torsdag den 31. marts 2011

Tudeprinsesse

... det er mig. Og denne gang skyldes det hverken Holger, Jason Mraz eller hormoner. Næh - det er Øglens skyld, er det. Ikke fordi, hun er faldet eller blevet væk eller været særlig sød, men simpelthen fordi hun i et anfald af øgleri i går kom til at svinge en sylespids øgle-negl direkte ind i mit øje. Ikke ovenpå øjet, ved siden af øjet eller lige omkring øjet. Nejnej. I øjet. Av for s*tan da. Hold nu kæft, det gjorde ondt. Og gør det så stadigvæk.

Om noget er det faktisk lidt værre i dag. Så jeg ringede til lægen (og kom igennem efter kun at have ringet omkring 23 gange. Det er vel nærmest rekord). Hvor sekretæren, efter hendes tonefald at dømme, sjældent havde hørt om en mere ligegyldig årsag til at ringe. Akuttider var der "i hvert fald ingen af", og der var faktisk ikke lige nogen ledige tider på denne side af weekenden, så vidt hun kunne se. Og hun kunne selvfølgelig ikke sige det med sikkerhed, men hun mente bestemt ikke, at det ville kunne gøre det værre, hvis det ikke blev kigget på. Som i overhovedet. "For vi kan jo stort set ikke gøre noget herinde hos os alligevel".

Lagde røret på med en følelse af at være ualmindelig pylret og overreagerende, så besluttede mig for at tage på arbejde. Bortset fra, at jeg jo ikke lige kunne se noget på venstre øje. Og at det føltes (og stadig føles), som om, der sidder en tjørnebusk indeni det. Og at det løber så meget i vand, at jeg burde samle det i et lille glas og genvinde det. Nåh ja - og så det, at jeg ligner en, der har tudet hele natten. Så - i teorien en udmærket idé med jobbet, men i praksis; not so much. Så jeg blev hjemme. Hvilket jeg overhovedet ikke har tid til. Så jeg forsøger at arbejde lidt. (Og blogge lidt, ahem...) Det kan godt lade sig gøre, men det går gånnåk langsomt. Og så er det sjovt, som det der prikkeri i øjet bare generer Helt. Vildt. Meget.

Billede lånt her

Endte jo så også med, at jeg bypassede lægen og ringede direkte til en øjenklinik. Som tog det noget mere alvorligt og mente, at det altid er en god idé at komme til et tjek. Og det er ovenikøbet en offentlig øjenklinik uden brugerbetaling, så de mente ikke bare, at det var en god idé at komme, så de kunne tjene nogle penge - jeg tror faktisk, at de mente det. Så om et par timer må jeg begive mig enøjet ud i verden og håbe, at jeg ikke falder på trapper og andet sjovt. Og så håber jeg VIRkelig på, at de har nogle drugs, de kan give mig. Eller et nyt øje. Måske i blåt? Så kunne jeg blive lidt David Bowie-agtig. Sejt.

At de måske også kunne overveje at give mig en piratklap, vil jeg forsøge at lade være med at tænke over. Vil nemlig hellere være David Bowie-agtig end sørøver-agtig. Og så er det i øvrigt mega-træls med en klap (ved, hvad jeg taler om, for jeg har forsøgt mig med en hjemmelavet af garn og vatrondeller her til morgen). Men kunne være, at min mor har nogle tips til at bære sådan en med stil. Hun prøvede nemlig præcis det samme, da min bror som lillebitte stak en finger i øjet på hende. Historien gentager sig...

9 kommentarer:

 1. Av for den da! Jeg håber du kan få et nyt øje på klinikken - selvom jeg personligt synes sørøvere er mere cool end David Bowie.

  Og godt at det var noget fysisk denne gang. Jeg nåede næsten at få panikangst over, hvad der kunne være sket som var værre end Jason Mraz og Holger.

  SvarSlet
 2. Hvor er jeg snart træt af historier om dumme læger og -sekretærer, som bare ikke er til at have med at gøre! Skulle lige til at råde dig til at ringe til vagtlægen, når de møder kl. 16 ... dem har vi af en eller anden grund større held med at få en ordentlig besked ud af eller at få lov at besøge. Men godt, at du fandt andre veje. Jeg håber, de har noget tryllestøv af en slags, så øjet kommer hurtigt i orden igen.

  SvarSlet
 3. Åååh, HAR været der, fuck det gør ondt!!
  Jeg fik en klap og følte mig ikke bare fjollet på klæd-ud måden, men kunne heller ikke afstandsbedømme overhovedet !!
  http://www.sneglcille.dk/2010/05/man-er-vel-pirat.html

  SvarSlet
 4. Godt at du tog øgleriet i egen hånd, for jeg skulle lige til at hidse mig op!
  Hvis nu du får en klap, måske den så kan være i en lækker farve? Eller i spelt?
  Rigtig god bedring med det, tiværtifal

  SvarSlet
 5. AV av av. Synd for dig. Nu må øglen have vanter på fremover hvis hun skal danse maracena foran dine øjne.

  SvarSlet
 6. Min far fortæller jævnligt historien om hvordan jeg som 2-årig stak negelen ind i hans øje. Han fik vidst en rids i hornhinden og øjenlægen sagde, at børne-negle er noget af det skarpeste i verden...
  Go' bedring!

  SvarSlet
 7. @GG: Klinikken var lidt nærige med nye øjne, desværre. Øjendråber (og noget gul farveopløsning) var alt, hvad det kunne blive til...

  @GiSP: Havde faktisk også overvejet bare at ringe til vagtlægen, men det gjorde for nas til, at jeg kunne vente helt til kl. 16 med at ringe. Så det var fedt, at øjenklinikken havde tid.

  @Cecilie: Forskellen på dig og mig er bare, at du ser skøn ud på trods af øjenskade. Jeg ligner en, der ikke har sovet i 3 år, og nu er det skadede øje helt rødt og hævet. Tænker, at Øglernes små vuggestue-kolleger bliver bange for mig, når jeg henter i dag. Måske jeg skulle have insisteret på klap. Men ok - afstandsbedømmelse er nu meget rart at have.

  @HUsmoder: Tak for god bedring. Og for forslag om spelt-klap. Det er slet ikke nogen dårlig idé. HDD mente, at jeg skulle hækle en, men det er ikke så street. Så jeg bager da bare en i stedet! Så kan jeg også spise den bagefter. Mmmmm... Spelt-klap...

  @Karoline: Yes. Vanter. Fra nu af og indtil hun bliver så stor, at hun aldrig skal bæres mere!

  @Ohhhappy: Ja, jeg har også planer om at trække denne her anekdote frem ud i al evighed - Øglen må aldrig glemme, at hun ridsede min hornhinde! Og jeg tror SÅ meget på din fars øjenlæges kommentar om børnenegle. Jeg kna i hvert fald ikke lige komme på noget, der føles skarpere...

  SvarSlet
 8. Jeg undskylder lige på mit fags vegne - jeg er lægesekretær, og nogle er bare liiiiige lidt mere skrankepaver end man kan tillade sig. Hører desværre lidt for ofte historier om, at det er umuligt at komme forbi sekretæren, pinligt.

  Med hensyn til øjet så kan jeg kun sige av - og godt at jeg læste dagens notat og hører, at du fik øgledråber. :-)

  SvarSlet
 9. @the_fynne: Arj, kan du ikke få nyt job så og erstatte 'min' lægesekretær? Du lyder meget sødere :-)
  Øgledråberne virker i øvrigt totalt godt, så nu kan jeg nærsten se igen :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...