fredag den 6. maj 2011

Praktisk vs. pæn, 1-1

Det er snart sommer - kan I mærke det?! Det er skønt med varme, og jeg nyder virkelig, at jeg i almindelighed og Øglen i særdeleshed ikke skal pakkes ind i 4.000 lag tøj, inden vi begiver os udenfor i permafrosten.

Men.

Nu er det jo sådan, at jeg er gravid. Og erfaringen viser, at jeg er sådan en, der godt kan lide (eller - lide og lide - det er måske lige at overdrive det en kende) at ophobe vand i kroppen, når jeg er sådan noget. Da jeg ventede Øglen, var det ret slemt de sidste par måneder. Og da var det endda vinter. Denne gang vil det være højsommer, og jeg må tilstå, at jeg nærmest forventer et opkald fra Lalandia, som kræver deres vand tilbage.

Så da Therese flashede sit nyindkøb til gravide fødder, kunne jeg ligefrem mærke mine snart vandfyldte plader crave sådan et par. Så efter lidt (ok, meget!) research fandt jeg den farve Birkenstocker, jeg gerne ville have (der er sygt mange forskellige farver - og modeller - at vælge imellem. Og så er der temmelig mange penge at spare ved at købe dem i Tyskland. Bare så I lige ved det, hvis I også planlægger hævede fødder her til sommer).

Indrømmet - de er sq lidt pædagog-agtige (som Therese også er inde på i titlen på sit indlæg), men der er god plads i dem, og jeg tror, vi bliver gode venner. Derudover tror jeg, at de falder glimrende ind i gadebilledet i 2100 Spelt, så hvis jeg også lige finder et par spraglede, løse barselsbukser, så er der jo ikke et øje tørt.

Men ret skal være ret - mit hjerte banker højere for smukke sko end for praktiske sko, så da jeg fik muligheden for at deltage i noget sko-release-halløj i går, hvor man kunne få et par skønne stilletter, sushi ad libitum og champagne (eller hyldeblomst-halløj for os stakler, der ikke må drikke alkohol), slog jeg til. Kommende vand i fødder eller ej.

Man kan sige, hvad man vil, men lækkerhedsfaktoren i indpakningen er liiiidt forskellig

Nye sko. Ved godt hvaffor nogen, jeg kommer til at gå mest i. Men det betyder jo ikke, at det er dem, der er pænest...

På vej hjem fra sko-halløj kunne jeg lige slå et smut forbi døgnposten, hvor Postmand Per havde været så venlig at smide mine pædagogfødder af (servicetip: bid mærke i hvilken døgnpost, din pakke er leveret til. Så slipper du for at udspy helt så mange eder og forbandelser, som jeg gjorde i går, da jeg opdagede - efter gentagne forgæves scanninger af stregkode - at jeg stod ved den forkerte). Og så kunne jeg komme hjem med maven fyldt med sushi og Kamæleon og TO par sko i posen. Luksus. Sådan nogle dage burde der være flere af.

Og så taler vi i øvrigt ikke et ord om den trodsalder, der har ramt os med en forhammer lige i krydderen derhjemme i kraft af to-årig Øgle, der STOR-flipper, når hun får noget, der bare minder om et nej. På en måde så alle urte-Erna-agtige forsøg på at dæmpe hende ned som "jeg kan gå forstå, at du bliver vred nu, for is smager også godt, men blablablahhhh" bliver slået til jorden med et skingrende skrig, der kan få blod til at fryse til is. Indtil videre klarer vi os med en tilgang, der hedder, at hun er velkommen til at blive ked af det, men hvis hun vil svælge i nej'et, må det blive uden os. Så må vi se, hvor længe hun accepterer dén. Indtil da vil jeg bare nyde mine nye sko og lade som om, at jeg aldrig har hørt om trodsalderen.

*Det er bare en fase det er bare en fase det er bare en fase*

12 kommentarer:

 1. Og det er bare en skøn fase, er det ikke? Not!

  Nå, men hvis du orker midt i alt skrigeriet, så har jeg tagget dig i en lille leg:

  http://udenreturbillet.blogspot.com/2011/05/alt-det-i-gerne-ville-vide-om-mig.html

  SvarSlet
 2. @Lykke: Det er en totalt skodfase. Kan godt forstå, at den der tigerspringsbog stopper 100 år FØR trodsalderen sætter ind. For der er faktisk ikke ret meget pænt at sige om den.

  Tak for tag. Har læst din 'venindebog' med stor interesse. Og hvis du kigger her http://www.hverdagenssurdej.dk/2011/05/udfordringen.html, vil du se, at jeg også har svaret. Blev tagget af konen med den samme leg, nemlig :-)

  SvarSlet
 3. Hov hvad med et par Heidi Klum har designet fra birkenstock?

  SvarSlet
 4. Arj, mand! Hvor meget ammehjerne er det lige man har, når man tagger én, der allerede ER blevet tagget. For hævled da også! Bare jeg ikke har lavet det samme nummer med de andre to, jeg har tagget. Tør næsten ikke tjekke...

  SvarSlet
 5. Tillykke med de nye fusser ;-) Du blir' glad i fødderne, når du har vænnet dig til at fodformet åbenbart skal være hårdt, og ikke blødt og støddæmpende, som jeg havde troet...

  Elsker de andre sko ! Men dem må jeg skyde en hvid pil efter, før om 6 uger - men så skal der fanme' også gåes i høje hæle...eller noget... :o)

  SvarSlet
 6. Hvis du har lyst til at se The Beaver med Mel Gibson, så skriv til mig på sanne.jacobsen@nordiskfilm.com

  SvarSlet
 7. Så fiine stiletter... Og de andre bliver du også glad for er jeg sikker på - har selv to par som jeg gladeligt bruger helt ugravid. (dog ikke i STEDET for stiletter) + en anden model der kan bruges som hjemmesko med strømper. Man går rigtigt godt i dem!

  SvarSlet
 8. Hehehe. Kunne godt regne ud efter din forrige blogpost, hvilket sko+sushi(+champagne)-arrangement, du skulle til. Ville gerne selv have deltaget, men havde lovet mig bort til anden side, da jeg blev præsenteret for invitationen. Kunne ellers have været hyggeligt sådan pludselig at mødes (ville nok lige have varslet dig på forhånd - er ikke specielt stalker-agtig, kun indimellem på det dér Facebook).

  Men ville også lige sige, at jeg - ligesom flere andre - synes at begge dine nye par sko er superfine! Birkenstock er kommet godt efter det superfodformede, og laver efterhånden nogle meget fine & feminine modeller, synes jeg.

  Og så ellers bare TAK for din altid hjertelige & levende blog, som jeg elsker at følge med på, selvom jeg ikke altid får kommenteret herinde. Du er én af de eneste unge mødre (nybagte mødre? Nye mødre? Hvad lyder mon egentlig mindst forkert?), som ikke gør mig smådeprimeret og yngleangst i beretninger om hjemmeliv & unger. Kan simpelthen så godt lide din skæve, selvironiske og afslappede tone, selvom Øglen & Kamæleonen naturligvis fylder meget i din bevidsthed og her på bloggen. Skal du i øvrigt hedde Øgle- og Kamæleonmor fra engang i september? ;)

  SvarSlet
 9. Der er noget galt med min næstsidste sætning - den kommer til at lyde negativ. Den er imidlertid ment som ros - også til dine søde unger! =) Er sikker på, at Kamæleonen bliver en helt fantastisk, banditsk bette gut - lige, som man (i hvert fald jeg) kunne ønske sig en søn!

  SvarSlet
 10. @Onkel Anne: Dem fandt jeg slet ikke på min Birkenstock-søgning. Men nu har jeg kigget, og det ser ud til, at de er en lille smule over budget. Men fede er de.

  @Lykke: Ork, det gør da ikke noget. Er også lidt umuligt at følge med i præcis hvem der er blevet tagget af hvem og hvornår. Og med hvad :-)

  @Therese: Ja, de er meget hårde, synes jeg? Tror godt, jeg kan vænne mig til det, men jeg havde bare bildt mig ind, at de var vildt bløde. Måske fordi de ser bløde ud?!

  @Om mig: Tak for tilbuddet, men jeg springer over. Er så meget ude af beatet, at jeg end ikke har hørt om The Beaver (dog har jeg hørt om Mel GibsoN), og jeg mangler at se enormt mange film, som jeg HAR hørt om, så jeg springer som sagt over :-)

  @Rie: Ja, de er ret fine, ikke? Glæder mig også til at få dem brugt. De her dage er det dog for varmt - mine fødder hæver allerede - så jeg venter til det bliver køligt. Birkenstockerne elsker jeg allerede. Er helt ked af, at jeg først har 'opdaget' dem nu.

  @Spiren: Aj, det kunne ellers have været hyggeligt at mødes IRL over sushi, champagne og stilletter :-) Kommer der sådan en mulighed igen, så må vi slå til!

  Tak for dine pæne ord om min blog. Og du skal være hjerteligt velkommen til at kalde mig en 'ung mor' - sådan noget kan klart booste selvtilliden hos en 32-årig snart-mor-til-to, der af og til føler sig træt som et alderdomshjem ;-)

  Ang. yngleangst og smådepression, så tror jeg egentlig, det er meget naturligt at have (som jeg vist også har skrevet ovre hos dig engang), når man ikke selv har småkravl. Det kan jeg om nogen skrive under på. Men de der kræ (ens egne. IKKE alle mulige tilfældige) har en særlig evne til at få en til at sænke paraderne og bare falde head over heels. På den gode måde :-)

  I øvrigt læste jeg ikke din næstsidste sætning som negativ. For Øglen (og nu også Kamæleonen) fylder meget herinde. Men da det var Øglens skyld (eller barselsboblens, nok snarere), at jeg begyndte at blogge (igen), er det vist meget naturligt :-)
  Ang. mit navn, så holder jeg mig til Øglemor. Kamæleoner er vist også medlem af øglefamilien, så jeg tror, den går :-)

  SvarSlet
 11. Jeg vil sælge mine. De er sølv og guld. Str 38/39. Super fine stadig :)

  SvarSlet
 12. @Onkel Anne: De bliver vist en anelse til den store side. Og nu har jeg jo også lige købt et par. Har vist (trods alt) ikke brug for to... Men tak for tilbuddet.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...