tirsdag den 30. august 2011

Er det mon nu? Eller nu? Eller NU?

Eller skal jeg mon bare acceptere, at der er 16 dage, til jeg har termin? (I øvrigt et stort tak til Lille-Lars for at have udskrevet valg på min terminsdato - så kan jeg bare gå ind på fx politiken.dk, hvis jeg bliver i tvivl om, hvor længe der er til termin. De har nemlig været så søde at sætte en nedtælling til valget (og min termin) øverst).

Egentlig har jeg ikke travlt med, at Varanen kommer ud. Jeg har det meget godt (bortset fra, at jeg bliver større og større, og jeg pruster som en flodhest, når jeg får forvildet mig ned på gulvet for at lægge puslespil med Øglen), og jeg må tilstå, at jeg nyder at have så meget tid til Øglen (og mig selv), som jeg har lige nu. Jeg bliver godt nok temmelig hurtigt træt - fx skulle der ikke mere end en tur til byen med tilhørende børnehavefremvisning og oseri på Købmagergade i går til at slå mig ud resten af dagen. Sørgeligt. Bliver lidt bekymret for, om jeg nogensinde kommer i gang med at løbe igen, når nu jeg ikke engang kan gå et par kilometer. Men ok - planen er selvfølgelig at smide langt størsteparten (og gerne lidt mere) end de vel omkring 18 kg (argh!), jeg er ved at have akkumuleret på nuværende tidspunkt. Og som en mental start på løberiet tror jeg, at jeg vil slæbe Øglen med i Fælledparken i aften for at se HDD løbe til DHL-halløj. Der er ikke noget som at se andre svede...

 37+1. Færdigbagt Varan, der må ligge på yderst underlig måde. Så spids synes jeg nemlig ikke min mave ellers er...

Har i øvrigt en naiv forestilling om, at jeg måske bliver lidt mindre træt, når Varanen først er her, men når jeg rigtig husker efter, ved jeg jo godt, at masser af søvn til moar er lidt af en illusion, når man kyler et spædbarn ind i ligningen. Og Øglens nye fimmel (som min mor ville sige) med at komme stolprende ind i 'Mors og Fars Seng' kl. ret præcist 03 om natten, bidrager ikke ligefrem til den uafbrudte nattesøvn. Bortset fra det, så er det meeega-hyggeligt med sådan en lille blød varmedunk, der slår de buttede arme om min hals, aer mig på hovedet og hvisker "såså, lille skat. Bare sov". For derefter at sparke mig i maven, på lårene eller hive mig i håret, når hun selv er faldet i søvn...

Øglen, der vist også selv kunne trænge til uafbrudt nattesøvn, chiller - Mary Poppins-style - i klapvognen med en "parafly"

Og her i undertegnedes jakke. Fordi "Det blæser og er majet koldt, mor!" Nånå, lille inde-Øgle

Men altså. Lang historie. For at fortælle, at jeg egentlig ikke har travlt med, at Varanen kommer ud. Det betyder imidlertid ikke, at jeg ikke gerne ville vide, hvornår han har tænkt sig at komme. Bliver det om dagen? Om aftenen? Midt i opvasken? Mens Øglen er i vugger? Mens jeg er i Netto? I S-toget? På cyklen? Går vandet, ligesom sidst? Bliver det en lynfødsel? En marathon-fødsel? Hvem skal se efter Øglen, mens jeg er på hospitalet? Hvornår er det nu lige, jeg skal ringe til hospitalet? Var dét en ve? Eller eller eller, og og og...

Spørgsmål er der altså nok af. Desværre er det eneste spørgsmål, der med sikkerhed kan besvares sandfærdigt, nok "Kommer det til at gøre ondt?". Affirmative! Det klarer jeg dog nok - det er trods alt (forhåbentlig) bare en afgrænset periode. Det er mere alle de ubekendte, jeg ikke har det så godt med. Sidste gang var jeg også nysgerrig omkring alt det ovenstående. Men kodeordet var netop 'nysgerrig'. Og 'spændt'. Denne gang er der også et pænt drys 'bekymret' inde over. For denne gang er Øglen der jo. Og skal passes af en eller anden - det være sig underbo, Farmor, mødregruppe-veninde eller tilfældig forbipasserende. HDD har lovet, at han nok skal tage sig af Øgle-overlevering, og at jeg bare skal lade være med at spekulere, men jeg har ikke rigtig held med at finde tankespinds-sluk-knappen. Så måske det i virkeligheden er meget godt, hvis Varanen kommer snart.

Flagranker en masse. Endnu engang tak til Karen Klarbæk for opskriften

(N)øglesnor. Som husets yngste beboer nu betragter helt og holdent som sin ejendom. Og gemmer alle mulige og især umlige steder. MED mine nøgler i. Suuuper...

Jeg skal bare liiiiiige have styr på de sidste ting. Købe de absolutte must-haves, uden hvilke en baby jo, som vi alle ved, ikke kan få en gelinde start på tilværelsen(!) En ugle-bamse, fx. En rangle i træ. Og zinksalve. Og så skal jeg også lige have afsluttet alle mine halve kreastive projekter. Flagrankerne er endelig blevet helt færdige, ligesom Fru Madsens fine nøglekæde, så det er da et par ting mindre, der ligger og flyder. Så skal jeg bare lige have gjort noget ved den hæklede bold, der i virkeligheden kun er hæklede femkanter på nuværende tidspunkt. Og de pulsvarmere, jeg er i gang med. Derudover måtte pakkeposten egentlig godt begynde at overveje at dukke op. Så jeg kan få flyttet ordentligt ind i vores nye (brugte) væghængte puslebord. Og få ro i sjælen.

Redebygger? Moi?!


(Og hey - kan det være tegn på snarlig fødsel, at man lige pludselig synes, at den der sang 'Sjus' med Kato egentlig er ok? Når man vel og mærke afskyer den slags musik til daglig?!)

11 kommentarer:

 1. Den er altså stadig fin, den mave. Og er der ikke også noget med at hvis den er spids er det en dreng?

  Klart det er et tegn på snarlig fødsel at du kan lide Kato?!

  SvarSlet
 2. Smuk gravid mave *misundelsessuk*!

  Og altså ang. prusten og udmattelse; min kæreste gør endnu (efter 2(!) år) stadig grin med, hvordan jeg i sidste del af tredje trimester bare udbrød hver gang, vi var i Fakta: "Du kan bare gå hjem i forvejen, så kommer jeg". Altså han med overfyldte indkøbsposer og så mig vraltende bagefter med overfyldt mave - ømt syn ;)

  PS. Kan godt forstå, du bekymrer dig mere denne gang... Men det skal jo nok gå udover alles forventninger.

  SvarSlet
 3. om ikke andet, så læsser i bare øglen af her. vi er hjemme. og vågne. altid.

  SvarSlet
 4. Rap rap, du er da en laber larve!

  SvarSlet
 5. Prøv lige at forestil dig en fin historie, der kan komme ud af, hvis vandet går midt i stemmeboksen, mens du står med din kilometerlange stemmeseddel og prøver at finde den linie, hvor du skal sætte dit kryds. Jeg synes du skal gøre forsøget :) (PS! de 18 kilo har godt nok fordelt sig flot).

  SvarSlet
 6. Jeg kan virkelig godt genkende den der bekymring i forhold til ældstebarnet. Man vil jo helst have at de opdager så lidt som muligt af fødselsforløbet. Det var i hvert fald det, jeg var mest nervøs for.

  Og igen, du er altså virkelig fin gravid!

  SvarSlet
 7. Flot mave! Og jeg håber du blev hjemme fra DHL. Min kæreste var også inde og løbe i går og det var en stor gang mudder og regn...
  Og en total fed nøglesnor du har lavet. Siger gerne igen: meget misundelig på dine krea evner (mine er lig 0)!
  Knus Birgitte (som godt kan lide Kato - men selvfølgelig absolut ikke gravid :-)

  SvarSlet
 8. @Konen: Tak for mave-ros. Ved ikke lige, hvordan det er med de der forudsigelser omkring mavens indhold, men hvis en spids mave = en dreng, så venter jeg mig tilsyneladende kun en dreng engang imellem. På billedet, fx. I skrivende stund er min mave über-rund og overhovedet ikke spids, så da må det være en lille pige, der gemmer sig derinde?! :-)

  Tænkte det sq nok, med det der Kato. Håber, det går over efter fødslen.

  @Bettina: Du må meget gerne få maven. Den er nemlig ret tung! :-) Kan lige se jer for mig i Fakta (selv om jeg jo egentlig overhovedet ikke kender jer) med dig prustende og stønnende og din kæreste som pakæsel. De har også godt af at slæbe, de mænd!

  @Husmoder: Might take you up on that. Selv om det selvfølgelig ikke er den direkte vej til Riget. Bryder mig dog ikke helt om tanken om, at vi også skal til at være vågne altid, når Varanen er kommet. Hm...

  @Fru Forstad: Takker!

  @Camp Chaos: Du har ret - det ville være en god historie. Bagefter! Når der er tørret op, den gennemblødte stemmeseddel puttet i valgurnen, mit (u)beslutsomme kryds flydt ud og fejlagtigt sat sig ved et helt helt forkert parti, osv.

  Tror vist bare, jeg skal finde ud af at brevstemme...

  @GG: Det er nok bare sådan en indgroet ting at være nervøs for, når der er et barn i forvejen. Men hos jer gik det jo så fint, så jeg drømmer om, at det kan gå ligeså (relativt) ubemærket henover hovedet på Øglen. Det kunne i hvert fald være rart.

  @Birgitte: Jeg var faktisk til DHL i går. I en time, før Øglen ikke gad sidde i pjaskvåd klapvogn længere, så vi smuttede, før HDD skulle løbe. Men nøj, hvor var det smattet - var ikke misundelig på løberne overhovedet!

  Tak for ros til både mave og nøglesnor. Jeg ejer ikke de store pædagogiske evner, men jeg vil næsten vædde med, at jeg kan lære dig at hækle sådan en nøglesnor. Den er VIRkelig nem at lave.

  Og er du nu HELT sikker på, at du ikke er gravid, siden du godt kan lide Kato? ;-)

  SvarSlet
 9. Kato er godt at løbe til (og det er min brors skyld, at jeg godt kan lide det - alle andre jeg kender hader det!) Sjovt nok er det kun ham, jeg kan holde ud (og Johnson)... Hmmm... måske man skulle få taget en test? ;-) hehe...

  SvarSlet
 10. Okidoki. Jamen, hvis i kommer, så smider jeg en kop kaffe oveni hatten. I kan jo lige så godt lægge fra land med en dosis vågen-hed...

  SvarSlet
 11. Tænk at jeres lillebror snart kommer! Det er så spændende :-)

  Min mave var jo rund og tyk og indeholdt en lillebitte babydreng, så mave-spådommen giver jeg ikke meget for. For det havde jo intet at høre med det jeg spiste....

  Jeg gjorde mig også mange tanker om hvor storebror skulle være, når baby skulle poppes. Specielt da passeaftalen rejste på en uges ferie et par dage efter due-date, men det gav heldigvis sig selv - og så ikke et ord om, at Johannes var alene hjemme i 5 minutter kl. 6 om morgen.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...