torsdag den 26. maj 2011

Tykke mor

Nå, så er det officielt. Nu er det ikke længere kun en joke mellem HDD og jeg (mest HDD), at jeg er for tyk til at gynge, for jeg er  nemlig blevet vejet som et andet kreatur hos min læge. Til den der 24 ugers-undersøgelse man skal til "hos egen læge". Overvejede et splitsekund at sige "ORK ja, og jeg har kun taget 37 gram på", da lægen spurgte mig, om jeg havde vejet mig derhjemme, men efter at have opsparet små 33 års livserfaring ved jeg jo godt, at det ikke er lægen, jeg snyder, men mig selv. Så jeg krøb til korset og sagde i stedet for noget i retning af "absolut nej - holder mig helst så langt væk fra vægte som overhovedet muligt". Kan være, at jeg skal lære middelvejens kunst; lad være med at lyve, men lad også være med at være hudløst ærligt omkring sådan noget som vejning, for min myndeslanke læge spidsede jo straks ører, og jeg er ret sikker på, at jeg - hvis jeg havde kigget rigtig godt efter - kunne have set et par røde alarmer blinke på hende.

Min læge er skøn, men der er ikke meget kære mor over hende - således er hun kvinden, der til selvsamme 2. graviditetsundersøgelse, da jeg ventede Øglen, tørt konstaterede, at jeg egentlig godt måtte stoppe med at spise sådan i al almindelighed, da jeg havde været på vægten. Så jeg kastede mig ikke ligefrem jublende over hendes lille skrøbelige glasvægt i dag.

Det positive ved vejeseancen var, at mit gravide korpus ikke splintrede og ødelagde hendes vægt.

Det knap så positive var, at jeg på nuværende tidspunkt har taget ligeså meget på som ved føromtalte graviditetsundersøgelse - den der udløste den let spydige kommentar. Eller - jeg har taget 0,5 kg. mindre på. Og når vi er oppe i den størrelsesorden, så tæller selv de mindste marginaler med. Således vejer jeg nu 12,5 kg mere, end jeg gjorde, da jeg blev gravid.

Den lader vi lige stå et øjeblik.

12,5 kg. Tolv komma fem kilo. TOLVKOMMAFEMKILO! 12500 gram. 62,5 plader Marabou. 125 poser Haribo. 8,3 halvandenliters colaer. Ogsåvidere.

24+0 - nu officielt way wayyyy over før-graviditetsvægt. Havde det jo godt nok på fornemmelsen, men håbet har man jo lov at have. Beklager lille snip af pose (som - til bonusinfo - indeholder en brugt ble). Skal nok rydde op.

Armen, hvad sker der, mand? No wonder, at jeg føler mig som en hval. Men overraskende nok havde min læge ingen spydige kommentarer denne gang. Hun spurgte bare, om jeg tilfædigvis sidder og spiser flødekager hele tiden, og det kunne jeg svare benægtende på. Og tilføje, at flødekager er en af de eneste typer kage, jeg ikke kan lide, og at det muligvis kan have noget med dét at gøre. Herefter fik jeg en lille lektion i, at hun jo egentlig er ligeglad med, hvor meget jeg tager på, men at retningslinjerne jo er sat for den gravides egen skyld (tænkte jeg det ikke nok!) - og at det kan være farligt at føde, hvis man vejer alt for meget.

Jaja. Jeg ved det jo godt. Hun sagde det også sidste gang, og så længe siden er det jo heller ikke. Men når nu kage bare smager så godt?!? Lægen trøstede mig (måske hun i virkeligheden ikke er min rigtige læge - hun gør sig nemlig ikke rigtigt i trøst - men bare en empatisk klon?) med, at vægtstigningen hos gravide også kan hænge sammen med genetik (joh, meeeeen...), men at jeg naturligvis kan rykke på de helt åbenlyse ting. Som at lade være med at kædespise sukkerholdige ting (moi?!) og ellers bare have som målsætning, at jeg ikke tager mere på i hele graviditeten, end jeg gjorde, da jeg ventede Øglen - 16-17 kg i alt endte jeg vist på. Og hun nikkede (omend lidt fraværende), da jeg håbefuldt spurgte, om jeg mon ikke bare kunne være en af de der typer, der tager det hele på i starten af graviditeten og så 'flader ud'.

Da jeg skulle lige til at gå, sagde hun noget, jeg vist aldrig har fået at vide af nogen før; at hun ikke ville anbefale mig at dyrke mere motion, end jeg gør nu. Huh? troede nærmest ikke, at man kunne dyrke for meget motion. Og jeg laver jo reelt ikke andet end at cykle frem og tilbage til job og at futte rundt med Øglen. Men det er åbenbart rigeligt. Jamen SÅ vil jeg da bare læne mig tilbage og nappe en kage gulerod...

Men bortset fra vægtens himmelflugt gik lægebesøget rigtig fint uden de meget seriøse løftede pegefingre. Maven blev målt, og jeg hørte tydelig hjertelyd. Det er nu så hyggeligt. Og så roste lægesekretæren min urinprøve. Now that's a first.

Lægesekretær (med undren i stemmen): "Den var helt blank. Jeg tror aldrig, jeg har set så blank en prøve hos en andengangs gravid. Den var HELT blank og fin".

Mig (med flakkende blik over at høre ordet 'blank' så mange gange i en sætning, der havde noget med mig at gøre): "Ehm... Ok... Fint nok. Tror jeg nok... Hejhejjjjjj..."

Femkorns-/havregrød med kanel (og lidt sukker - shoot me!), latte, kiwi, mini-banan og appelsinjuice. Og min elskede trafikske...

Og nu er jeg så hjemme. Længe leve hjemmearbejdspladser. Har lige spist sen morgenmad - som egentlig var planlagt til at være en kanelsnegl fra Emmery's (Mille lokkede totalt meget med Emmerys ovre hos sig selv i går), men med sætninger som "12,5 kg mere end din før-graviditetsvægt" og "farligt at føde" rungende i ørerne, undlod jeg dén lille sukkersnas og tog i stedet hjem og lavede sund(ere) morgenmad. Som nu også smagte glimrende. Men det VAR jo ikke ligefrem en kanelsnegl...

20 kommentarer:

 1. Hvis jeg med mine + 14 kg, havde de samme labre lår som du har, ville jeg være lykkelig !!! :-)

  Nu ved jeg selvfølgelig ikke om du har 17 dobbelthager, som man ikke kan se på billedet, men umiddelbart synes jeg du skjuler de 12 kg godt - og maven er super fin.

  God gulerod(skage)

  SvarSlet
 2. Thumbs up, både til din lækre anrettede morgenmad, men ikke mindst til dine slanke lår. Man kan ikke klage, når man stadig kan have jeans på :-)

  SvarSlet
 3. Ej come on! Din vægt flader da helt sikkert ud. Jeg kunne simpelthen heller ikke holde mig fra de søde sager, da jeg var gravid - og nu! Derfor endte jeg også på + 18-20 kilo og kæmper stadig med + 7-8 kilo, men pyt. Jeg satser på at ramme min normalvægt igen, engang...

  Men helt ærligt, hvor gemmer du de 12,5 kilo?!

  SvarSlet
 4. Du ser lækker ud!
  Helt vildt.

  SvarSlet
 5. Ved første undersøgelse havde jeg allerede taget 3 kg på, og blev advaret om, at jeg kunne tage 40 kg på, og at de ville være ret så svære at komme af med bagefter.

  Jøses altså!

  Der findes folk med større vægtproblemer end (ellers normalvægtige) gravide, og når man nu alligevel skal være tyk på maven, er man da i sin gode ret til at guffe kage.

  Du ligner i hvert fald ikke en, der vil være svært overvægtig efter fødslen, og det er vel i første omgang dem, lægen bør bekymre sig for, når det gælder vægt.

  SvarSlet
 6. Ej, sådan en trafikske har jeg osse (og min bror har osse stadig sin)! Og vores unger må ikke spise med den!
  Jeg tog 12 kg. på i min første graviditet (ret meget i forhold til højde og drøjde på det tidspunkt, men hørte aldrig noget kritik fra læge/jordemoder. Min veninde tog 25 kg. på.
  Hvorfor er de kritiske omkring vægten? Forstår jeg ikke...
  Men rigtig fin mave du har nu :-)
  I øvrigt fine skabe du har på billede med værelset - jeg har versionen hvor de er grå og nummeret mindre ;-)

  SvarSlet
 7. Du har i det mindste slanke ben, da jeg var gravid, hævede mine ben og fødder så meget op (eller blev fyldt med væske), at jeg ikke kunne passe mine sko/støvler. Jeg måtte simpelthen købe nyt fodtøj, to størrelser større end jeg plejede. Puha, tror jeg skal satse på at være højgravid om sommeren næste gang, så vil jeg bare gå med bare tæer. :o)

  SvarSlet
 8. Ej... Jeg er røget i spamfilter! Jeg synes du er så pæn gravid... Du ligner en der er slank normalt og så er det da mere legalt med 12 kg..

  Jeg har pt taget ca 4 kg på (er jo nornalt tyk...) så satser på max 6 kg ved samme undersøgelse om små 14 dage..

  SvarSlet
 9. I er søde - hver og en! Det er ren feel-good at komme ind og læse jeres søde kommentarer efter en dag, hvor jeg har skumlet ret så meget over at have lyst til kage, men ikke haft samvittigheden til at gøre noget ved det.

  @Therese: Haha - jeg har ikke 17 dobbelthager. Et par stykker - men ikke 17. Og heldigvis er mit ansigt indtil videre gået ram forbi, hvad angår vægten :-)

  @Karoline: Jeg må have taget billedet i en heldig vinkel. For hvis der er noget, jeg ikke har, så er det slanke lår. Men optisk bedrag er selvfølgelig heller ikke sådan at kimse af. Desuden er jeans'ne fra H&M Mama, såeh...

  @Ja, den flader ud, ikke? Jo, det tror jeg bare, vi siger, den gør. :-) 7-8 kg er da ingenting at mangle - du har jo lige født. Og ser i øvrigt bragende godt ud på de billeder, du poster; både lige før V's ankomst og efter.
  De 12,5 kg er deponeret på mave, hofter og bagdel. Og så sidder der vist også et par stykker eller fem på barmen, der har antaget uhyggelige dimensioner. Længe leve tørklæder...

  @Cecilie: Møs! Tak!

  @Mille: Rimelig dommedags-agtig læge, du har dig der... Han/hun lyder omtrent lige så opløftende som min kan være. Ved ikke, hvad de synes, de får ud af at være så skrappe, men de får da helt sikkert ødelagt en dag eller to for nogle gravide. Min læge siger, at hun jo bare gerne vil modvirke, at jeg dels skal rende rundt med en milliard kilo bagefter, dels ikke gerne ser fødselskomplikationer pga. overvægt, men altså... slap da lige off! Dog har hun ikke sagt noget om 40 kg. Hvis hun gør det, så kommer jeg nok til at slå hende.

  @Birgitte: Trafikskeer holder max! Er heller ikke meget for, at Øglen bruger den (den er fra min barndom, og mine forældre havde den med til mig for et par år siden - de mente, at den var sikrere i min varetægt. Det er jeg ikke så sikker på). Den har den perFEKte størrelse.

  Er også rigtig glad for skabene :-) De står i en 'mellemgang' og bliver brugt til alt fra vasketøj til vaskepulver og bleer - smadderpraktisk!

  Jeg synes jo ikke, at 12 kg i det hele lyder af meget, men det kan det selvfølgelig være, hvis man ikke er så høj. Det er jeg nu heller ikke, så derfor forekommer de 12 kg mig ret voldsomme. Især fordi jeg kun er halvvejs.

  @Tania: Ork - bare vent nogle uger/måneder - så skal jeg vise dig billeder af hævede fødder. Lignede Anna & Lotte på hænder og fødder sidst; og det var ovenikøbet om vinteren. Kommer til at gå helt amok i varmen, så længe leve sandaler!

  @Alice M: Spamfilter? Du går da fint igennem her, ser det ud til. Jeg er ikke specielt slank normalt - altså mit bmi (hvad man så end kan bruge det til) er rimelig middel inden for normalvægten, men jeg har altid haft rimelig runde hjørner :-) Og uanset hvad jeg hører rundt omkring, så virker 12 kg på halvvejen temmelig meget. Jeg ville hellere tage de 4 :-) (I øvrigt så har jeg set et par billeder af dig - noget med noget brudekjole - og du er da ikke tyk!)

  SvarSlet
 10. Nu skal du ikke tage sådan på vej, velda!? 12,5..psshh - nothing.
  Du har jo stadig lækre ben og en smadderfin mave:)

  SvarSlet
 11. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 12. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 13. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 14. Ja, du må altså undskylde, men som du kan se på min side, så er Blogger og jeg åbenbart raget uklar med hinanden. Tilsyneladende har de taget min frustration over ikke at kunne oprette indlæg eller kommentere på andre blogs meget seriøst og poster nu mine kommentarer fire gange. Top najs.

  PS! Jeg synes nu stadig du er smuk med din mave. Bliver helt skruk.

  SvarSlet
 15. Nu er jeg jo kun 1,60 høj (lav?) og på det tidspunkt et lille nips, så de 12 kg. var ret voldsomt. Fik rigtig mange kommentarer, især til sidst.
  Min veninde tog som sagt 25 kg. på og hun er slank normalt og hun hørte ingenting omkring vægt på noget tidspunkt.
  Men selvfølgelig er det altid godt ikke at skulle kæmpe med masser af ekstra kilo efter fødslen (endnu en grund til at det er godt at amme).

  SvarSlet
 16. @Husmoder: Taktak. Men altså - jeg er jo kun halvvejs. Halvvejs! Det skal helst ikke fortsætte i det her tempo.

  @Camp Chaos: Tak til dig også. For alle dine kommentarer ;-) Håber, du har fået Blogger til at opføre sig ordentligt efterhånden. Og det der med at være skruk igen - pyh, hvordan orker du overhovedet at være det med tre børn? :-)

  @Birgitte: Jatak, amning holder hele vejen. Hvis jeg ikke havde ammet alle kiloene af sidste gang, ville jeg være ilde stedt. Så jeg satser på at opleve det samme denne gang. *håbehåbe*
  Noget sjovt noget med vægt, i øvrigt. Må også have noget med lægerne og deres tilgang til tingene at gøre...

  SvarSlet
 17. Jo jo men... Ja. Kage er godt.

  SvarSlet
 18. Hver anden kommentar jeg skriver forsvinder - eller dukker i alt fald ikke om. Mit bmi skriger at jeg er overvægtig - og brudekjole er virkelug strammet ind med snørre i ryggen :) men ja - min overvægt sidder på barm og lår :) jeg har rent faktisk en talje under normale omstændigheder :)

  SvarSlet
 19. Trafikklubskeen er legendarisk!!! Vi har også sådan én herhjemme og vi (de voksne, that is) skændes jævnligt om hvem der er dens rette ejermand. Vi hævder begge at vi har den med hjemmefra. Jeg kan på min side sige at min mor kun har én trafikske, og den mener vi tilhører min bror (og dermed er den i vores skuffe min). Men så er det jo at Anton sår tvivl om dette udsagn og hårdnakket påstår det er hans og at han tydeligt husker at have bodelt den fra en ex. Hmm!
  Moralen er at man skal sætte pris på trafikskeer uanset hvad :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...