tirsdag den 26. juli 2011

Slut med sut

- i hvert fald om dagen. Igen, kunne man fristes til at sige, for vi har jo været i gang med den der sutteafvænning før. Med moderat succes og gigantisk tilbagefald forårsaget af lige dele balstyrisk Øgle og vatnissede forældre.

Men NU er det alvor. Vi gider ikke rigtigt at se på den der sut længere - hun er jo stor nok til at klare sig uden i vuggestuen hele dagen, og så kan hun også herhjemme. (Dog er vi ikke hårdere, end at hun stadig gerne må have den, når hun sover middagslur og så om natten, selvfølgelig. Og hvis vi skal køre længe i bil). Og ved I hvad?! Det går over al forventning. Hun er begyndt selv at komme med sutten, når hun står op. giver den til mig eller lægger den ind i sengen. Nogle gange sutter hun lidt på den, men spytter den så ud og trækker op i min trøje, så Lillebror kan få sutten. Og ikke et øje er tørt.

Selvfølgelig er der små uoverensstemmelser. Tidspunkter, hvor jeg bestemt ikke synes, Øglen sover, og hvor hun helt klart er af en anden opfattelse. Tidspunkter, hvor hun synes, det er mere ok at skulle aflevere sin sut inde i sin seng end andre. Og tidspunkter, hvor jeg ikke er helt hurtig nok til at få gemt sutten, så hun stryger ind i sengen og snyde-sutter en lille smule. Men det er i det store hele småting. Og vi har stadig Det Helt Store Flip tilgode (ja, Nemesis - jeg ved godt, at du læser med, men det kunne være fint, hvis du for en gangs skyld gad springe os over). Som regel kan vi afværge tilløb til ked-af-det-hed ved at handle (eller "halge", som det hedder på øglsk) lidt. "Hvis du lægger sutten ind i sengen, må du beholde kluden og aben", fx. Og det virker rent faktisk. Endnu.

Jeg er spændt på, om de gode takter varer ved. Om der bliver seriøst tilbagefald, når Varanen ankommer. Eller om vi bare er velsignede med en let og smertefri sutte-afvænning. (Jeg sagde skrid, Nemesis!). Indtil videre har Øglen været sutte-løs, siden vi kom hjem fra ferie. Så tre uger nu, and counting. Sq da egentlig meget godt gået af Øglen, synes jeg. Ovenikøbet har hendes sprog virkelig taget fart på det seneste, og selv om det ikke behøver at hænge sammen med sutten (eller mangel på samme), tænker jeg, at det da i hvert fald ikke kan skade sprog-udviklingen at komme af med den. Kryds lige fingre for, at det fortsætter, ikke?! Og at Nemesis har andet at lave end at læse med her...

I øvrigt er jeg stadig mega-snottet, thanks for asking. Men har været på arbejde alligevel. 3 dage endnu. Tæller SÅ meget ned... Jeg er også sur. Det har ingenting med hormoner at gøre, er jeg sikker på. Fordi, HDD ikke vil betale så meget, som den søskendevogn, jeg savler over, koster. Og nu er den væk fra dba. Fordi der sikkert er nogle andre, der synes, at det er en ganske rimelig pris. Begynder så småt at stresse over alle de ting, vi ikke har endnu til den der Varan. Og når der ligefrem bliver nedlagt veto, får jeg da aldrig styr på det. Grrr. Nu har jeg lige ædt en kæmpepose slik (jeg må være i bedring) - lad blodsukkeret stige til uanede højder og snyde mig til at tro, at jeg ikke er sur! (Men det er jeg. Grrr igen).

4 kommentarer:

 1. God Øgle! Lyder som vores projekt, som egentlig ikke rigtig virker... Længe har det heddet kun sut og klud sengen. Hvis han har brug for sin sut og klud i løbet af dagen, så tager han en pause i sengen. Og det virker fint. Problemet er om morgen, hvor han kommer ind til os og hygger (læs: ser morgenfjernsyn). Der har han sin sut og klud med, og har svært ved at slippe dem før vi skal have morgenmad. Og der kan altså gå lang tid efter vi er stået op. Ingen af os er vilde med at starte dagen med morgenmad. Så derfor kan der let gå et par timer, efter han er stået op, til han smider sutten.

  Det må jeg snart gøre noget ved. Det er nemlig mig der er den bløde - og sammen med ham om morgen på hverdage. Orker bare ikke mere tumlinge vanvid...

  SvarSlet
 2. Jeg er heller ikke sikker på, at jeg ville have orket at have kampen, hvis det primært var mig, der havde morgentjansen. Det ER bare nemmere at være blød :-)

  Vi er dog ikke så strikse med kluden - den må hun have, når hun har lyst. Så den bliver slæbt lidt rundt på må og få, men mest brugt til at lege med (læs; putte forskellige bamser og figurer).

  Kender i øvrigt godt det der med at vente et stykke tid med morgenmaden. Men af uforklarlige årsager er det alligevel lykkedes at få Øglen til at forstå, at når man står ud af sengen, så er det slut med sutten. Også selv om man skal se fjernsyn. (Vi har så ikke fjernsyn i soveværelset - det hjælper nok også lidt på hendes forståelse ;-))

  Men nu må vi se, om de gode takter fortsætter, når Varanen kommer. For han skal død pine mig have en sut, hvis jeg kan få lov at bestemme, og så kan det jo godt være, at Øglen får lidt tilbagefald...

  Held og lykke med projektet hjemme hos jer!

  SvarSlet
 3. Hold da op, hvor er det godt gået af den lille Øgle-pige! Jeg bilder mig ind, at tricket virker fordi hun nemt kan komme til sin seng, og at vi aldrig ville kunne få det til at fungere, fordi Trolden skal hele vejen ovenpå for at komme op til sin seng og sut. Men det er vist bare indbildning. ;)

  Men som jeg har skrevet på min blog, holder vi pause i sutteafvænningen, nu hvor det er sådan en kaotisk måned. Her tror jeg, at det er vigtigere at prioritere hendes tryghedsfølelse end at få sutten ud af munden. Men bare vent til september... :D

  SvarSlet
 4. Synes, det lyder ganske fornuftigt at holde pause med sutteafvænningen, til der kommer ro på mht. lillebror, fast pasning osv. Er ret sikker på, at det kun har virket her, fordi Øglen af uransagelige årsager var klar til at lade sutten være. Hun elsker stadig at få den ved puttetid, men efterhånden som tiden går, kan jeg godt mærke på hende, at hun pjatter mere med den, end hun egentlig bruger den som tryghed. Håber, det fortsætter sådan, for så er jeg ikke så bekymret for, hvordan det helt endelige suttestop bliver. Meeen - lad os nu se. Der er i øvrigt også længe til, forudser jeg, så dén tanke lader jeg ligge lidt endnu...

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...