lørdag den 11. juni 2011

Pinsesol og slatten rygrad

Ahhhhh, weekend! Dem kan vi godt lide. Og så ovenikøbet endnu en lang en af slagsen. Og når pinsesolen har holdt afdansningsbal, er der lige tre dage på arbejde, og så har jeg hørt noget om, at vi skrider på ferie. Mere ahhhhhh!
Vi er taget hjem til mormor og morfar. For at give Øglen lidt bedsteforældre-loving inden ferie med kedelige HDD og mig. Vi ankom i går aftes efter lang og meget varm køretur (det geni, der har fundet på at lave vejarbejde på "vi lukker da bare alle vejbanerne - det er der sikkert ingen, der opdager"-måden hele vejen mellem Høje Tåstrup og Roskilde, skulle have lov at prøve turen med en 2-årig på bagsædet i bagende sol. Så havde han (for det er med garanTI en han. Uden børn.) nok ikke været så hurtig ved havelågen. Nå!). Som heldigvis gik nogenlunde, men kun fordi vi har rygrade så afstivede som en regnorms og

a) kunne hive iPad'en op af en af rejsetaskerne (havde ellers besluttet os for, at den kun er til køreture på over 3 timers varighed) plus

b) gav efter, da Øglen i alle 12 kilometers kø (ja, 12 km!) besluttede sig for at sætte den hhv. spørgende sætning "købe is, mor?" og den mere kommanderende "købe is, far!" på repeat. Synes jo faktisk ikke, at is-indkøb er det, vi gør os mest i derhjemme, men et eller andet sted må hun jo have samlet det op... Ahem.

Resultatet af den slatne rygrad: Munter Øgle med Filur-is på trøstesløs rasteplads Et Sted på Sjælland

Nu med hestehale. "Har fået 'stik på af Ianne, mor", kunne Øglen berette ved afhentning i vuggestue. Den blev på lige til i morges, hvor Onde Mor 'kom til' at tage den ud, så den lille hovedbund kunne få en lille pause.

Ankomsten hos mormor og morfar blev fejret med høje hurra-råb fra Øglen, og hun var ikke til at slå ud af kurs hele aftenen. Hun tæskede rundt i haven med morfar, legede med klodser med mormor og gik helt amok i kassen med mine gamle legesager. Og insisterede i øvrigt på, at det var mormor, der skulle putte hende. Fiiint med mig.

I dag har den stået på leg hele dagen ('kæft, jeg har lavet mange sandkager). Bortset fra en tiltrængt børnefri time i Kvickly (sjovt, som selv de mest ligegyldige steder kan virke attraktive og fredfyldte, når bare de ikke indeholder ens eget afkom) sammen med mormor og svigerinde (som ligeledes var børnefri, og som sjovt nok også nød det i fulde drag). Øglen har leget med sand, vand, 'bænkebiwere' og andet småkravl, og hun har generelt nydt livet i stor stil. Så meget, at hun har nægtet at sove til middag og derfor gik totalt op i limningen midt i aftensmaden. Og alligevel nægter at sove. Fordi det hele er så spændende.

I skrivende stund kæmper HDD med at få hende til at lukke øjnene, mens Svigerinden prøver at slå sine små poder omkuld. Jeg nyder et øjebliks stilhed og skal så småt i gang med at lave de indledende manøvrer til næste punkt på aftenens program: blunden i sofaen, Barnaby i fjerneren og is i maven. Hele tre gode ting på én gang. Mmmm... Pinse...

5 kommentarer:

 1. Slå, nye farver! Eller er det mig som husker helt skævt?
  Ja, kom! Lad os slå hårdt på ham som har spærret Sjælland af! Pænt svært at putte barn som har siddet og råbt på et bagsæde i 3 timer. Efter sengetid fordi det ville være smart at han bare sov.....

  SvarSlet
 2. @Superheltemor: Takker :-)

  @Husmoder: Nye farver på hvad? Åh ja - kender godt det der med at planlægge køreturen hjem efter en lur. Gjorde vi også i går. Hvor det heller ikke virkede. Sååååk.

  SvarSlet
 3. Nå men på mobil-versionen af din blog var der, i går, noget ferskenfarvet baggrundsværk!. Det var pænt. Det er det her nu også... Og der skal ikke stå Slå, nye farver men: Woa, nye farver!
  Nå. Hejhej

  SvarSlet
 4. Ah, på dén måde. Ved ikke helt med den der mobilversion - den lever vist sit eget liv. På min mobil har den været rød/orange de sidste par gange. Gad vide, om man selv kan indstille det. Hm... Det må undersøges... :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...