torsdag den 28. april 2011

Halvvejs

Er 20+0 i dag. Helt præcist halvvejs. Og har bl.a. brugt dagen på at være til scanning. Som kunne afsløre, at alting ser rigtig fint ud, og at Kamæleonen i øvrigt ser ud til at være en dreng.

Wheeeeee!

Det bliver simpelthen så spændende! Men mig? En drengemor? Det ved jeg jo slet ikke, hvordan man er? Og jeg har været fuldstændig overbevist om, at det var en lille pige, jeg render rundt og ruger på. Så det var noget af en overraskelse. For os begge to. Vi er åbenbart så fantasiforladte, at vi kun har evnet at forestille os en mere af sådan en, som vi har i forvejen. Men vi kunne tro nej, kunne vi. Og det er nok meget godt. Det bliver i hvert fald spændende. Og udfordrende (men det var det sq nok også blevet med endnu en pige). Og et eller andet sted lidt dejligt, at Øglen fortsat kan være noget helt specielt ved at være pigen, og Kamæleonen kan være noget helt specielt ved at være drengen.

Arj, det kom til at lyde forkert, men jeg håber, I forstår, hvad jeg mener. Kønnet er jo i virkeligheden underordnet. For hvert eneste barn er jo noget helt specielt i sig selv (især dem, jeg producerer - de er jo noget helt særligt...) Og under alle omstændigheder er jeg ellevild, men sidder bare her, helt alene, og kan slet ikke gå snakke-amok. Eller - det kan jeg godt, men det er bare sådan lidt looney, når nu der ikke er nogen til at svare...

Il Kamæleone

Øglen sover efter vældig begivenhedsrig dag, hvor hun har været med vuggeren på bondegårdstur. Og hun har sovet i lige nøjagtigt 5 minutter, fortalte en af pædagogerne. Hun var nemlig faldet i søvn i bussen 5 minutter før, de ankom til vuggestuen, og da de forsøgte at smugle hende op på en madras, vågnede hun. Og ville ikke sove igen. Det kunne vi godt have fortalt dem - det er nemlig hendes glansnummer: Øglen falder i.k.k.e i søvn igen, hvis hun vågner fra sin middagslur. Uanset hvor kort den så har været.

Så hun var træt her til aften. Gad ikke rigtigt være på legepladsen. Gad ikke rigtigt lege derhjemme. Ville bare sidde hos mig og blive nusset lidt. Og kl. 18.30 var hun grydeklar. Så jeg har en stille aften. HDD er på arbejde til den lyse morgen, så jeg tænker, at jeg skal benytte lejligheden til at fylde hele sofaen, spise mere Nutella, end jeg ville være bekendt, hvis han var hjemme, og måske falde i søvn inde i stuen. Med åben mund.

Græsset trives i bedste velgående, og Øglen siger godmorgen til det hver dag. Og kigger derefter over på mig og siger "Det er SMÅKT, mor!". Nuårrrrh!

Har ellers haft rig mulighed for både at fylde i sofaen, spise Nutella og sove med åben mund i dag uden at skamme mig. Jeg har nemlig haft fri (er en af den slags typer, der åbenbart ikke kan regne antallet af feriedage ud, så jeg har temmelig mange tilbage, som skal afholdes før 1. maj. Det når jeg ikke, men jeg kunne da nappe én - i dag - nu jeg alligevel skulle til scanning midt på dagen). Havde så egentlig planlagt en kop kaffe med en veninde, jeg ikke har set i 10.000 år, men hun aflyste i går, fordi hun stadig har det rigtig dårligt.

En seriøst tiltrængt manøvre med dén neglelak. Kan ikke huske, hvornår jeg sidst har haft/taget mig tid til sådan noget pjank :-) Kan derimod godt huske, hvornår jeg fik Anna & Lotte-fødder i sidste graviditet. Og det var IKKE allerede halvvejs. Grrr.

Så jeg havde lige pludselig en hel formiddag til rådighed. Hvor jeg ikke skulle noget som helst. Ud over at gå ned med skraldespanden. For en gangs skyld var der ikke liiiige et ærinde på posthuset, der skulle klares, en dims, der skulle købes, nogle ingredienser, der skulle handles eller andet uopsætteligt, så jeg havde tid til at dimse. I stor stil. Så bortset fra at bage boller og lægge neglelak på tæerne (altså, tå-neglene, mkay?) har jeg også nået at rydde op i køkkenet, gå på loftet med forskellige ting, læse en masse ulæste blogindlæg i min Google Reader og generelt bare mega-hygge. Hverdags-fridage uden for mange planer holder max!

Værs'go at slå et slag i bolledejen

Mmmm. Lige lidt Nutella på, og så er der ikke et øje tørt. (Skal i øvrigt lige siges, at bollerne er gyldne i virkeligheden og ikke grå. HTC'ens kamera lader noget tilbage at ønske).

18 kommentarer:

 1. Åhhh...

  Halvvejs!

  Gid det var mig.. Jeg er 18+2 idag... Og gad bare godt mærke noget liv.

  Og se ungen igen... Der er lææænge til den 10. maj.. katastrofe tanker er der jo nok af... suk.

  Nutella er helt legalt - specielt på sofa. Det foregår også herhjemme :D

  SvarSlet
 2. Eeeeen dreng! :-) Et stort tillykke. Og jeg kan sagtens forstå, at du har svært ved at forholde dig til at du nu også skal være drengemor. Det har jeg stadig nogle gange og JoJo er trods alt 3 år nu! Men så igen, så synes jeg også nogle gange det er svært at købe pige(legetøjs)gaver...

  Jeg forstår ikke sådan nogle som dig. Hvordan kan man regne forkert mht feriedage :-) Don't get it. Jeg har slet ikke nok ferie. Men for øvrigt en dejlig måde at bruge sin surprice feriedag på. Jeg skal have fodbehandling i morgen - har sgu svært ved at nå derned selv...

  SvarSlet
 3. Congrats!! Hvor spændende du skal være drengemor også, det bliver megacool :-) Du må snakke lidt ud i luften, indtil der kommer nogen hjem der kan svare...

  SvarSlet
 4. Eeeejjj stort tillykke med den lille drengebaby i din mave! Hvor spændende sådan at få lov til at prøve én af hver slags...selvom det nu også er ganske dejligt med to piger;)

  SvarSlet
 5. Det er så spændende!
  Det er skønt at være drengemor, skulle jeg lige hilse at sige ;-) Før jeg fik børn kunne jeg slet ikke forstille mig at skulle have en dreng, jeg er fra en pige familie, måske derfor ... Ved ikke, men fedt er det ihvertfald :-)

  Og det græs der, det er altså cool

  SvarSlet
 6. Halvvejs, hvor skønt. Fantastisk med en lillebror til Øglen...TILLYKKE!
  Og skønne fødder du har der, mine blev også MEGET store (større) og fede og tykke og fyldt med væske. Suk. Måtte købe større sko og håbede på at jeg så ku passe de gamle efter fødslen...men som du måske har læst på min blog...så skrumpede mine fødder altså aldrig helt ind til gammel str igen. Så jeg har bare fået større fødder. Tør ikke blive gravid igen ;-)

  SvarSlet
 7. Jaaaah! En dreng!
  Drengebørn er fantastiske ! :) Tillykke!

  SvarSlet
 8. Åh, scanningsbilleder er bare dejlige :)

  Jeg har næsten lige forstørret et af begge sønner, og har sat dem i ramme.

  - Måske lidt for at minde om dengang, de ikke kunne svare igen.

  SvarSlet
 9. Næh en dreng!! - ligesom mig, kan jeg ikke lade være med at tænke, som om du helt bevidst har været så sød at planlægge en tur i den samme båd som mig.

  Jeg kan sagtens følge din bekymring over det med at skulle være drengemor. Jeg vågnede en nat med koldsved ved tanken om, at han skal blive sådan en, der stadig hænger i sin mors skørter som 35-årig, hvorefter jeg et par dage senere bemærkede, at jeg mentalt var ved at lægge afstand til ungen. Jeg mener, han er ikke engang født endnu!!

  Men altså, egentlig vil jeg jo bare gerne sige tillykke: tillykke med sønnike! :)

  SvarSlet
 10. Hurra! Nu virker det igen så jeg kan kommentere. Har også kun skrevet ovenstående i forskellige varianter omkring fem gange... ;)

  SvarSlet
 11. Jaaa! Tillykke med den lille dreng i maven. Forstår udmærket, hvad du mener med specielle børn ;)

  Og mht. øglens glansnummer, så er det også et, der udføres til perfektion herhjemme...

  SvarSlet
 12. Ih, det er da bare lige efter bogen! En af hver - tillykke. :-)

  SvarSlet
 13. For lidt over et år siden fik vi at vide, at lillesøster var en dreng! Måtte få scanningsdamen til at bekræfte det flere gange... jeg kommer også fra en familie med søstre, så min datter skulle da også ha'en søster! Nu er lillebror 10 mdr, og han er en vildbasse der elsker bolde og biler, og han er så skøn - det er absolut dejligt med en af hver :)

  SvarSlet
 14. @Alice: Du er snart halvvejs, så hold ud! :-) I øvrigt, det der med at mærke liv - da jeg ventede Øglen, mærkede jeg først liv omkring de 22-23 uger, mener jeg. Men da lå moderkagen også helt op mod maven. Scanningen i går kunne afsløre, at den denne gang ligger lige modsat - helt op ad ryggen - så jordemoderen sagde, at det sagtens kunne passe, at jeg havde mærket liv siden uge 14 eller sådan noget. Plus at jeg jo vidste, hvad jeg skulle mærke efter denne gang :-)

  @Vevika: Arj, du er da totalt garvet drengemor. Snart til to! :-) Gad godt have fodbehandling - det gjorde jeg mig faktisk en del i i sidste graviditet, så måske jeg skulle hoppe på den galej igen.

  @Karoline: Ja, det er smadderspændende. Og jeg endte med ikke at tale ud i luften i går. Men til gengæld har jeg plapret løs på job i dag.

  @Mille: Ja, det bliver spændende at se, hvordan det er at have en dreng. Og to børn i det hele taget. :-)

  @AC: Oh ja, du har jo også en af hver. Godt at høre, at det (også) er fedt at være drengemor. Havde nu heller ikke regnet med andet, men alligevel... :-)

  @Tanja: Nåh ja - nu du siger det, kan jeg da godt huske et sko-indlæg ovre hos dig. Hvis du har nogle sko i str. 38, du ikke kan passe, siger du lige til, ikke? ;-) Mine fødder nåede heldigvis tilbage til normal størrelse efter sidste graviditet, så det håber jeg også bliver tilfældet denne gang. Der er nemlig en del af mine sko, som jeg ville være rimelig ked af at sige farvel til...

  @Cecilie: Taak :-)

  @Sequence: Haha - ja, jeg kunne forestille mig, at man engang imellem får brug for at mindes dengang, hvor ens afkom ikke svarede igen/teede sig tosset, når de bliver større...

  @GG: Ork jo, jeg har da helt bevidst planlagt det sådan, at vi er i samme båd ;-) Jeg er endnu ikke vågnet med koldsved over, at det er en dreng, men nu er nyheden også rimelig frisk, kan man sige, så jeg kan nå det endnu. Men jeg er nu ikke bekymret for, om han stadig kommer til at hænge hjemme, til han er 35 - det får han nemlig ikke lov til! :-)

  Godt, at kommentarfunktionen virker for dig igen. Men det er da for mærkeligt, altså...

  @Bettina: Tak for tillykke. Altid noget, at Øglen ikke er den eneste med det specifikke glansnummer. Men det ER nu lidt irriterende engang imellem :-)

  @the_fynne: Jep, totalt efter bogen :-) Og tak for tillykke.

  @Mette T: Hehe - jeg er åbenbart ikke den eneste, der er blevet overrasket over kønnet. Men dejligt at høre, at lillebror er skøn og passer fint ind i en "pige-familie" :-)

  SvarSlet
 15. Tillykke med den lille dreng. Jeg havde det også underligt med at få at vide at "den har en penis".... Jeg vil enda dele, at jeg græd... men det varede kun få timer, og så var jeg spændt og glad.
  Jeg kommer fra en familie KUN med piger, og jeg havde bare altid troet at det var en pige jeg fik - for hvordan kunne jeg dog få en dreng? Arj !!!

  Men Spunken har en penis, og nu har jeg taget udfordringen op og glæder mig. Det eneste der ser ud til at blive svært, er at slippe for alt det gyselige babyblå tøj, som folk prakker én på.....

  SvarSlet
 16. Åh stort tillykke altså - både med at Øglen skal have sig en lillebror - men også med at han så helt sund og rask ud!

  Jeg kan sagtens følge dig - jeg var også ret glad for, at jeg nu fortsat kan sige til Trutten, at han er den dejligste lille dreng i hele verden.

  Skørt måske; men det betød faktisk bare rigtig meget for mig.

  SvarSlet
 17. Ih stort tillykke med det bliver en dreng.. de kan helt bestemt anbefales de der drengebørn der ;)

  Og jeg tænker som dig (bare omvendt).. gad vide om jeg nu kan være en pigemor.. :D

  SvarSlet
 18. @Therese: Tak fordi du deler. Det er sjovt som FORESTILLINGEN om et bestemt køn kan fylde så meget, at det nærmest er et helt chok, når fakta viser sig at være noget andet :-) Vi er ved at vænne os til at sige 'lillebror' herhjemme. Og så må jeg hellere gå i træningslejr, så jeg ved, hvordan man undgår gyseligt babylyseblåt. Hvis du har nogle gode fifs til at afværge folks velmenthed indenfor grimt børnetøj, så bring it on :-)

  @Lisbeth: Tak for tillykket. Og endnu engang tillykke med Fidusen hjemme hos jer. Jeg synes ikke, det lyder skørt - er ret sikker på, at det også kommer til at betyde meget for mig, det der med at kunne sige "verdens dejligste pige/dreng" og blive ved med det, også når lillebror er kommet ud.

  @C: Taktak. Og ja, du taler jo af erfaring med de der drengebørn. Og selvfølgelig kan du være pigemor - pigebørn kan nemlig også anbefales, skal jeg sige dig ;-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...