tirsdag den 19. juli 2011

Forskud på barslen...

Øglen og jeg er hjemme i disse dage. Øglen fordi Københavns Kommune (blandt andre) driver gæk med sine institutionsgængere, jeg fordi den pasning, vi havde til Øglen i meget af denne uge, desværre gik i vasken. Og så er gode råd jo dyre. Heldigvis har jeg den fordel, at jeg dels har et enormt fleksibelt arbejde, dels alligevel er ved at drosle ned for arbejdsopgaverne, da jeg kun har halvanden uge tilbage, før jeg går på barsel. (Halvanden uge - hørte I det?! Det er der ikke længe til!!!).

Så vi har lagt pasnings-puslespil her på matriklen, og jeg vandt mandag- og tirsdag-brikken, HDD trak en halv onsdags-brik og en fredags-brik, og farmor fik resten. Puzzle solved! Næste uge har HDD ferie, så der behøver vi ikke lægge puslespil - og vips, så er der gået to uger, og vuggestuen har åbent igen.

Nå, men mandags- og tirsdags-brikken er så småt lagt på brættet, og det har faktisk været ret så hyggeligt. (Godt nok har jeg ikke lige fået arbejdet så meget i dag, som jeg (naivt) havde håbet på - det er sjovt, som man ikke får lov til at fordybe sig i noget som helst, når Øglen hærger rundt omkring en). Man kunne argumentere for, at hun har set liiige rigeligt med tv i dag, men hun har både fået sund og nærende mad, været på legepladsen med Krabbe og prikket mit ene øje delvist ud, så jeg tænker, at hun er blevet stimuleret så'n nogenlunde. Desuden skal hun se at få dækket sit tv-behov nu, for lige om lidt er det for sent...

Søde unger (som smed sandalerne så'n rimelig synkront) på legeren

I går var vi ude og se en bittelille baby i Roskilde og udover, at det var Groundhog Day, hvad angik tog-driften (kan underholde længe om aflyste afgange, elevatorer, der var ude af drift og Tysklands samlede amatør-cykelryttere presset ind i én cykel-/barnevogns-vogn), var det en skøn dag. Hvor Øglen opførte sig eksemplarisk og helt tydeligt syntes, det der med tog var en fest (godt, der var en af os, der syntes det...)

Bittelille baby med bittesmå fødder. Nåååårh!

Eneste lille hjertesuk over passe-tjansen (udover altså, at en hjemmearbejdsdag, som i dag egentlig skulle have været, ender med at blive en hjemmearbejdsaften) er, at Øglen ikke gider sove middagslur. Overhovedet ikke. Heller ikke selv om jeg har lokket med sut (er gået i gang med sutte-afvænning del 2, og denne gang er vi rimelig nazi, så hun ved godt, at ingen søvn = ingen sut), skønsang og alt muligt andet. Hun virker så til gengæld heller ikke spor træt (åhhhhh nej - please sig, at det er alt alt for tidligt at droppe middagsluren permanent, når man kun er næsten 2,5 år gammel. Står det til mig, skal hun middagslure den til hun bliver 8. Mindst!), men det gør jeg til gengæld. Bliver jo totalt flad af hele tiden at have en holdning til ting lige fra 26. gentagelse af Rasmus Klump til måden, osteskiven bliver lagt på tallerkenen på.

Fordelen (for man skal jo se på de gode ting, ing'?) ved at være på benene hele tiden er imidlertid, at man kan få noget fra hånden på hjemmefronten. Således har jeg nu fået styr på en brøkdel af vasketøjet, bagt verdens nemmeste (og bedste) brød og prøvet at lave Ann-Christines flødekarameller med salt. De står til afkøling lige nu, så jeg skal ikke kunne sige noget om resultatet, men en tidlig smagsprøve lover godt.

Og så har jeg ryddet et skab og fundet noget noget ret fint dynebetræk, som kunne blive til noget ret fint sengetøj til Varanen. Hvis der bliver målt, klippet og - gisp! - syet i det. Så nu skal jeg bare lige lure, hvordan filan jeg griber dén an. Godt, der er 8 uger til termin.

Så alt i alt er det slet ikke så tosset at tulle rundt herhjemme. Jeg skal nu nok blive glad for at være på barsel. Og kunne man være så heldig, at Varanen bliver inden i maven frem til termin, er der også nogle dage uger, hvor Øglen er i vuggestue og jeg derfor kan tage alle de middagslure jeg har lyst til. Uden at få øjnene prikket ud eller konstant skulle svare på spørgsmål. Jooooh - det virker nu alligevel temmelig tillokkende. Halvanden uge endnu...

7 kommentarer:

 1. Trælleren med arbejds-aftenen, men det var da godt nok lige så knald-hyggeligt, som bar-fodsbilledet viser:)

  SvarSlet
 2. Forskudsbarsel, godt koncept. Kan man mon få efterbarsel? Jeg gruer allerede for den 1. marts 2012. Er du klar over hvor tæt på det er?!

  Og Kbhs kommune skulle have en i røven, jo de sku' så! Jeg har læst et sted at tiltrods for to ugers lukning, så sparer de ikke noget! Så er det F irriterende at få tvunget ferie ned i halsen lige midt i industriferien, hvor rejser koster en million-milliard og børnevenlige seværdigheder og udflugtsmål er tætpakket med (irriterende og larmende) børn og forældre.

  Jeg er ikke sur, vil bare selv bestemme :-)

  SvarSlet
 3. Åh, ja passe-puslespillet de her uger.... Grrrrrrrr!!!!!

  Vi har haft mormor og morfar på mandag, tirsdag og nu er han skippet til farmor og farfar efter en sølle aften og nat hjemme..... Måske lidt rigeligt ude-pasning for en 2-årig, men hvad filan skal man gøre?
  Vi har ferie næste uge, så der må vi tage grundig revance....

  Kan i øvrigt SÅ godt følge din stress over nej til middagslur - det er da liiiiige tidligt nok, hva? Ser også helst min søn sover til middag til han skal i skole.... mindst ;o)man har jo selv brug for luren/pausen, ha ha.....

  Nå, men fedt du har et fleksibelt arbejde og meget snart barsel :o) Og så en lille kommentar til kommentarerne om maven - folk skal SÅ meget bare lukke!!! Jeg husker tydeligt hvordan det var - 4 måneder henne var min mave yderst tydelig og tvillinge-bemærkningerne ville ingen ende tage..... igen grrrrrrrr!!
  Og så må jeg tilslutte mig koret - du ser SKØN ud og syns altså ikke den mave ser andet end flot og rund ud - han bor pænt, Varanen :o)

  SvarSlet
 4. Hvor hyggeligt med Øgle og Krabbe sammen

  SvarSlet
 5. Hvor hyggeligt med Øgle og Krabbe sammen

  SvarSlet
 6. @Husmoder: Arbejdsaftenen blev heldigvis ikke så lang som frygtet. Og tak for legeplads-hygge - Øglen snakker en masse om det, og nu kan hun godt sige Krabbes navn :-)

  @Vevika: Synes da helt klart, at vi skal arbejde på at få indført både forskuds- og efterbarsel. Kunne være et fantastisk koncept.
  Don't get me started mht. lukkeugerne. Det er SÅ belastende. Hvis det så betød bedre kvali resten af året pga. besparelser, så lad gå, men som du selv skriver, så er det jo ikke tilfældet. Grrr.

  @Maibritt: Ja, det er virkelig et puslespil. Et af de svære. Og heller ikke fedt at skulle kyle sit barn rundt mellem forskellige passere. Selv om jeg tror, Øglen hygger sig, så er hun noget mere utidig end hun plejer, og jeg tror simpelthen, det er fordi, hun ikke kan lure rytmen i dagen (nok fordi der ikke er nogen med al denne pasnings-tumult...)

  Og TAK for de søde ord om min mave. De varmer, når man igen i dag på arbejde har fået kastet et "er du sikker på, at der kun er én" i knolden. Grrrrrrr x 100!

  @fru Forstad: Ja, det var smadderhyggeligt. De havde en fest.

  SvarSlet
 7. Jamen, bare hun har lært det, inden de blir gift, er det fint nok med mig:-). Og dejligt at høre med aftenen.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...