mandag den 28. marts 2011

Hej hverdag!

Vrooummmmm! Så strøg dén weekend da bare lige forbi med 180 i timen, og SMASK ramte hverdagen mig lige i fjæset. Farvel lange solfyldte dage med masser af tid til Øglen, til gåture i (ved? på?) Naturcenter Amager, Øgle-hygge med mine niecer, koncert med José Gonzalez i Koncerthuset, fødselsdag med søde mennesker og kage ad libitum. Og goddag modvind (seriøst, der var modvind alle 16 km ud og hjem fra arbejde i dag, og når man efterhånden er på størrelse med en treværelses lejlighed og har lungekapacitet som en 467-årig, så er det sq lidt op ad bakke), arbejdsbunker så høje som Himmelbjerget og en tolerancetærskel (min egen, trods alt) under gulvniveau.

Øglen på vej ud over stepperne

Naturvejlederen Øglen i sin fine nye jakke, som Mette (eller rettere Carla) gjorde mig opmærksom på

Man ved bare, at man godt lige kunne bruge en weekend mere, når man efter "jeg blander mig lige, selv om det overhovedet ikke er mit område"-mail nr. 39 i dag udbryder et spontant "For helvede - nu STOPPER det her lort" (især når man faktisk til daglig taler ganske pænt). Heldigvis har jeg søde og overbærende kolleger, og en af dem tog mig under armen og spadserede mig ud til en god omgang brok i lidt mere private omgivelser end storrumskontoret, og så kunne jeg lidt igen.

Jeg vil have mere weekend, hvor jeg kan sove lidt mere (damn you, sommertid!) og lege lidt mere med Øglen. Og bruge lidt længere tid på at komme overens med, at min søde lillebitte datter under leg med sin to år ældre kusine konstaterede (med bekymringen lysende ud af øjnene) "Øglen duer ikke", da kusinen havde skældt hende ud. Der var lige et moderhjerte, der bristede - og som stadig bløder lidt, selv om Øglen sekundet efter hoppede glad rundt og legede med en Schleich-ko og tilsyneladende havde glemt alt om det. Fik mig til at tænke mere på det, Astrid skrev så fint om forleden - om hvor gerne jeg vil skåne Øglen for den slags skuffelser. Altid. Men om, hvor magtesløs man i virkeligheden er som mor. Fordi de der kræ jo skal lære at begå sig på egen hånd. Og lære de sociale spilleregler at kende, som HDD tålmodigt forklarede mig (igen), da jeg i koncertpausen lige valgte at bringe det op (igen). Selv om vi også havde talt om det på vej til koncerten. (Det er som om, jeg mistede lidt af min situationsfornemmelse, da jeg blev mor. Normalerweise ville jeg tale om noget lidt mere muntert til en koncert. Bare så I ved det, hvis nogen nu skulle finde på at invitere...)

Amager Fælled - jamen, er det ikke fantastisk, at man slet ikke kan se nogen huse eller noget?! 

Sitdown strike - nu gider man ikke lige at gå mere

Nå. Men der er kun 4 dage endnu, før det er weekend igen. Håber på lidt højere tolerancetærskel fra undertegnede på jobbet i morgen - ikke mindst for kollegernes skyld. Men jeg kan jo starte med at tanke op med noget CSI i fjerneren, chokoladeknapper + HDD inden for rækkevidde og en syngende Øgle i tremmesengen (hun har stadig ikke helt fanget, at hun kan gå ud af sengen, efter vi har fjernet siden, men jeg bliver ikke den, der lærer hende det). Så når alt kommer til alt, er det jo slet ik' så ringe endda, som Minna og Gunnar ville have sagt.

5 kommentarer:

 1. Mmmmhhhh José Gonzalez. Lucky you!
  Ps. Feeeeed jakke Øglen har på.

  SvarSlet
 2. Vil bare sige, at jeg synes din blog er fed - glæder mig altid til at læse nye afsnit :o)
  Og så synes jeg altså at du har masser af humor (jf tidligere blog), dine skriverier oser da af det.....
  Glæder mig til også at følge mini-øglen når den kommer.

  Knus Maibritt

  SvarSlet
 3. Åhr, så lækker en lille naturvejleder-øgle :)

  SvarSlet
 4. @Husmoder: Jeps. Amen to that. All the above!

  @Tanja: Det var også en skøn koncert, kan du tro. Og tak for jakke-ros. Synes også, den er sej :-)

  @Maibritt: Mange tak for din søde kommentar - den varmer. Og fedt, at du følger med. Du skal i hvert fald være meget velkommen!

  @Mette: Ja, ikke? Vi er SÅ glade for naturvejleder-jakke-tip :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...