mandag den 25. juli 2011

Se, hvad jeg kan

♫♪ se, hvad jeg kan - kom nu og se det alle mand. Jeg kan hækle veste nu - det plejer jeg ellers aldrig å ku'! ♫♪ (Håhr, det var i øvrigt ret skod, det der børnetime, hvor de sang dén sang. Men nu har jeg den på hjernen - formentlig resten af dagen. Fedt...)

Jeg er syg. Mega-sølle, men I blame the rain. Og det faktum, at det pludselig blev oktober. Selvom der stadig står juli i kalenderen. Har brugt hele weekenden hos Mormor og Morfar på at hoste, nyse og sprutte, og i morges føltes mit hoved stadig på størrelse med en sækkestol. Så jeg blev hjemme fra arbejde - ikke godvilligt, for det er min sidste uge, inden jeg går på barsel, og jeg vil jo gerne nå at få så meget som muligt fra hånden. På den anden side er arbejdspladsen jo ikke tjent med, at jeg fælder samtlige af mine kolleger med forkølelse, så jeg tror, at dagen under dynen er givet godt ud.


Mmm... Tartine med surdej. Mmmm...

Jeg drikker spandevis af te. Det hjælper, også selv om Varanen losser rundt som en sindssyg derinde. Måske heller ikke så rart at få hældt massive mængder skoldhed te lige ned i fjæset, men på den anden side er det vel heller ikke specielt behageligt at blive hostet herfra og til månen. Såeh... Jeg er også sikker på, at de par stykker, jeg har spist af det nybagte tartine også har en helbredende virkning. Har overvejet, hvorvidt kage og chips eventuelt også kunne hjælpe, men - og det her siger jeg sjældent! - jeg har overhovedet ikke lyst til kage og chips. Meget god indikator for, at jeg vitterligt ikke er på toppen.

Øglens vugger har jo smækket dørene i i disse uger, og HDD har taget ferie for at passe hende i hele denne uge. Så de er begge to hjemme, men er heldigvis søde til at lade moar hvile sig. Lidt leg kan jeg dog godt overkomme, og således har jeg futte-futtet rundt i hele stuen med ny-indkøbt (gammelt) Brio-tog og faktisk virkelig hygget mig. HDD og Øglen har været ude og hoppe i vandpytter (efter det lille skærmede inde-barn blev tvunget i sit regntøj under højlydte protester - hun ville hellere se Handy Manny...), og jeg er vist nok kommet til at love noget om pandekager, så det må jeg hellere holde senere. Fx når Øglen står op fra den lur, som har varet næsten 2 timer indtil videre. Gråvejr er åbenbart ikke så skidt, at det ikke er godt for noget... (Og så hjælper det nok også lidt på sagerne, at HDD har bygget den sejeste hule til Øglen inde i hendes seng, hvor hun kan ligge og sove, synge og spise 'hækbrø').

Brio. Nu med KingKong og Lille Abe-hjælper. Og kokeshi-dukker. Jowjow. (Bemærk også de formastelige maxi-perler, der har fået lov at være med i legen)
  
Gråvejr og forkølelse er også godt for indendørs sysler. Som fx hækling. Og ved I hvad?! Jeg kan nu hækle andet end ligeud. Totalt optur. Så pyt være med, at jeg vist ikke har læst diagrammet (dia-hvaffornorget?!) helt rigtigt, at jeg ikke er en ørn til at tælle, og at jeg overhovedet ikke forstod noget om nogle fastmasker i en eller anden forkant. Det, der tæller er, at jeg har hæklet en vest. Som rent faktisk ligner en vest! Og som Øglen godt gider have på. Eller - det gad hun i hvert fald, før den var helt færdig, så vi satser på, at hun også godt gider den nu. Fik ovenikøbet et "øjjjj - den er FLOT mor. Og lilla!" med på vejen. Der er ikke noget som ego-afpudsning af 2,5-årig undermåler, der lige ved, hvad hun skal sige, når mutti står med daggammel mascara ned ad kinderne, Kleenex i (morgenkåbe)lommen og skæv vest dinglende fra hæklenål nr. 4.


Muligvis den mest hæklede vest i hele Blogland. Og så oven i købet fra Familie Journalen. Men den er ret sød og lige til at gå til. Jeg bandede fx næsten ikke, mens jeg hæklede den, og det er ret store sager.

Så selv om det såååcks at være syg, så er det nu egentlig ok hyggeligt i dag. Nyder i hvert fald at slippe for de 2 x 8 km cyklen i øs-pøs regnvejr. At det så er lidt synd for HDD, at han skal trækkes med stor-snøftende charmetrold, der end ikke har været i bad endnu, er en anden sag. Vigtigere at bruge kræfterne på at blive rask end at være charmerende. (Eller ren?!) Eller... Arj, stopper her. Te-vandet koger, så I'm off!

7 kommentarer:

 1. Sejt med en hæklet vest, den er alsså, godt gået.
  Og lækkert med en laaang lur til Øglen. Vera sover kun 45 min. (middagslur) for tiden og så er hun bare sur og tvær resten af dagen og falder i søvn under aftensmaden...selvom vi kæmper med at få hende til at sove længere. Lige nu er kæresten ude at trave med hende for at hun forhåbentlig lige tager 30 min. mere, så hun kan spise aftensmed med os andre i aften.
  God bedring :-)

  ps. det er altså helt okay ikke at gå i bad når man er syg....når man alligevel traver rundt derhjemme i nattøj, så'n gør vi (jeg) altså også herhjemme når vi er syge.

  SvarSlet
 2. PPS. der skulle have stået "den er alsså fin, godt gået" i første linje...glemte det der "fin" kan jeg se ;-)

  SvarSlet
 3. Vildt, jeg troede kun, at det var mig der kunne huske den sang. Jeg går altid og synger den inde i hovedet, hvis jeg er lidt stolt over noget jeg har gjort. Og det er jeg tit. Og sangen er forfærdelig, men er den først kommet ind, kommer den aldrig ud.

  Flot vest. Og lilla. Det er jo lige før, at jeg bliver inspireret.

  Hvis du har brug for lidt fred, vil jeg i øvrigt anbefale dig at sende Øgle og far i DGI-Byen sammen med resten af Københavns lukkedage- og regnvejrsramte børnefamilier. Trods løbende næse vil du kunne nå at hækle mange veste, mens de tager toget (elevatoren virker ikke på Østerport), står i kø, prøver at finde et ledigt skab, kæmper sig ned i bassinet, etc, etc. Når de kommer hjem, har de begge brug for en lur på MiNDST tre timer, og så kan du lige nå at hækle en vest i str. 9-12 mdr til min lille starut, som lider under at have en mor med masser af inspiration og gode ideer men som desværre er ramt af kronisk ugidelighed og dovenskab

  God bedring.

  SvarSlet
 4. Ikke lyst til kage og chips??? Så må du være syg! Rigtig god bedring :-)
  PS. Super sej vest. Håber hun bliver glad for den...

  SvarSlet
 5. @Tania: Ved heller ikke lige, hvad der skete med Øglens lur. Normalt sover hun max. en time, men det er som om, hun har set lyset i det der med at sove på det sidste (7-9-13). Håber, det varer ved... Fik Kæresten Vera til at sove længere end sine 45 minutter i går?

  @Mille: Nono - jeg kan skam også godt huske sangen. Og du har helt ret; den forsvinder aldrig igen.
  Ang. DGI-byen, så takker jeg for tippet. Desværre er hverken HDD eller Øglen svømmehal-fans ("Desværre" fordi jeg heller ikke er, og derfor syntes det kunne være fedt bare at sende dem af sted). Til gengæld har jeg stiftet bekendtskab med Østerports defekte elevatorer - dét kan give sved på panden, så jeg hepper på, at de laver dem. NU!

  Tak for god bedring og fine ord om vesten. Som faktisk er så hurtig at hækle, at selv en med kronisk ugidelighed og dovenskab kan gøre det. Hvis jeg kan - dronningen af ugidelighed - kan du også :-)

  @Rie: Taaark :-)

  @Birgitte: Ja, det er det, jeg mener. Det er jo ikke normalt! Dog spiste jeg lidt chips i går aftes, så jeg er i bedring :-)
  Håber også, at Øglen bliver glad for vesten. Da den endelig var helt færdig, nægtede hun at tage den på. Godt, den er hæklet i str. 4 år - så har jeg lidt tid til at overtale hende i :-)

  SvarSlet
 6. Jep, hun tog lige 45 min mere, pyyha!

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...