tirsdag den 10. maj 2011

Slap af!

Mens jeg var ved at lægge sidste hånd på 'værket' (mit ansigt / ground zero / kald det, hvad I vil) i morges for at se bare nogenlunde menneskelig ud, før jeg skulle på arbejde, overhørte jeg følgende samtale mellem Øglen og HDD:

HDD (overtalende): Øgggg-le. Du skal ud og have ny ble på
Øglen (bestemt): Nej!
HDD (overtalende, men ikke overbevisende): Jo, det skal du altså. Du kan jo ikke komme i vugger uden tøj på.
Øglen (bestemt): Nej!
HDD (insisterende): Kom nu, Bølle (ja, det kalder vi hende (også). Vi er nu officielt 'sådan nogle forældre', der kalder deres børn svært irriterende ting). Når du har fået ble og tøj på, tager vi over i vuggestuen, hvor du skal lege med alle de andre.
Øglen (meget overbevisende): Jeg sidder lige her og slapper af, far.

'Nuff said.

Øglens til dato længste sætning - og så var den endda ganske velvalgt, hvis man spørger mig. Man kan tids nok få travlt. Vi når det nok, det hele ...

Gammelt billede, fordi jeg ikke var så snarrådig at tage et i morges, da Øglen sad og slappede af. Nu er man en stor pige, der kører på femtedagen uden sut, mm. man sover *prale prale*  (og lidt ærgerlig over, at vi ikke bare tog springet for længe siden, nu hvor det går så fint)

8 kommentarer:

 1. Ha ha, det er fantastisk når sætningerne blir' længere og længere - og lige i øjet.

  Min niece, svarede således min søster en morgen, hvor de var sent på den:
  "Mor, tror du ikke at du har brug for at slappe lidt af?".

  Stine var ved at falde sammen af grin, men niecen var helt alvorlig i blikket, så det havde også været lidt synd ;-)

  SvarSlet
 2. He he, sej lille Øgle.
  Jeg glæder mig til Vera begynder at snakke, al'så så'n rigtig og ikke blot, "bøøhh", "nam nam", "båt" (imens hun trykker en på næsen) og "hov" når hun smider noget på gulvet ;-)

  SvarSlet
 3. Sådan en bemærkning lyder bare SÅ skøn, når den bliver sagt at sådan en lille trold. Og så giver det jo altid anledning til en vis selvransagelse - for hvor får børnene lige de vendinger fra? :-)

  Randi

  SvarSlet
 4. Hov, hvad er det for noget iden sut noget?? Vi er enige om at Øglen bare er to år og en sjat ikk'?

  Og for øvrigt fantastisk kommentar der. Børn er så sjove.

  SvarSlet
 5. @Therese: Børn er fantastiske. De siger de sjoveste ting. Min ene niece bad også engang sin mor om at "passe sin egen lille butik", fordi moderen formastede sig til at fortælle hende, at hun ikke skulle hælde perler (eller hvad det nu var) ud over det hele :-)

  @Tanja: Du kan roligt glæde dig. Det er simpelthen så hyggeligt. Og en kilde til evig fascination, at de der små, umælende kræ lige pludselig begynder at stykke ord og sætninger sammen.

  @Randi: Du har helt ret - det er en god idé at selvransage lidt, når der kommer nye ord og vendinger ud af de små munde. Som fx da Øglen sagde "nu skal du se løjer, mor". Eller i morges, da vi sad og pjattede over havregrynen kunne fortælle mig, at det var noget "tosseri". Men så længe det er relativt uskyldigt, det der kommer ud af munden på hende, så går det nok :-)

  @Vevika: Jo, vi er enige om, at Øglen kun er 2 og en sjat. 2 år og små 3 måneder, for at være eksakt. Og vi er heller ikke stoppet-stoppet med sutten - vi har bare skåret ned, for hun var meeeeeget glad for sutten. Så glad, at hun helst havde den i munden hele tiden (og hun snakker ikke så meget, når hun bruger den), og så glad, at hun gik helt i coma, hvis hun ikke fik sutten som det absoLUT første, når hun blev hentet i vuggeren (hvor de i øvrigt ikke bruger sut, mm. de sover). Derudover tror vi (jeg) vist nok, at hun er ved at få suttebid (eller også har hun bare arvet mine gakkede tænder), så det ene med det andet gjorde, at vi tænkte "nedtrapning".

  Og nu er det, vi prøver at se, hvordan det går med kun at have sutten til middagslur og om natten, som udgangspunkt (når vi skal på ferie til sommer, hvor vi skal køre ret meget, får hun den nok også, tænker jeg). Og det går over al forventning. Så vi kører på.

  Men hun er jo ikke ret gammel, og jeg har da også tænkt af og til de sidste par dage, om jeg er en ond ond mor, som bare burde lade hende have sutten nogle måneder endnu. Hm. You're damned if you do og damned if you don't...

  SvarSlet
 6. Hahaha, kan næsten ikke vente til vores lille prut (ja, vi er lige så slemme som jer) begynder på sådan noget. Det er dejligt at hun er blevet så god til sætninger, det gør nok alting meget nemmere, når hun skal være storesøster.
  Synes det er så sejt med sutten, Cool tøs..:-)

  SvarSlet
 7. Hehe, vi kalder også vores trold alt muligt dumt. Bølle er én af dem, basse en anden, men en dag i den lokale Brugs gik der kuk i den for mig, så jeg meget højlydt stod og kaldte på "lille bøsse"!
  Så fik man lige et par blikke med på vejen...

  SvarSlet
 8. Haha hun er magelig OG har god humor - ligesom sin mor;)
  Herhjemme har vi også bøller...;) og 7000 andre kaldenavne;)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...