søndag den 31. juli 2011

Ledighed er roden til alt godt

... eller... altså... på dag 2 i Ledighedsland er det i hvert fald stadig ret så hyggeligt! Forudser, at de næste 16 dage også bliver ret hyggelige, og hey - så skal jeg jo officielt på barsel. Det tror jeg også bliver ret hyggeligt. (Og så ikke et ord om smertefulde fødsler, søvnløse nætter og lejlighedsvis sindssyge).

Uofficielt er jeg jo gået på barsel. Tvivler på, at der er ret mange, der gider ansætte mig nu (men hvis der er, og I samtidig gider betale min barsel, så sig frem - jeg lover at knokle mig selv halvt fordærvet de næste 16 dage, så. Ja?), så rent mentalt er jeg altså på barsel, selv om jeg har en ledighedserklæring og et CV ude at flyve hos den der a-kasse.

Sidste dag på jobbet gik fint. Jeg både fik og uddelte tæv i bordfodbold, spiste psykopat-meget kage og fik snakket en masse med de kolleger, der ikke var på ferie. Og, nåh ja, jeg fik også afsluttet de sidste opgaver, ryddet op på min computer og afleveret id-kort og alt muligt andet, der knyttede mig til biksen. Oveni det hele fik jeg et fint 'farvel-brev' fra kollegerne, en bog med Nutella-opskrifter OG 5 kg Nutella! (De kender mig for godt!) Mmmm...

Rimelig seriøs størrelse Nutella. Som iflg. datomærkningen skal spises inden for et år. Easy-peasy. Eller...

Havde frygtet lidt, at hormonerne ville spille mig et puds og få mig til at kamp-tude, da jeg gik ud af døren for sidste gang, men jeg nøjedes med lidt fugtige øjenkroge og hagede mig fast i "vi ses, når jeg kommer ind og viser afkommet frem". For det gør jeg jo. Kommer ind og viser Varanen frem. Det slipper de ikke for. Men i virkeligheden er det vel lidt underligt, for jeg arbejder der jo ikke længere. Hm. Dem om det. Jeg viser glad og gerne Varanen frem til alle, der gider kigge på ham, såeh... Og der skal da bestemt ikke herske nogen tvivl om, at jeg kommer til at savne mine kolleger. Rigtig meget endda. Dem har jeg været heldig med, og jeg kan da godt blive bekymret for, om jeg finder lige så meget fælles fodslag med nye kolleger på en ny arbejdsplads. Engang. Men det er der længe til, og lige nu må det hedde én ting ad gangen...

Sovende Øgle med 'låg' på sengen...

Nåmn, indtil videre har barslen Ledighedsland budt på middag med gode venner, Louisiana i solskin, frisk fisk fra Sletten Havn og en hyggelig søndag formiddag på legepladsen i H.C Ørstedsparken. Altså - hvis I bor i nærheden og ikke har været der (og har børn i legepladsstørrelse, that is), så go play! Det er en super-legeplads!

Nu sover Øglen, helt udmattet af leg, i sin interimistiske hule-seng, og jeg drikker latte og har lige kværnet et stykke friskbagt surdejsbrød med... nåja... Nutella. HDD dimser på computeren (det gør jeg så også), og resten af søndagen er uden planer. Perfekt afrunding på Øglens ferie fra vuggestuen. I morgen er det tilbage til hendes elskede Hobbitter, og jeg skal i gang med at planlægge (og købe ind til?) Varanens ankomst. På nuværende tidspunkt har jeg købt fire ting - strikket vest, babyindsats til ErgoBaby'en, et par poser drengetøj i str. alt for stort og et puslebord. Men det er også det hele. Så mangler omkring 18.000 ting, tror jeg. Vist meget godt, at jeg er stoppet på arbejde, for det lader til at blive et fuldtidsjob at få styr på resten...

10 kommentarer:

 1. Lur mig om ikke den Nutella er væk inden et år. Ellers skal jeg nok træde op til opgaven:)
  Lyder som om det allerede går ret godt med det der barsel:)

  SvarSlet
 2. Du skal nok nå at få styr på det hele... Har I ikke stadig en masse ting fra Øglen (eller vil du hellere have nogle nye)? ;-)
  Fint nyt 'look' på bloggen. Kan dog ikke læse din skrifttype særlig godt (måske er det min ældgamle browser eller bruger du en font kun til Mac?)

  SvarSlet
 3. Huh - skrev lige en kommentar til jer begge for lidt siden fra mobilen (da jeg sad på Riccos med en latte og en chokoladecroissant, bare for the record ;-)), men den måtte åbenbart ikke gå igennem. Nåmn, så skriver jeg den da bare igen!

  @Husmoder: Det kan meget vel være, at jeg kommer til at få brug for Nutella-assistance. Jeg skal lade dig det vide. Alt vel med søde, nye Skrubbe?

  @Birgitte: Jo, vi har meget fra Øglen, men jeg er overrasket over, hvor meget jeg egentlig synes, vi mangler. Og det er ikke engang fordi, jeg gerne vil have det hele fra nyt - faktisk er dba.dk blevet min nye bedste ven, fordi jeg gerne vil købe så meget som muligt brugt. Nu skal jeg jo på dagpenge, og så må jeg prioritere; vil jeg have nyt udstyr eller café latte? ;-) Arj, og så synes jeg også, at hele børneindustrien er gået lidt amokka - synes, alting er så DYRT. Er på udkig efter en søskendevogn (brugt, selvfølgelig), men selv dér koster de en bondegård. Ak-ak :-)

  Tak for info om skrifttype - det er rettet nu. Havde faktisk tænkt, om det mon var en standard-skrifttype, jeg havde haft sving i, men det var det jo så nok ikke. Det burde denne her være. Men fedt, at du lige gjorde opmærksom på det...

  SvarSlet
 4. Ja, nu kan jeg se meget bedre! Og har altså briller på ;-)
  Jeg synes ikke vi manglede så meget med nr. 2, men fik dog indkøbt en dejlig vippe-stol, som han blev meget glad for (Babybjørn tror jeg).
  Elsker også DBA, men ja, visse ting er bare i høj kurs og altid dyre. Da jeg havde helt små unger ville jeg gerne have en Vinther cykelvogn og selv de brugte kostede kassen! Så man skal kigge sig for...

  SvarSlet
 5. PS. Slet ikke misundelig over at læse, at du sad på café med latte og crossaint, slet slet ikke! ;-)

  SvarSlet
 6. Mmm, crossaint.. Skrubbe og jeg ligger lige nu på soffen - arm i arm og slumre den.. mmm

  SvarSlet
 7. Fint nyt design herinde, fint og hyggeligt :)

  Det lyder altså fantastisk det der før barsel noget og så lige midt i sommerperioden. Jeg håber du kommer til at stornyde det og glemmer alt om job og den slags i en lang periode.
  Jeg overvejer lidt om vi skal i gang med det der suttestop nu her den sidste uge af ferien. Overvejer, that is ...

  SvarSlet
 8. @Birgitte: Skal også have fat i en vippestol. Vi lånte en til Øglen, og den var guld værd. Tror dog ikke, vi kan låne en denne gang, så vi må investere. Og håbe at få nogle af pengene igen ved at sælge den, når vi er færdige med den.

  Vinther cykelvogne har jeg også haft kig på. Og droppet igen, fordi de kostede en trilliard. Vi endte jo med en Christianiacykel i februar, som heller ikke var billig, men til gengæld er den nærmest ved at have tjent sig selv ind allerede, så meget som vi bruger den. Håber lidt, at det samme bliver tilfældet med søskendevognen. Ellers må den blive solgt igen...

  Kan godt forstå, at du ikke er misundelig over kaffe og croissant. Det smagte heller ikke godt overhovedet :-)

  @Husmoder: Mmm... ligge på sofaen og møffe med baby. Lyder heller ikke dårligt...

  @AC: Tak for design-ros :-) Og ja, jeg håber også, at jeg kan glemme alt om arbejdsrelaterede ting i lang tid endnu. Indtil videre går det fortræffeligt, så vi håber, at det vare ved.

  Ang. suttestop, så tror jeg bare, at vi har været heldige at ramme et tidspunkt, hvor Øglen også har været klar til at give slip. For bare 3-4 måneder siden prøvede vi jo også, men da gik det slet ikke. Det har været elt anderledes nemt denne gang (*banker under bordet*)

  SvarSlet
 9. Uhm... nutella! Manden min fik også engang sådan en kleppert med sig hjem fra sit arbejde, men selvom jeg fandt på alle mulige syrede ting at bruge nutella til, så kom vi altså ikke til bunds i bøtten før den måtte ryge ud. I de fleste opskrifter med nutella skal man nemlig bruge sølle 200 g, og det rykker jo slet ikke, når man står med 5 kg.

  Og må man spørge, hvorfor I ikke har noget puslebord? Er Øglen også blefri?

  SvarSlet
 10. Hm. Jeg havde jo godt nok også mine tvivl om, hvorvidt det er muligt at bruge 5 kg Nutella. Og nu har du bekræftet mig i, at det er temmelig svært. Men har du nogle gode Nutella-fifs, så siger du bare til :-)

  Ang. puslebord, så har Øglen været blefri i flere år efterhånden. Arj, det er selvfølgelig bare gas! ;-) Hun er ikke i NÆRHEDEN af at være blefri - faktisk har hun endnu ikke præsteret at tisse på potten. Hun er simpelthen ikke interesseret - heller ikke i at rende rundt uden ble.

  Det, at vi ikke har noget puslebord, skyldes to ting. For det første begyndte hun at stritte imod at blive skiftet oppe på vaskemaskinen, hvor vi ellers havde pusleplads. Så vi rykkede puslepuden ned på gulvet. Hvor hun så en dag fik smurt puslepuden ind i alskens gode sager, hvorefter den ikke stod til at redde. Altså røg den ud, og vi har ikke lige fået købt en ny. Det er vel 3-4 måneder siden, tænker jeg. Nu pusler vi bare på et håndklæde på gulvet - det fungerer fint, bortset fra, at der er pænt langt derned for højgravide mig efterhånden. Og jeg gider ikke blive ved med at krabbe rundt på gulvet, så nu er der indkøbt et væghængt puslebord. Varanen får nemlig slet ikke tilbudt valget mellem puslebord eller gulv. Han skal bare makke ret ;-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...