tirsdag den 26. april 2011

Jeg tror, der er magi i luften

… eller også er det bare pollen. Altså, jeg kunne lovprise det helt fantastiske vejr i skyhøje toner fra nu af og ud i al evighed, men jeg synes måske godt, at alle træer og planter kunne koordinere lidt og lade være med at springe ud på præCIS samme tidspunkt. Jeg hoster og sprutter og nyser og klør (så meget, faktisk, at jeg tror, jeg er ved at klø skaden på hornhinden op igen), og jeg er ved at blive sindssyg. Og jeg kan betro jer, at jeg ikke blev mere venligt stemt over for planterigets forårstendenser, da jeg ringede til lægen, og han kunne fortælle mig, at man ikke liiiige kan få noget mod pollenallergi, når man er gravid. Man kan få noget, der kan tages "om nødvendigt", og hvor der ikke er "påvist fosterskader", men det var ikke noget, han ville anbefale. Med mindre jeg altså overhovedet ikke kunne være nogen steder for pollen. Det synes jeg jo ikke, jeg kan. Men hvis alternativet hedder dårlig samvittighed med dårlig samvittighed på (den har jeg ligesom rigeligt af i forvejen), så klarer jeg nok nogle dage uger i allergi-helvede. Men hvis nogen har en kløpind til svælget, så sig lige til, ikke?!
 Nå. Men det skal jo ikke være brok og ynk det hele. For selv om pollenen er allestedsnærværende, så er den alligevel blevet overskygget af påskeferien. Som har været vidunderlig, bedårende og helt og aldeles fhantharstisk (som min superlativ-glade Frederiksberg-farmor ville have sagt). Vi har sovet glimrende, siden vi kom hjem fra Sverige (lige bortset fra den ene aften, hvor Øglen nægtede at blive puttet - muligvis pga. de abnorme mængder chokolade-påskeæg, hun havde sat til livs. Når man er to og en sjat og smager chokolade for stort set første gang, er mådehold ikke et af de ord, der kommer i brug).

Øgle-modella i sit es på græsset

Vi har været på besøg hos Mormor og Morfar i 4 dage, og masser af solskin, stor have og et par kusiner til at lege med, er opskriften på rendyrket lykke for en lille Øgle. Nøj, hvor har hun hygget sig. Og hvor har vi andre hygget os. Drukket kaffe i solen, jagtet påskeæg i haven, bygget og malet legehus (arj, ok - det var de andre, der gjorde det. Jeg gik til hånde indendørs i stedet), klappet geder på Naturskolen, spist uforskammede mængder mad, snakket, grinet og alt muligt andet, der hører sig til, når det pludselig er blevet sommer, og alle er glade og i godt humør.

"Hejhejj, lille får"

Det nybyggede og -malede legehus

Det har været en fornøjelse at se, hvor meget Øglen har haft ud af at hænge ud med sin store kusine på hele 4 år. Og lige bortset fra de gange, hvor de gik i clinch over, hvis tur det var til at have bogen / skovlen / påskeæggene / bestemmer-retten, så har de storhygget. Og kusine V's sprog har i den grad smittet af på Øglen. Hun har i en rum tid sagtens kunnet gøre sig forståelig med masser af enkeltstående ord og nogle få, "sammenhængende" sætninger. Men efter besøget hos Mormor og Morfar, har det virkelig taget fart med sætningerne.

Hmmm, det var da underligt. Hvor tror du, de ekstra brædder skal hen, far?

Der gik fx ikke mere end 3 sekunder, før hun kunne sige "Nejjjj! Øglen bange Troldemor"  (Oldemor var på besøg, og hende var Øglen åbenbart bange for denne her gang) og "Gå VÆK, lille bi!" (Øglen var så også bange for ALT det kryb, man måtte finde i en have. Det være sig myrer, fluer, bier, edderkopper, m.fl. Og de blev alle sammen kaldt "lille bi"). Og i går, da vi var kommet hjem, og jeg var ude i køkkenet, mens Øglen så Pingu i stuen, hørte jeg lige pludselig en meget bestemt Øgle kalde: "MOAR! Hvad SKETE der!? Pingu hakker helt VILDT!!!") Ved ikke lige, hvor det der råweri kom fra, men det virkede - ikke mindst, fordi det lød RET sjovt.

Lige pludselig er det dog gået (endnu mere) op for mig, hvor stor hun er blevet. Det var forholdsvist let stadig at putte hende i babykassen (her taler vi metaforisk, mkay?!), mens hun ikke kunne sige så meget, men i takt med, at hun får mere og mere sprog (og at borgmestermaven i øvrigt er på retur, fordi hun er blevet rankere), kan jeg vist godt pakke den kasse væk og finde barnekassen frem i stedet. Lidt vemodigt, men alligevel så hyggeligt. (Og så skal jeg lade være med at tænke på, at jeg er blevet tilsvarende ældre. Det er en lidt deprimerende tanke).

Næh hov - se nu der. Endnu et alfabet-tæppe. Det kan man også nå i en lang, dejlig påske. Men nu stopper alfabet-hækleriet altså også, for jeg orker ikke at bande og svovle så meget en gang til...

Håber, I alle har haft en dejlig ferie (hvis I altså HAR holdt ferie). Glæder mig til at læse op på hele Blogland - må indrømme, at det ikke er blevet til meget computertid i sommervejret...

8 kommentarer:

 1. Velkommen hjem fra hvad der ligner og lyder som en fhantarstisk (eller hvåddan dim pharmor nu udtalte det) påskeferie. Din øgle er bare lækker med lækker på. Det er så sjovt, når de begynder at sætte flere ord på. Hjemme hos os er alt "Mega" i tiden ala: "Mo(a)r, Rosa er bare megalille".

  Håber den danske flora snart slapper lidt af med deres pollenspasmer, så du kan få lidt ro igen.

  /Rikke

  SvarSlet
 2. Hov - hvis du ikke allerede har set det, så kan du vinde et sæt juniorsengetøj ovre hos mig. Måske var det noget for Øglen :)

  /Rikke

  SvarSlet
 3. Så sej hun ser ud den lille - eller nu store Øgle! Elsker solbrillelooket :-)

  SvarSlet
 4. Den lille Modella er ret lækker. Også der på billedet med brædderne - Hvor hun har hånden i siden :)

  Kan du ikke få noget akupunktur eller et eller andet andet øko-gøglerhejs for det der svælg med dertilhørende luftveje og andre organer??
  Ræddi god bedring i hvert fald!

  SvarSlet
 5. Det er r** irriterende med det pollenallergi! Føler så meget med dig. Jeg er heldigvis så heldig, at når jeg er gravid og ammer, så mærker jeg intet. Så lillebror SKAL ammes til græssæsonen er slut. Basta!

  Ser for øvrigt ud til at det har været en fantastisk påske :-) Dejligt med en masse gratis feriedage. Flere af dem tak.

  SvarSlet
 6. Nørhj - hvor du hækler! Jeg har været i gang med et bitte lille dukke-bølgetæppe i en evighed, mens du har spyttet gud ved hvor mange bogstaver ud. Men fantastisk vejr fremmer ikke min hæklelyst. Må tage mig sammen, så tøsen ikke ender med at blive teenager, før jeg er færdig.
  Nåmen ville bare sige, at du er for sej. God bedring med allergien.
  Knus Rie

  SvarSlet
 7. Velkommen tilbage, lød som en fantastisk ferie :-)
  Da jeg var gravid med den ældste var jeg osse slemt plaget af pollenallergi. Jeg fik noget hømopatisk 'medicin' hos Matas. en spray som skulle sprøjtes ind i munden (lyder underligt, men det virkede og var ganske ufarligt for den lille). Jeg ved ikke om de stadig har sådan noget, men måske værd at spørge om (selv om det er laaang tid siden jeg var gravid med den store). ;-)

  SvarSlet
 8. @Camp Chaos: Tak for de søde ord om Øglen. Glæder mig til "mega" bliver en del af hendes ordforråd - tænker, at der kommer nogle ret sjove sætninger ud af det :-)
  Tak for tip om konkurrence, i øvrigt - det er bestemt noget for Øglen. Men jeg har garanteret gættet helt forkert :-)

  @Karoline: Hehe, ja, vi synes også, hun er sej. Ikke mindst fordi både jeg og HDD også har Aviator-solbriller ;-)

  @Husmoder: Nåh jo - det kan da godt være, at sådan nogle akupunktører kan gøre noget. Bliver nødt til at prøve ET eller andet, i hvert fald.

  @Vevika: Heldige asen. Jeg vil også gå fri, når jeg er gravid. Gider ikke det her nyseri længere.

  @Rie: Haha, tak. Vil dog sige til hæklemængdens forsvar, at vi jo har været nogle dage i sverige (med tilhørende køretur), hvor der ikke var voldsomt meget andet at lave end at hækle. Også udendørs i det gode vejr. Så det er vist derfor, det er gået så stærkt denne gang.

  @Birgitte: Ohhh. Tak for tip. Må fluks i Matas!

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...