torsdag den 12. maj 2011

Deeeet er HAVregrød

- nammenammenam *nynnes på melodien "Det er risengrød" fra Nissebanden*

Siden i søndags, hvor jeg læste det her indlæg ovre hos Therese, har jeg sukket efter havregrød med kanel. Vores hverdagsmorgener levner dog ikke plads til havregrøds-kogning (eller - det gør de måske nok, hvis jeg virkelig ligger mig i selen, men det er jeg sjældent i humør til kl. tidligt. Slet ikke fordi Øglen skyer havregrød som pesten), og jeg er ikke fan af havregrød til aftensmad, så det måtte jo vente.

Men så er det jo sådan, at jeg er gået hen og er blevet mega-slatten. Har raget en massiv forårsforkølelse (blandet med en lille pollen-buffet, tænker jeg) til mig, så jeg hoster, nyser og har hovedet fyldt med snot. Blev ovenikøbet nødt til at gå hjem fra arbejde i går, fordi jeg var så træt og ufokuseret, at det ikke gav meget mening, at jeg sad derude og var stakkels. I dag er jeg så om muligt endnu mere stakkels (jeg er i hvert fald træt som en gammel mand), så det er ikke meget, jeg får fra hånden.

Dog kunne jeg godt svinge mig op til at smide lidt havregryn i en gryde med lidt vand. Og koge det. Jeg kunne også godt lige overskue at åbne fryseren og hive noget frossen frugt (som jeg i et anfald af kækhed på et eller andet tidspunkt har husket at fryse, før det blev for gammelt) frem, og stavblende det til ukendelighed. Og en kop te hører sig jo til, når man er syg, så kunne godt overkomme at hælde vand i kedlen også.

Te, havregrød med kanelsukker og smoothie med pære, mango, banan, hindbær og appelsin. Og en bog, som egentlig var pensum til bogklubben i mandags, men jeg er ikke så hurtig...

Så morgenen er blevet brugt på nærende mad (og så ikke et ord om de kiks med Nutella, jeg spiste lidt senere, men meget belejligt glemte at tage billeder af) og en god bog. Og en hel del internet. Nu har jeg kastet mig over eftermiddags-tv (som er nøjagtigt lige så dårligt, som jeg husker det, fra da jeg var på barsel), og før jeg får set mig om, er det tid til at hente Øglen. Hun skal jo hentes - slatten eller ej - og da HDD er på konference til sent i aften, er det mig, der vinder hentetjansen. For den sociale døgnvagt bringer ikke ud, vel? Ah well - jeg napper bare Christianiacyklen. Det går alligevel så langsomt på sådan en, at jeg næppe overanstrenger mig.

Håber, at jeg er fit for fight i morgen. For jeg er ret dårlig til det her sygdoms-noget. Bliver rastløs af det, og desuden kan jeg ikke lade være med at have dårlig samvittighed over det, jeg ikke får lavet på arbejdet, mens jeg ligger draperet på sofaen og laver en Maude. Men det kan man jo ikke bruge til noget, så der er ikke andet for end at håbe på raskhed, men ellers bare tage det, som det kommer. Og hvis jeg er syg igen i morgen, kan det være, at jeg kan få havregrød igen. Der er som bekendt næsten ingenting, der er så skidt, at det ikke er godt for noget...

9 kommentarer:

 1. Det var godt at se du fik din havregrød :-)
  Rigtig god bedring med snotten - har du sådan et "næsehorn" til at lave passage i næsen? De kan købes inde hos yogaudstyr, og er ret gode synes jeg.

  SvarSlet
 2. Det var godt at se du fik din havregrød :-)

  Rigtig god bedring med snotten - har du sådan et "næsehorn" til at lave passage i næsen? De kan købes inde hos yogaudstyr, og er ret gode synes jeg.

  SvarSlet
 3. Æh altså. God bedring. Sig lige til, hvis du finder nogen, der bringer børn ud. Måske man kunne lave en slags just-eat - bare for børneafhentning?

  SvarSlet
 4. nååh, god bedring - kender godt det med at 'hænge' på ungen og være skidt, ikke altid en god kombi.

  SvarSlet
 5. ... men total overskudsagtig med smoothie :-)

  SvarSlet
 6. Vi laver havregrød til Vera hver morgen - i microbølgeovnen (eller bare micro'en). Det er nemt og hurtigt, du skulle ta' at prøve. En dl havregryn og 1 1/2-2 dl vand, 1-2 min. i microen, røre røre og værsgod!
  God bedring, håber du er frisk i morgen, eller i hvert fald til weekenden...det er sgu noller at være syg i weekenden :0)

  SvarSlet
 7. Årh, søde. God bedring.

  SvarSlet
 8. @Therese: Tak for god bedring. Er så småt ved at være ovenpå igen - selv om en dag hjemme med slatten Øgle i går satte mig lidt tilbage :-)
  Jeg har ikke sådan et næsehorn (hehe), men har hørt meget godt om dem. Jeg har bare et problem med vand i næse-konceptet, men måske jeg skal tage mig sammen og komme over det...

  @Camp Chaos: Åhr, hvad - der var jo en forretnings-idé. Lige dér! En servie, der skulle hedde just-chill eller noget i den dur :-)

  @Birgitte: Nej, sløjhed og afkom med alt for meget pep, er en skidt kombi. Der var nu ikke så meget overskud over smoothien - fryseren og stavblenderen klarede det hele :-)

  @Tanja: Vi har pensioneret vores mikroovn, efter Øglen stoppede med at gide grød. Indtil da brugte vi den ellers også til havregrød, øllebrød og alt muligt andet, men så gad hun ikke dét mere, og vi kunne godt bruge pladsen til noget andet end en mikroovn. Så den kom på loftet, og jeg må ty til gryderne, når jeg vil have havregrød. Men det tager jo i virkeligheden heller ingen tid overhovedet...

  @Malene: Tak, søde.

  SvarSlet
 9. Ahahaha, det var sjovt det med den sociale døgnvagt :-)

  Om ikke andet, så har jeg stor respekt for det der med at lave sund og nærende mad når man er syg. Og tage billeder af det frem for nutellakiksen..

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...