lørdag den 12. marts 2011

Lørdagsstemning

Ørj, hvor har det bare været lørdag i dag. På "vi har ingen planer og kan gøre lige, hvad viØglen gider"-måden.

Så vi har hængt ud på børnebiblioteket i et par timer, hvor vi så Malle Mus-film, malede Malle Mus-tegninger (det var åbenbart Malle Mus-dag, tænker jeg) og boltrede os i børnebøger (og aviser. Ahhh, aviser. Godt nok fra i går, men ... aviser!) Gik en tur med klapperen bagefter, hvor Øglen gik ud som et lys, så HDD og jeg styrede direkte mod Mokkariet, hvor den stod på chokoladecroissanter og varm kakao. Øglen gav os halvanden times afslapning, før hun vågnede op til dåd og krævede opmærksomhed, så vi satte kursen mod legepladsen, hvor der blev rutschet til den store guldmedalje.

Øglen er så inde i en fase (HÅBER i hvert fald, at det bare er en fase), hvor alting er "min tur". Så i det sekund et andet barn bevægede sig inden for hendes synsfelt (hvilket sker pænt mange gange på en lille legeplads), gjaldede hun "MIN TUR" ud over det hele og smed sig ned, indtil den formastelige havde gjort sig usynlig. Enten ved at overhale eller ved at gå en anden vej. Totalt bestemmerfrans, altså.

Men det gik jo alligevel, og vi var der heller ikke så længe, fordi Øglen var sulten. Havde godt nok nogle TUC-kiks i en bærepose (var lige et smut forbi Brugsen), men man kan jo dårligt stå og fodre afkommet med kiks fra knaldgul indpakning på bydelens mest speltede legeplads, vel? Så jeg havde da også nødtørftigt dækket indkøbene (som ud over TUC indeholdt æbler (fra Lilleø, så de kunne endda gå) og chips, som jeg jo gik glip af i går) til med dynen i klapvognen, så jeg ikke behøvede at få bebrejdende blikke fra de andre forældre. Som helt sikkert havde hjemmebagte madpakker med til deres børn. Allesammen...

Resten af dagen har vi bare dimset rundt herhjemme. Bygget hule, læst bog, sunget sange fra nyindkøbt Shufflebook (som jeg egentlig havde planlagt at købe til Øglens fødselsdag, men kom fra det igen. Og da jeg så læste om den hos Rappedikke, blev jeg simpelthen nødt til at købe den med det SAMME, så den kom hjem til os i går. Og Øglen knuselsker den allerede). Og jeg har fået læst en del i Harry Potter 7, som jeg er kommet til at gå i gang med igen, fordi jeg ikke lige havde andre bøger, jeg gad at læse. Derudover har Øglen haft en fest med at kravle op og ned af sin seng, som i dag har fået den ene side af.

Det har jeg været noget spændt på - så i ånden, at hun ville komme løbende i tide og utide og slet ikke ville kunne finde ud af at falde i søvn uden de elskede tremmer. Hun kunne da også have beholdt dem på nogen tid endnu - hun har nemlig ikke fattet det der med, at man kan kravle over - men på et eller andet tidspunkt skal de jo af, så i dag blev altså dagen. Nu er det en time siden, hun er blevet puttet, og ud over noget råberivariation over temaet "HALLOOOO" og "JEG SIDDER LIGE OG VENTER PÅ DIG" (wtf?!), så har vi ikke hørt noget til hende. Ingen små klipklapren af små fødder hen over gulvet. Ingen brag fra ting, der bliver revet ned fra hylder. Ingen brag fra Øglen, der falder ud af sengen. Hallelujah - lad os håbe, at de gode takter fortsætter, og at det her ikke bare er en oneoff, der skyldes, at hun er blevet Shufflebooket* ud i umanerlig træthed.

Og nu har jeg så endelig tid til at spise nogle af de der chips. Eller noget af al den slik, jeg aldrig fik spist i går. Og tænde for Barnaby. Eller læse videre i Harry Potter. Svære valg her på en tjotaaal vild og uforudsigelig (!) lørdag aften. Håber, I har haft en god dag derude i Bloglandet.

*Er der i øvrigt nogen, der kender melodien på "Jeg har en flyvemaskine"? Den vil Øglen Helt. Vildt gerne høre, men jeg kender den überhaupt ikke. Og HDD gør heller ikke, men han synger så også bare alle sangene på Mester Jacob, og det er jeg alligevel liiiidt for emsig til.

8 kommentarer:

 1. Hahahaha, Mester Jacob er da en vildt god idé.

  Kan jeg ikke lokke dig til at fortæller hvordan den der shuffelbook fungere, synes ikke at kunne regne det ud, hverken på deres hjemmeside eller over ved Rappedikke.

  SvarSlet
 2. For det første - vil så gerne høre mere om den der shufflebook, det lyder altså som en spændende ting, men kan ikke helt finde ud af hvor gamle børnene skal være?
  Second - jeg kan melodien (yndlingsbarndomssang), skal jeg ringe og synge?

  SvarSlet
 3. Okay, altså - Shufflebook-konceptet. Here goes:
  Der er en æske med 29 (vist) rimelig store, stive kort. På den ene side er der en børnesang, på den anden side en rigtig sød og enkel illustration, der har relation til sangen.
  Ud fra illustrationerne kan barnet så rimelig hurtigt genkende de forskellige sange, og jeg er ret imponeret over, hvor hurtigt Øglen har lært at sige "Tommelfinger", når hun finder kortet til den der finger-sang, fx. Eller "klappe klappe kage". Osv.

  Konceptet er i virkeligheden vildt enkelt, men kortene er lette at have med at gøre, og børn (eller i hvert fald Øglen) kan godt lide både illustrationerne og det, at hun kan sidde og blade i kortene.

  Håber, det gav lidt mening.

  @Karoline: Haha, jo du må meget gerne ringe og synge. Eller også må jeg lige prøve at øve mig lidt selv; har lige fundet dame på youtube, der synger sangen. Har seriøst aldrig hørt den før - det synes jeg er lidt underligt. Troede, man SKULLE kende alle børnesange, før man fik lov at blive voksen. Eller noget... :-)

  SvarSlet
 4. OK tak for info :-) Det lyder da som rigtig godt legetøj... Må købes for den næste su.
  Håber du lærer sangen, den er så smuk. Min far sang den for mig og der var aldrig et øje tørt.

  SvarSlet
 5. Hvor sjovt, jeg har også købt en Shufflebook til min datter efter at have læst om den hos Rappedikke :-) Jeg var dog ikke hjemme i går, så jeg skal en tur på posthuset i morgen! Glæder mig rigtig meget til at få den afprøvet.

  SvarSlet
 6. gå ind på Olines hjemmeside - klik så på det 3. ikon øverst - dér hvor Oline/bien sidder med en guitar - tryk så på den lille flyvemaskine - og vupti!

  SvarSlet
 7. @Karoline: Det var så lidt. Og ja, køb den for den næste SU. Den er alle 199,95 værd! (Der er mange forskellige, og jeg har planer om at købe/ønske mig flere. Men den med sange for de små er i hvert fald et hit hjemme hos os)

  @Mette: Haha, ja det er da lidt pudsigt. Der er god "os' mig"-effekt i Blogland, når man (jeg) læser om noget nyt og godt :-)

  @Maria Therese: Ihhh! Mange tak for link. Det er lidt mere lyttevenligt end youtube-damer, og Øglen elllsker Oline, så det kunne jo ikke være bedre.

  SvarSlet
 8. Mokkariet holder. Og der må gerne komme babyer med ind...så bare vent til din barsel (tillykke BTW...).

  Kan godt huske den dér 2-års fase. Hahaha...er du syg, et temperament vi lige pludselig så fra Christians side. Nu kom hans godt nok lidt før 2 år (og heldigvis også før Frederikke), men alle de unger jeg kender, har flippet lige omkring 2 års dagen.
  It will pass... ;-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...