onsdag den 4. maj 2011

Nem, hurtig hverdagsmad - svar på blogleg

Jeg er blevet tagget af Konen. Og så kom jeg i tanker om, at GravidGrahvad faktisk også taggede mig forleden, så den napper jeg lige først. Fordi det ikke er pænt at lade folk vente alt for længe - slet ikke, når man har skrevet i kommentaren, at man bare lige skal et smut i tænkeboks. Der er vist ingen, der tror på, at mine madplaner indeholder dén slags langvarige overvejelser, så jeg kryber til korset og indrømmer, at jeg havde glemt det, nå.

Men NU er jeg her. Og totalt parat til at kaste min lynhurtig-mad-i-en-fart opskrift ud i cyberspace (for det var det, tagningen gik ud på, bare så I ved det).

Pasta-halløj
Kogekoge pasta (mængde efter behov/sult).
Stegestege bacon på pande - tag det af og lad det dryptørre på køkkenrulle
Svits løg i tern og champignoner i skiver på bacon-panden. Evt. også squash, hvis der alligevel ligger sådan en svend i køleren
Tilsæt flødeost - med eller uden smag, du bestemmer - ½ pakke passer nok meget godt, hvis man er 2 voksne og en Øgle
Splat lidt mælk i panden, så flødeosten smelter
Rør rundt og opløs flødeosten
Tilsæt mælk til passende sovse-konsistens opnås
Hæld majs i sovsen, hvis du gider og godt kan lide sådan nogen
Rør sovs, pasta og afdryppet bacon sammen
Råb VI SKAL SPISE helt vildt højt
Spis

Den opmærksomme læser vil se, at det der med mængdeangivelse ikke er det, der er mest af i ovenstående opskrift. Men det er det, der er så genialt - når det hele er på slump, går det psykohurtigt… Og ja - jeg er klar over, at der mangler noget grønt i retten. Og den smager da også glimrende med en grøn salat til. Men så indgår der lige pludselig en del flere ingredienser, ligesom tilberedningstiden øges lidt. Og hvis man har vranten Øgle ved siden af sig, der vil have mad NU, er det ikke altid (læs: aldrig), man gider øge tilberedningstiden med så meget som et nanosekund. Grøntsager eller ej.

Der kan blive en hel del pastaretter ud af det her køleskab. Eller... mæælkesaucer, om ikke andet...

Derudover er jeg for nylig stødt på en anden skøn hverdagsret som smager rætti godt (bortset fra, at jeg så har fået totalt antipati for varm tomat, men det går forhåbentlig over igen, når jeg er færdig med at være gravid). Det er fra en af Nigella Lawsons kogebøger, og den er temmelig nem at lave.

Minut-minestrone
1 dåse blandede bønner
3 dl. grøntsagsbouillon
1 glas pastasauce
100-150 g suppehorn (eller så mange du nu tror, I kan spise)

Hæld væden fra bønnerne og put dem i en gryde sammen med pastasauce og bouillon. Når skidtet koger, tilsætter du suppehornene og koger dem efter anvisning på pakken. Når pastaen er færdig, tager du gryden af blusset og lader 'minestronen' stå og trække 5-10 minutter. Server evt. med lidt brød ved siden af og/eller en klat creme fraiche oveni suppen. Nam!

Bon appetit. Jeg vil elske at høre fra jer, hvis I også har nogle nemme foolproof opskrifter derude. Bare så der er noget at skifte imellem herhjemme. Og så går jeg ellers i tænkeboks (det GØR jeg, jeg lover) mht. min nyeste tagning.

9 kommentarer:

 1. Men altså hvad dælen er et suppehorn? Er det bagt ligesom kærnemælkshorn og bliver det ikke meget blødt af at blive kogt?

  SvarSlet
 2. Altså, hvis vi ikke havde rester af noget lækkert china take-away i køleren, så skulle vi helt sikkert have flødeostepastabaconmums i aften. Så imorgen!

  SvarSlet
 3. Vores hurtig mad er som regel en Nigella ret:
  Kog passende mængde pasta
  Steg 1 pak bacon (hvis du bruger tern går det endnu hurtigere).
  Lad bacon dryppe af på køkkenrulle.
  Steg et fed hvidløg og en tsk Sambal Olek (ca) kort og tilsæt derefter en ds hakkede tomater. Lad det koge op og tilsæt bacon til sidst.
  Bland pasta og sauce og værsgo!

  Mere spændende en pasta med tomatsauce :-)

  SvarSlet
 4. Uhm det lyder både godt og nemt! Tak for opskriften. Min hurtig-opskrift har du fået :)

  SvarSlet
 5. Altid lækkert med noget hurtig jeg-laver-lige-en-ret-fra-bunden-selvom-jeg-ikke-har-tid-ret :o) Og IKKE sådan noget supersundt "hverdagsmad" fra Vi Forældre, der tager 2 timer at kokkerere (HVEM har tid til det i hverdagen?! - gør det aldrig igen *tsk tsk*).

  Fru Forstad: Jeg kan ikke finde ud af, om du joker *flov smiley*. Men suppehorn er bitte små pasta'er - formet som mini-horn ;o)

  SvarSlet
 6. Ja, jeg ville også lige spørge hvad "suppehorn" er for noget....men det kan jeg se Bettina har svaret på. Er det en kø'venhavner ting at kalde mini-pastaer for suppehorn, eller laver jeg bare for lidt mad til at kende den slags pastaer?

  SvarSlet
 7. Der er masser af andre hurtig opskrifter under GravidGraHvad's indlæg, som der er værd at prøve. Synes alle har været super gode til at komme med bidrag :-)

  SvarSlet
 8. Bettina - Det var ikke en joke, jeg sad og tænkte, det er da ikke alt for lækkert med sådan en kogt bolle. Så mage tak for dit svar.

  SvarSlet
 9. @Fru Forstad: Hæ, hvor sjovt. Jeg har altid kaldt de der små pastaer for suppehorn (ikke, at jeg har snakket specielt meget om dem, men det har de bare altid heddet inde i mit hoved). Og da jeg så fandt dem hos nemlig.com, hvor de også hed suppehorn, tænkte jeg bare, at det var en gængs betegnelse. Men det er det måske slet ikke?!

  @Karoline: Det smager altså også ret godt, så sæt bare i gang :-)

  @Marianne: Mmmmm. Lyder lækkert.

  @GG: Selv tak. Din opskrift lyder også lækker. Og tak for god leg - dejligt med inspiration.

  @Bettina: Ja, helt ærligt - hvem orker at lave de der megakomplicerede opskrifter?! Det har man jo ikke tid til. Og gider heller ikke, for den sags skyld...

  @Tanja: Jeg er ærke-jyde (omend bosat i Kjøwenhavn), så jeg tror ikke, at det er et københavnerfænomen...

  @Birgitte: Kan være, at jeg skal derover og copy-paste lidt... :-)

  @

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...