fredag den 8. juli 2011

En dag under dynen. Eller noget...

Eih altså - det der prusteri og følen sig stor som et hus, jeg ævlede om i går - det blev siddende, gjorde det. Så jeg besluttede mig for at blive hjemme fra arbejde i dag. Tage en mig-dag, hvor jeg kan ligge ned, når jeg har lyst til det, tage en lur, når jeg er træt og i det hele taget bare lige skrue ned for alle "jeg skal liiiiige"-tingene.

Ehm, ja. Nu er klokken omkring 15, og det eneste jeg sådan rigtigt har fået lavet i dag, er netop "jeg skal liiiiiige"-ting. Det startede i morges, da jeg skulle til jordemoder. På Frederiksberg (selv om jeg skal føde på Rigshospitalet. Tak for dén logik!). Og i øvrigt lige aflevere Øglen på vejen. Nævnte jeg, at det regnede? Nåmn, det gjorde det. Heldigvis ikke så meget, da jeg havde Øglen bagpå, men på vej fra Nørreport til Frederiksberg Hospital blev det ret vådt.

Nå, men jeg kom jo frem (storsvedende og sjask-ucharmerende - what's with the lummerhed?) og fik læst lidt glittede magasiner om børns udvikling i venteværelset efter at have 'stixet min urin' (det lyder også irriterende her i graviditet nr. 2) og sammenlignet farvekoder, som var jeg ansat hos Flügger. Derefter ind til min jordemoders ferieafløser, som var både sød og kompetent, men jeg må tilstå, at jeg stadig er lidt i tvivl om, hvad det nu lige er, jeg skal med de her jordemoderbesøg. Bevares - Ferieafløseren konstaterede, at Varanen ligger med hovedet nedad og vejer 1500-1600 g. Og at det er rimelig gennemsnitligt. Som hun sagde "Ja, han er ikke lillebitte. Men han er heller ikke kæmpestor". Godt så. Hun tjekkede også mit blodtryk, som tilsyneladende er fint. Derudover frarådede hun mig at bruge mange tusinde på en tvillingeklapvogn - en brugt ville også kunne gøre det. Ehhh... Ja, okay. Havde vi også tænkt os, men fint nok. Og jeg slap for at blive vejet. Hun sagde ikke noget om det, og jeg skal i hvert fald ikke være den, der henleder nogens opmærksomhed på vægten...

 Det pæne billede af urinstix er lånt her

Og det var så dét. Jeg ved godt, at blodtryk og urin-halløj er vigtigt, og det er sikkert også fint nok at vide lidt om, hvordan babyen ligger på det her tidspunkt i graviditeten, men hvor jordemoderbesøgene i min første graviditet nærmest blev set frem imod med spænding (ahr, ok - måske ikke lige spænding, men you get my drift), er de ikke omgærdet med helt samme magi denne gang. Og da slet ikke, når det skal foregå helt ude på Frederiksberg.

Efter jordemoderbesøget trillede jeg hjem. I endnu mere regn, end jeg trillede ud i. At jeg så pludselig blev ramt af akut "jeg kan ikke komme hjem uden en Römertopf"-syndrom (meget udbredt omrking uge 30 i en graviditet, bilder jeg mig ind) gjorde ikke cykelturen kortere. Var inde i 3 Aldi'er - som efter sigende skulle have dem på tilbud - men der var ikke flere. Og i Kop & Kande ved Svanemøllen havde de godt nok nogen, men de var blevet temmelig våde i skybruddet, så dem ville de ikke sælge. Kop & Kanden ved Søerne havde til gengæld en. Hos dem var det nemlig kun stavblenderne, der var blevet oversvømmet. Awright. Af sted med mig. Og endelig hjem, en Römertopf rigere. Så havde jeg også kun cyklet 17,5 km, siger ruteplanen.

Hjemme igen blev jeg pludselig ramt af en anden kendt tilstand i denne fase af graviditeten, nemlig "Hold nu KÆFT, hvor vores viktualierum roder"-bakterien. Vi har et rum på bagtrappen, som egentlig skal fungere som udvidet spisekammer og til opbevaring af rengøringsting, men i de sidste måneder har der akkumuleret sig en hel Silvan derude. Værktøj, træ, plader, maling, armaturer og andet gøgl (og en symaskine, men det er vigtigt, at den er inden for rækkevidde, for ellers får jeg den jo aldrig pakket ud!) Bekymringen for, hvordan jeg skulle få plads til Römertopfen derude, vandt over behovet for at ligge på sofaen (hvem kan stave til redebygger?), så før jeg fik set mig om, havde jeg været oppe på loftet en 5-6 gange med førnævnte værktøj, maling og andet gøgl. Træ og plader gider jeg ikke slæbe på, så dén vinder HDD. Derudover fik jeg samlet et par store poser med flasker, så nu er der plads til Römertopfen (og 10-20 af dens venner, hvis det skulle være) derude. Ahhhh.

Kører stadig kødfrit tema. Men kværnede en kanelsnegl fra Emmery's tidligere, så frelstheden er på retur...

SÅ skulle jeg slappe af. Troede jeg. Men nej, for der tikkede en sms ind fra "min" garndame (har taget et vist ejerskab over hende, siden jeg besvimede i hendes butik sidste år). At hun var færdig med en lille vest til Varanen, som jeg kom til at bestille, sidst jeg var nede og købe garn, men at hun tager på ferie i morgen, så om jeg kunne hente den i dag. Jovist. Så mig ned efter vest (og mere garn) og lige omkring Døgnposten og flaskeautomaten på vejen. Og ja - det regnede stadig.

Vesten fra Garndamen. Er den ikke fin? Og lillelillebitte. Er faktisk den første ting overhovedet, jeg har købt til Varanen. Måske jeg skulle se at komme i gang? Der er i hvert fald nok at tage af på min huskeseddel...

Hjem med mig. Igen. Og give Römertopfen sin ilddåb med Jim Laheys no-knead bread. Og præmien udeblev ikke - det var godt, jeg jagede rundt efter lerfad med underligt tysk navn, for brødet er sindssygt lækkert (i øvrigt kan man altså bare bruge støbejernsgryde eller sådan noget i stedet for en Römertopf, men vi ejede ingen af delene, og min bankkonto ville være ret ked af at skulle investere i en Le Creuset-gryde her lige efter en ferie). Lidt mere salt og måske noget spelt eller emmer næste gang; så sidder den lige i skabet!

Lige kommet ud af ovnen - fint sovende i Römertopfen

Og nej - jeg kunne ikke lade det hvile i de to timer, de angiver i opskriften. Blev da nødt til at smage...

Nu har vaskemaskinen lige bippet: den sidste omgang vasketøj fra ferien er kørt til ende, og den der opvaskemaskine tømmer vist desværre heller ikke sig sev. Om en lille halv time er Øglen og HDD på trapperne, så den der dag under dynen - det må blive en anden dag...

6 kommentarer:

 1. Jeg gik i stå ved viktualierum. På grund af misundelse.(Dog ikke over rodet - det har jeg i forvejen.)

  Jeg ved godt, hvad fidusen ved jordmoderbesøg er: Frihed med løn. I hvert fald på min arbejdsplads. Jordemoderbesøg efter uge 32, hvor jeg som kommunalt ansat kan skride på barsel er derfor dybt overflødige.

  SvarSlet
 2. Er du vimmer (hvem har egentlig fundet dét udtryk??) en dag. Jeg blir helt forpustet. Og lækker sulten ved synet af det brød. Guffer lige en chokoladekiks mere...

  SvarSlet
 3. Shit du er effektiv! Jeg er meget meget imponeret (igen, føler ligesom jeg har skrevet det før..)

  Og så er jeg meget glad for jeg har en stegeso, for det der brød ser vildt lækkert ud.

  SvarSlet
 4. Åh de der lede jordmoderbesøg, jeg var så træt af dem. Jeg skulle føde på Herlev, scannes på Glostrup og gå til jordmoder i Ballerup. Jeg arbejder i nyboder og måtte ikke cykle pga plukkeveer, kan du sige: urigemelig lang tid i bussen? Alt sammen for at få af vide at mit blodtryk var fint, af en ny flink dame hver gang. I øvrigt mega fedt med viktualierum, sådan et vil jeg også gerne ha'

  SvarSlet
 5. Åh det bringer minder frem fra min 2. graviditet ;) du er helt normal, he he

  SvarSlet
 6. @Mille: Vi er også farligt glade for viktualierummet, kan du tro. Faktisk var det - sammen med tagterrassen - temmelig udslagsgivende for, at vi valgte lige netop denne her lejlighed. Byfornyede ejendomme, hvor bagtrappetoilettet bliver renoveret og brugt som pulter-/viktualierum holder :-)
  Ang. jordemoderbesøg, så er jeg glad for, at jeg ikke er den eneste, der ikke helt kan se fidusen her 2. gang. Frihed med løn er selvfølgelig rart nok, men når det giver en milliard km cykling frem og tilbage, så kan det næsten være det samme...

  @Vevika: Du skal bare bage det - det tager ingen tid! (eller jo - det tager et døgns tid, men deraf er der kun ca. 10 min. forberedelse). Bortset fra det, gad jeg godt have en chokoladekiks. Hvis du mailer sådan en til mig, kan jeg sende dig en skive brød?

  @Karoline: Nøh, er egentlig ikke så effektiv. Det var bare lige i går, tror jeg. Sjovt, hvad man kan nå på en hverdag væk fra kontoret. Hmmm... Måske det der arbejde i virkeligheden er overrated...

  Igang med brødbagningen og stegesoen, du. Det smager skønt!

  @Fru Forstad: PYH - jeg vil straks stoppe med at brokke mig, for i forhold til din jordemoder-trekking er en cykeltur til Fbr jo ingenting...
  Og ja - viktualierummet er fedt. Særligt EFTER jeg gik amok med den store oprydningsarm derude...

  @Birgitte: Godt at høre, at vi er flere, der har (haft) det på samme måde... :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...