fredag den 25. marts 2011

Bulet Øgle

Nåmn, så fik vi da solgt den der Croozer i går. 2200 bananer blev det til, og det er da en meget god start på den regning, vi formentlig får fra Christiania-cykelmanden, som kunne fortælle, at der manglede en hel del af indmaden på det ene forhjul. Og at det så var derfor, vi bare kunne hive hjulet af, just like that. Tænkte jo nok, at det ikke var meningen... Vi kunne også bruge pengene på noget så spændende som en ny tandrem (Zzzzzzzz) til Familie-slæden, som åbenbart helst skal skiftes, inden vi skal ud og køre en trilliard kilometer til sommer.

Så der er nok at fyre Croozer-pengene af på. Måske derfor, mit forslag om, at jeg bare tog pengene og omsatte dem til noget tøj til mig, ikke faldt i supergod jord. Nånå.

Vi fik gjort Croozeren klar til salg i går efter hhv. arbejde og vuggestue, og mens HDD skruede og samlede og slæbte, underholdt jeg Øglen og dimsede rundt nede i gården. Det skulle man synes var en arbejdsfordeling i min favør, men jeg vil sige, at jeg ikke klarede det ret godt. For i et øjebliks uopmærksomhed drønede Øglen direkte ud over en lille trappe og røg nogle trin ned - med scooter og det hele - i en dejlig blød måtte af beton. Ahem. NØJ, hun blev ked af det. Og nøj, jeg blev ked af det. Og fik hende skrabet op og trøstet og kigget efter i sømmene. Lidt blod på overlæben, lillebitte afskrabning på næsen og KÆMPE bule i panden. Dååååårlig mor!!!

Heldigvis lod det ikke til, at der var sket noget værre end buler og skrammer, og gråden hørte da også hurtigt op. Og så skulle vi snakke om det, der var sket. Øglen er pt. meget optaget af gråd og børn/dyr/barbapapa'er, der er kede af det - hun har en bog, hvor der er et billede af en abe, der græder meget, og det vil hun se hele tiden. Også selv om hun selv bliver helt ked af det og "åhhh nej"-agtig. Simpelthen så sødt. I går måtte hun jo også fortælle sin uopmærksomme mor, hvad der var sket:


BB (Bulet Barn): Øgle falder NEØD. Trappe. Av.
DM (Dårlig Mor): Ja, du faldt ned, skat. Det gjorde ondt.
BB: Øgle ked AF det. GRÆDER lidt.
DM: Ja, jeg kan godt forstå, at du blev ked af det og græd lidt, skat.
BB: Cykel DRILLER. Falder trappe NED! Av.
DM (overvejer, om vi ikke bare skal give cyklen skylden): Ja, cyklen driller lidt. Men cykler og trapper er også en lidt dårlig kombi.
BB: Øgle ser far. Hvad LAVER far? Falder NED! Av. Græder lidt.
DM (med virkelig dårlig samvittighed, kysser Øgle og ssch-scchh'er og stryger over håret): Ja, det gjorde ondt. Du har også fået en stor bule. Gør det meget ondt nu?
BB: NED mor. Ned og lege! Per. Kiks. Cykel. Lege.

Well... Jeg tror, hun overlever. Ændrer ikke på den dårlige samvittighed, dog. Selv om HDD forsikrede mig om, at børn altså FÅR buler. I knååååw. Men buler på fald på betontrappe-måden; dét ville jeg alligevel gerne skåne hende for.

Øglen og æggene - aftenen før Faldet. Se, hvor fin og u-bulet hun er

Efter Faldet. Nu med uTROlig stor bule og let forstørret overlæbe

"Moar læse Barbar?" Jeps, honey - om det så skal koste mig 80 gennempløjninger af temmelig irriterende Barbapapa-bog, så skal jeg gøre det. Særligt, hvis det køber mig lidt aflad...

Evnen til at tage futter på er stadig i behold til trods for nærkontakt med beton

 
Tæl til ti. Rækkefølgen af tallene er noget tilfældig, men det var den også før Faldet, sådeeeet...

Nå, og nu sidder jeg så her. Og har en hjemmemorgen, fordi jeg skal til jordemoder. For første gang i denne her graviditet. Gad vide, hvad vi egentlig skal lave? 15+1 er vel næsten for tidligt til at høre hjertelyd? Så måske vi bare skal snakke. Om, hvorvidt jeg ryger, drikker og tager narko (den snak stryger jeg lige igennem med UG kryds og slange)? Og om jeg spiser sundt (den snak bliver så lidt mere ulden...)? Og så skal jeg vel også tisse på et eller andet, tænker jeg? Hm. Egentlig lyder det ikke så spændende, sådan som det lige bliver ridset op. Men det kan jo være, at jeg bliver overrasket.

God weekend til jer alle. Håber, I går den i møde med u-bulede børn og højt humør.

10 kommentarer:

 1. Av for en bule! Jeg kan godt forstå, at den gjorde ondt på både mor og barn. Men det er jo den slags små stød, verden giver - lige meget hvor godt man passer på de små, så er det jo nærmest umuligt at undgå en skramme i ny og næ. Men jeg ved godt, at man får skyldfølelse og synes, at man skulle have passset bedre på. Det oplevede jeg senest, da mit barnebarn faldt og skrabede hele næsen, mens vi passede ham.

  Randi

  SvarSlet
 2. Årh en stor bule!! Hvor er det synd for Jer! Men jeg sys nu, at DM er et dårligt navn. Det er du jo ikke, velda:)

  God fornøjelse ved jordmoder. Det er knaldhyggeligt at være der igen sys jeg - selvom jeg havde ret irriterende jm-studerende første gang.... "Du skal da lave en glukosebelastningstest"... Naaaarrjj, please!!?..

  SvarSlet
 3. Åhhh nej! Den ser altså også noget grum ud den bule der. Og selvom børn FÅR buler, så gør de altså frygtelig ondt på mødrene.

  Jeg skal til mit sidste Jm besøg om et par ugers tid og jeg har stadig ikke fundet ud af, hvad de helt præcis går ud på og hvad jeg skal der...

  SvarSlet
 4. Av for den da! Men ja... børn får buler :)

  Og held og lykke med den indholdsløse jordemoder-samtale ;)

  SvarSlet
 5. Den bule der er jo megasej! Nu er første vers konfirmationssangen jo skrevet.

  Er ret sikker på, at jeg selv kommer til at græde lidt første gang, Svesken får sådan på sinkadusen.

  SvarSlet
 6. Øøøvvv, stakkels lille Øgle. Men det er altså svært at overvære de små KONSTANT, men er sikker på at det gør mindst ligeså ondt på moderen i så'n en situation. hun må ha cykelhjelm på næste gang hun er på tur på scooteren :-)
  Håber det gik ok ved JM.
  Go' weekend til jer også.

  SvarSlet
 7. Nårh, lille Øgle med stor bule. Av i hjertet, altså!
  Det er altså overordentligt vanskeligt ikke at tage ansvar for samtlige skader, de små får påført sig selv. Jeg håber, det bliver nemmere med alderen (på både mig og barnet).

  SvarSlet
 8. Ja, den har hun godt nok fået lavet godt!! Åh, jeg frygter den dag mit barn kommer hjem med sådan et trofæ - eller værre, jeg ser ham få det.

  Jeg har ikke fulgt med her SÅ længe igen, men bliver nødt til at spørge; hvorfor lige Øglen? Hun ligner jo langtfra, hvordan kan det være, at det blev til Øglen ? Og der er en Kamelæon på vej også....

  SvarSlet
 9. Tak for sympati til Øglen. Det har moderen brug for. Øglen har tilsyneladende overhovedet ikke ondt i bulen. Hun taler stadig om, da hun faldt, men virker heldigvis ikke traumatiseret. Phew.

  JM-besøg gik fint, tak.

  @The_fynne: Øglen... Hm... Kan faktisk ikke huske, præcis hvordan det opstod. Men jeg synes, at øgler er søde - undtagen, når de flipper. Og da Øglen kan både ligne, lyde og opføre sig som en rigtig øgle, når hun virkelig er sur, så syntes vi, at tilnavnet passede så fint til hende. (Vi kalder hende det så ikke til daglig, skal jeg lige sige - da bruger vi bare hendes navn ;-))

  Hvad angår Kamæleonen, well - så er det jo et medlem af øglefamilien, og jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne blive i terminologien. Desuden er jeg overbevist om, at baby i maven ligesom Øglen også godt kunne vise sig at have temperament. Så'n lidt Dr. Jekyll/Mr. Hyde-agtigt (hvilket jeg egentlig også kunne have kaldt den). Om en kamæleon har teperament skal jeg ikke kunne sige. Men den kan noget med at skifte 'ham' rimelig kvikt. Såeh... ;-)

  SvarSlet
 10. Hihihi, ja så kan jeg godt høre, Øglen er meget passende. Jeg kan nu ikke umiddelbart se, at hun skulle ligne en øgle. ;-)
  Og så kunne det jo være lidt komisk, hvis kamelæonen viser sig at være blid som et lam...
  Men catchy navne, det må man give dig, jeg er under alle omstændigheder blevet fast læser.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...