søndag den 29. maj 2011

Brok og brunch

I går havde HDD fået udgangstilladelse. Han skulle drikke kaffe med en veninde, og så skulle han til drengeaften med pølser på grillen og Champions League på storskærm. Ikke, at han overhovedet interesserer sig for fodbold, men grillpølser og mandehørm kan han godt lide, så af sted med ham.

Jeg var så hjemme med Øglen. Som var MEGAsur. Måske fordi jeg havde nappet hendes sut. (Projekt Sutten er kun til at sove med har desværre lidt et knæk på det seneste, og der er nogen, der ikke har været så hurtige til at konfiskere sutten, som man kunne have været. Ahem). Nå, men der blev skreget en del. Smidt med nogle ting. Pylret godt og grundigt igennem. Og totalt og aldeles nægtet at sove (selv om sutten - og dermed Øglens gode humør - blev tryllet frem ved puttetid). Så jeg brugte alt for lang tid på at putte. Og min tålmodighed blev sat på en alvorlig prøve, eftersom både massiv graviditetstræthed (hvad sker der for, at den bare kan komme akut?!) og halsbrand valgte at komme på besøg samtidig. Blev så heller ikke bedre af, at HDD ringede hjem, LIGE da Øglen var døset hen, og jeg var listet hen til døren for at kigge til hende. Og hun vågnede ved, at min telefon ringede. Grrr.

Men. Hun faldt i søvn. Og det er de gode ting, man skal hænge sig i, 'ing? Så jeg havde en dejlig aften i selskab med en pakke Oreos (de tolvethalvtkilo gled lige ud af erindringen for en stund), virkelig dårlig film i tv og en hæklenål. I et anfald af panik over, at Varanen nok ikke har brug for flere tæpper, end dem jeg allerede har hæklet, kastede jeg mig over Karens kugler (det lød forkert, men klik på linket) og forsøgte at omdanne dem til noget uro-noget (også til Varanen, som kommer til at leve sit liv i eller omkring et eller andet hæklet). Så - I give you det første spæde forsøg på et par Kuglefugle:

Det er så meningen, at de skal hænge på noget uro-halløj, mkay? Og stirre den stakkels Varan lige ned i krydderen. I øvrigt er jeg med på, at den hvide mangler et næb. Og at maskerne er blevet lidt forstrakte. Men jeg har heller aldrig kaldt mig selv for krea...

Men det, det her indlæg egentlig skulle handle om var, at det i dag var min tur til at være ude og føjte lidt. Så efter en noget blæsende omgang på legepladsen, stak jeg af ind til Kbh K for at spise brånsj med kollega, der havde været så sød at foreslå forleden, at vi hang lidt ud. Gerne for mig. Hun havde spottet noget af det der tilbuds-noget (Downtown eller Spotdeal eller Dagens Bedste eller hvad dælen de allesammen hedder) og købt 2xbrunch på Skt. Petri. Ja tak! 
 
Altså, efterhånden er jeg blevet lidt småtræt af brunch. Ikke konceptet, som jeg holder meget af, men maden! Synes i dén grad, at den er den samme, uanset hvor man kommer hen, og så synes jeg, at caféerne er blevet lige lovlig friske med priserne. De hapser rask væk 150 kroner af ens surt sammensparede penge, og så er der i øvrigt ikke drikkevarer med. Men jeg kommer tydeligvis bare de forkerte steder, for jeg skal da lige love for, at jeg blev glædeligt overrasket i dag. Magen til brunch skal man altså lede længe efter (og nej - jeg har ingen aktier overhovedet i Skt. Petri, som jeg i øvrigt synes er et temmelig uinteressant sted med både hotelværelser og drinks til overpris). Der var alt, hvad hjertet maven kunne begære, og der var et helt bord kun med kage. Jeg siger det bare. Og ja - tanken om de tolvethalvtkilo smuttede lige endnu engang for en kort bemærkning.

Vi fik spist en hel del. Og sludret. Og spist lidt mere. Og jeg strøg direkte hjem og købte et par værdibeviser mere, for de kan bruges hele sommeren, og jeg synes da egentlig ikke, at HDD skal snydes for sådan en overdådighed. Hvis I bor i eller omkring Kbh, kan I også nå det - frem til midnat - det er virkelig alle 149,- værd.

Øglen og hendes nyeste allerbedste ven

Det var dejligt med en børnefri brunch (altså for mit vedkommende - der var masser af andre børn derinde, men ingen af dem i min varetægt, så jeg kunne koncentrere mig om at spise), og da jeg kom hjem, var jeg ladet op til en dosis Øgle, der var lidt befippet efter at have været en tur på Bakken med HDD, farmor, faster og sine fætre (forstår hende egentlig godt - ville selv have haft det nogenlunde ligesådan, tror jeg). Hun havde hygget sig, men ikke turdet forlade sin klapvogn, fortalte HDD, og hun havde ikke været imponeret over det store opbud af mennesker. Den softice hun fik, havde dog hjulpet lidt, og dagens helt store hit var den ballon, hun fik charmet ud af sin farmor. Hun har holdt den i hånden snoren hele eftermiddagen, og nu svæver den gigantiske Barbablå inde ved Øglens seng og passer på hende, mens hun sover. Det er som om, at de 85 kr. sådan en svend (femogFIRS?! Godt, jyde-mor her ikke var med) koster, føles som knap så meget, når glæden er så stor...

8 kommentarer:

 1. Cool med ny Barbapapablå-ven! Og thumbs up til dig for at overleve aleneputning med halsbrænd og træthed (og for at kunne hækle fra et mønster..) Jeg har også lige spist en pakke Oreos - med dobbelt stuffing direkte fra UK! Yum.

  SvarSlet
 2. Årh hvor lækkert med en god brunch - som dig synes jeg ofte, at det er den samme pøl af røræg osv...
  Min bølle fik sådan en Barbapapa ballon i 3 års fødselsdagsgave og den har nok også kostet i omegnen af 85,- - til stor trøst kan jeg afsløre, at vi er så "heldige" at vi stadig har vidunderet siddende oppe under loftet - og ja der er stadig luft i ham;)

  Kh

  Ps. Hov den der billige og gode brunch, hvor finder jeg tilbuddet henne?

  SvarSlet
 3. @Karoline: Mmmm - double stuffed Oreos. Nammenam!

  @Mille: Ja, de holder ret længe, de der helium-nogen. Det manglede også bare til dén pris :-)
  Brunch-tilbuddet løber indtil midnat på spotdeal.dk, så det er bare om at slå til...

  SvarSlet
 4. Mmmm brunch! Tænk at der er nogle der laver dejlig mad til en. Åh, det ville være skønt.

  Og brok. Øv, men godt kæmpet!

  SvarSlet
 5. Balloner er da bomb, og jeg er helt på linje med Øglen når hun har lyst til at sove med sin ballon i fodenden. Jeg må nok indse at den jeg fik til mors dag er død nu, men har da også holdt i tre uger!

  SvarSlet
 6. Endnu en gang må jeg lige nævne "Mother" i kødbyen, fabulous brunch til (vist nok) 115 kr. inkl. juice og kager, nammenammenam!

  SvarSlet
 7. Jeg slog i den grad til, så nu håber jeg virkelig at vi deler brunch smag;)

  SvarSlet
 8. Hvor er de cute de der hæklede fugle...
  Og hvis du engang kommer til Århus og vil have en god og anderledes brunch, kan Grappa nede ved åen anbefales. De har italiensk brunch med bl.a. pizza. Og FANTASTISK velsmagende olivenolie. I det hele taget er deres koncept også noget anderledes end de andre fleste steder...På den gode måde efter min mening

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...