jylland. Men det er jo ikke nogen god deal at spare et par tusinde, hvis man dør af anstrengelse, hver gang man skal dreje pedalerne en enkelt gang. Hm. Og kan man egentlig male sådan en svend selv? Altså, så det bliver pænt? Mange af de ladcykler, der er til salg, ligner jo pudsigt nok noget, der er løgn. Med påmalede navne und alles. Og det er fint nok - men måske noget, man godt gad male over med mindre man var så heldig at falde over en, der havde skrevet Øglens navn på cyklen. Og jeg vil faktisk gerne vædde - ret så meget endda - på, at der ikke findes en eneste ladcykel i det ganske land med Øglens navn på.

Så kan man det, mon? Male en ladcykel (så det bliver pænt)? Og bliver man lykkeligere af en ladcykel? Får man den brugt? Og. Så. Videre. Find selv på flere spørgsmål - og svar gerne på dem også. Så bliver jeg så glaj.

9 kommentarer:

 1. Tror godt man kan male sådan en selv. også så det bliver flot, alternativ er der jo altid en autolakerer, de kan det hele.

  Jeg tror også du skal lede efter en letvægtsmodel, for fem kg har vildt meget at sige, særligt hvis du skal have andet end speltneg og markblomster i ladet.

  Jeg drømmer også om en ladcykel, men jeg mere tiltalt af de modeller hvor man drejer cyklen og ikke ladet. (som elk bella cyklerne)

  Held og lykke - jeg kommer gerne til malerweekend på Ø'bro

  SvarSlet
 2. Altså jeg er jo über ladcyklende mama med både spelt neg og flagrende gevandter;) (eller også med kæmpe meget praktisk vinter varmt gear og en pædagogisk cykelhjelm!!!)
  Men JA vi bruger vores ladcykel rigtig meget! Selv her om vinteren med 5 mdr gammel baby (som forsvarligt er spændt fast i sin autostol, som yderligere er spændt fast til bunden af laddet med dertil egnede seler).
  Vi har en sorte jernhest og den har en fantastisk evne til at manøvrere på meget lidt plads, fordi den svinger med baghjulet.
  Når det så er sagt så kan I sagtens få fixet en Christiania med mærkelige navne på. Evt hos en med forstand på samme eller med egen kompetencer og lidt held;)
  God fornøjelse med jagten og så kan vi måske vinke til hinanden på vores ladcykler til sommer her på 2100 spelt!

  SvarSlet
 3. Jeg glæder mig ret meget til at se de der neg bundet af spelt, markblomster og HDD! *Fnis*

  SvarSlet
 4. Ja, men ja. Det er lige dig! Jeg var ude på vores så sent som i går, hvor jeg for en gangs skyld hentede Krabbe.
  Jeg må sige, som Fru F. at vi også gik efter en cykel, hvor det var den og ikke ladet, man drejer. Tanken bag var, at det da alt andet lige ville være nemmere og bedre at dreje på den måde.
  Hvis du får en eller anden til at male din (ja, mest din, ikk) nye - brugte - ladcykel i en basisfarve, er der mange smarte stickers som kna smækkes på. Diverse ladcykelhandlere sælger dem. Jeg tror det er svært at male dem pænt selv, og besværet plus prisen for malingen, ville nok blive det samme..
  Fem kilo betyder vildt meget, så det er værd at tage med. Alt vægt betyder vildt meget, specielt i modvind, for sådan en krabat er ikke videre aerodynamisk.

  Det eneste aber dabei, jeg har er, at den eddermame er svær at få op over kantstene, og ureglementerede cykelstier. Den er ikke handy til andet end at cykle på.

  Men du blir lykkeligere, og Øglen kommer til at elske den, jeg sværger. Nu kan hun jo se fremad i stedet for på din popo..
  Og så er det bare SÅ meget spelt med sådan én. det er jo desuden mega-øko at købe den brugt..

  SvarSlet
 5. Vi har en C-bike. Og jeg rør' den ikke! Det er en ældre model med kun 3 gear, den er ALT for tung til mig og jeg hader den, vist nok... Stod det til mig, solgte vi den eller gav den til min søster (så kan hun trampe rundt på den tunge cykel :-)) og købte en Nihola, tror jeg. Måske skulle jeg bare have en anhænger til min egen cykel? Eller bare to sæder på min egen cykel??


  Men Jesper og Johannes har allerede talt om alle de ture de og lillebror skal på til sommer. God fornøjelse siger jeg bare.

  SvarSlet
 6. Uh, jeg tænker også på at købe en ladcykel på et tidspunkt. Jeg er ret vild med "Johnny Loco" ladcyklen:

  http://www.johnny-loco.com/dk/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=266&category_id=11&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=57

  Skulle det ikke være den, ville jeg nok vælge den lette Christiania model.

  SvarSlet
 7. Hahaha. Det er fuldstændig det samme herhjemme. Jeg tror også det ender med at vi (jeg) bliver enige om at få en...:-)

  SvarSlet
 8. @FF: Har fået tjekket markedet lidt bedre ud nu, og det ser faktisk ud til, at hvis man går efter en letvægtsmodel, så slipper man for at male, fordi de er nyere og i bedre stand end den almindelige Christianiacykel-model. Men derfor skal du være hjerteligt velkommen på Øbro til malerweekend alligevel. Vi kan bare spise kage i stedet for at male? :-)

  @Mille: Vi skal SÅ meget vinke til hinanden, når vi kommer kørende med de der neg på vores ladcykler. Får nok aldrig råd til en Sorte Jernehest (fårk, de er dyre - også brugt), men en Christianiacykel kan også gøre det. (Selv om de OGSÅ er dyre. Der er nogen, der tjener kassen (tøhø) på det der ladcykelnoget).

  @Louise: Det gør jeg også. Han ved ikke helt, hvad der venter ham, tror jeg :-)

  @Husmoder: Meget heldigt, at det er øko-agtigt at købe brugt, siden vi nu ikke har råd til at købe nyt :-) I har en Triobike, ikke? Bruger I den nogensinde som almindelig cykel (altså uden ladet)?

  @Vevika: Ok - det skal være en let cykel, vi skal have, kan jeg godt høre. Ville være for ærgerligt, hvis jeg ikke fik den brugt. Eftersom HDD ikke rigtig gider at cykle på den. Den er simpelthen for dyr til bare at have stående.

  @Therese: Uh, jeg har også kigget meget på Johnny Loco. Der er en i 'min' gade, der har den, så jeg har stået og savlet over den nogle gange. Den er bare pivdyr, altså, så det bliver nok 'bare' en Christianiacykel.

  @Vibeke: Sådan skal det være! :-)

  SvarSlet
 9. Jeg har tjekket udvalget lidt ud, da jeg i sommers besluttede, at vi ikke kunne leve uden en ladcykel. Det tog dog en tid at overbevise min bedre halvdel om, at det rent faktisk er umuligt at leve uden sådan en fætter (og spare op af den i forvejen sparsomme su), så vi har først lige anskaffet os én.

  Vi startede med at kaste vores kærlighed på Johnny Loco'en, fordi den er så pæn. Men efter at ha' prøvet den in action, var vi knap så tossede med den. Ladet er MEGET let, hvilket mest bare gjorde, at man følte sig lidt usikker til bens på den. Den var tilgengæld supersvær at manøvrere rundt. Det var sådan noget med at stå af og slæbe hele dyret rundt med de bare næver, når man skulle dreje. Det samme synes jeg lidt gør sig gældende for Christianiacyklen. Jeg kan kun tilslutte mig koret af baghjulsstyrings-entusiaster, og derfor faldt valget på en sorte jernhest, som godtnok kostede 11000 danske kroner for en brugt cykel, men vi elsker den, og barnet elsker den så højt, at hun ler bare ved synet af den - og havde et gevaldigt hysterisk anfald over at skulle køres i vugger på min kedelige, almindelige cykel i går. Hun ka' snildt ta' en skraver i ladet, når vi er på tur, og der er god plads til et par børn og alt deres grej.

  Håber, I finder en fab kværn!

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...