onsdag den 20. juli 2011

History repeating...

Var til sidste tjek hos lægen i dag. I ved - hende den onde, der bestemt synes, at jeg skal vejes, hver gang jeg er der. Af samme grund sprang jeg en ellers meget cravet Cola over i går aftes (det skal nok hjælpe!), og jeg undlod at tage imod en kollegas udfordring om at spise 5 knytnævestore romkugler på en halv time (havde jeg så nok også takket nej til, selv om jeg ikke skulle vejes) og nøjedes i stedet for at more mig over staklen, der rent faktisk hoppede på udfordringen. Man kommer til at se ret sjov ud i hovedet, når man har spist 3 store romkugler på et kvarter, kan jeg berette. Og jeg er næsten villig til at vædde på, at jeg kunne se ham begynde at svede rom-essens...

Men nå. Lægen. 32-ugers tjek (som, sidst jeg var gravid, hed 35-ugers tjek, men tiderne skifter jo så hurtigt nutildags *mimremimre*). Overvejede, mens jeg oksede hjem fra arbejde på cykel (i modvind og sværme af tordenfluer, som blev VED med at splatte ud på mine gravide lår, adr!), hvilke spydigheder min læge mon havde i ærmet til mig i dag. Og så genkaldte jeg mig sidst, jeg var til sidste lægetjek (efter 'stop med at spise'-besøget i uge 24). Dengang frygtede jeg det nemlig også, og så tog hun totalt r*ven på mig ved at himle op om, hvor godt jeg så ud. "Så det siger hun sikkert også i dag", tænkte jeg fiffigt, mens jeg svedte tran og trampede i pedalerne.

Guess what! Det gjorde hun! Smiger åbner jo som bekendt alle døre, men hvad er det for en taktik?! Pille folk helt fra hinanden ved at slå dem oveni hovedet med uendeligt høje vægttal til det ene lægebesøg og så bare lade som om, der aldrig er blevet løftet et øjenbryn til det næste? No comprende. Og da jeg skulle betræde den skånselsløse glasplade, bedre kendt som Vægten, nævnede hun heller ikke min (begrænsede, thank you very much!) vægtøgning med så meget som ét ord. Det gjorde jeg til gengæld. Syntes ikke rigtigt, jeg kunne gå derfra uden at have gjort opmærksom på, at dagens vægttjek nok engang cementerer, at jeg åbenbart bare er sådan en, der tager psyko-meget på i starten af graviditeten - og så stagnerer (-agtigt...). Er ret sikker på, at min læge er ligeglad, men skulle bare lige ud med det.

Mavemålet var lige efter bogen på den utrolig gennemsnitlige (min vægt taget i betragtning) måde, så jeg gentager: Den næste, der spørger mig, om jeg er sikker på, at der kun er én inde i maven, kommer til at lide en stille død forårsaget af uTROLIG kedelig beretning fra lægen om kurver og symfyse-fundus-mål.

Og nu er jeg så hjemme. Helt træt (godt, at der kun er et begrænset antal cykelture til og fra arbejde tilbage, for det gør mig tilsyneladende vældig søvnig) og glad for, at vægten ikke sagde dobbelt-op på sidste tal. Så det har jeg fejret med den Cola, jeg sprang over i går. Og nogle af de der karameller, jeg lavede i går, som endte med at blive ganske gode. For nu er vægt-eksamenen bestået. Og som vi alle ved, er det jo ikke mig selv, men lægen, jeg narrer, ved at spise en masse efter vejningen. Eller noget...

I får lige et billede mere af Øglen og Krabbe fra playdaten i går. Fordi de er så søde...

6 kommentarer:

 1. Hehehe. Det er bare fordi det er nr. 2 at den voksede så meget i starten..:-) Dumme læge. Men det vil hun alligevel ikke få over sine læber nu...:-) men du er jo heldigvis ikke nået så langt at glasvægten er splintres under dine fødder... Det skete for min meget søde, lidt store, kollega. Han har stadig kæmpe traume. Den stakkel..:-)
  Kh V

  SvarSlet
 2. Tager du så imod trøffel-udfordringer fremover? Nam nam :)

  SvarSlet
 3. Ha! Dumme læge. Godt du lige fik sat hende på plads!
  Må altså prøve at lave de der karameller..

  SvarSlet
 4. @Vibeke: Ak - hvis det bare var fordi, at det er nr. 2, jeg venter, at maven er så stor. Men ved at sammenligne med billeder fra sidst, kan jeg konstatere, at jeg dengang var nøjagtigt lige så stor.
  Stakkels din kollega! Ville måske dø en lille smule af pinlighed, hvis jeg kom til at smadre en vægt alene af den grund, at jeg stillede mig på den. Men på den anden side er det da et hint, der er til at få øje på :-)

  @Camp Chaos: Yay - en fellow jyde, der også kalder det trøfler. Det gør jeg også (inde i hovedet), men kjøwenhavnerne forstår det jo ikke rigtigt, hvis jeg siger det højt. Så for deres skyld er jeg begyndt at sige 'romkugler'. Assimilation, hedder man det vist, sådan noget ;-) Men for at svare på dit spørgsmål, så tror jeg, at jeg holder mig fra trøffel-udfordringer og nøjes med at spise en for hyggens skyld i ny og næ. Jeg kan så godt li' dem, så det ville jo være ærgerligt at få et forkvaklet forhold til dem bare for at vinde et væddemål :-)

  @Husmoder: Ja, prøv at lave karameller. Kan være, at al sukkeret kan være med til at fremprovokere nogle veer :-)

  SvarSlet
 5. Jeg synes nu ikke billederne giver udtryk for at du er specielt meget større end andre gravide. men forstår godt det er irriterende med alle de kommentarer :-)

  SvarSlet
 6. Ihh Jeg elskede da jordemoderen bare spurgte om jeg kendte min vægt og accepterede mit svar selvom hun lige havde noteret "skønner stor baby" på journalen..

  Tak for din kommentar i øvrigt.. Har puttet 3D billede af tykke baby på.. Han er sød, og ikke SÅ alien agtig...

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...