fredag den 19. august 2011

Hej barsel!

Ja, altså - man kunne jo mene, at jeg efterhånden har været på barsel nogle uger efterhånden. Men næh nej - jeg har nemlig været fuldgyldigt medlem af Ledighedsland (besluttede jo efter en del parlamenteren frem og tilbage med A-kasse, Barselsteam og andre muntre instanser, at det var smartere at melde mig ledig end at holde ferie) med alt, hvad dertil hører af breve, pinkoder, indkaldelser til samtaler, og jeg skal komme efter dig.

Men nu! NU er jeg på barsel. Så hej barsel! Og hej-hej Ledighedsland. Vi ses på den anden side, når jeg er helt grålig af søvnmangel og har glemt al faglighed what so ever. Jojo, jeg skal nok blive et aktiv på arbejdsmarkedet.

Fejrede første rigtige barselsdag med at brunche med Husmoderen og hendes lille Skrubbe. Så kunne jeg jo også lige få en forsmag på, hvor små og nuttede sådan nogle babyer egentlig er (for I skal ikke tro, at jeg kan huske noget som helst, fra dengang Øglen var baby).

Og i dag har jeg så været til jordemoder. Stadig helt ude på Frederiksberg. Og stadig lige... omsonst... (må man godt kalde det dét?!). Altså, min jordemoder er rætti flink, men oddsene for, at det lige er hende, der er der, når jeg engang skal føde, er jo lig nul. Desuden - hvis den kommende fødsel ellers på nogen måde kommer til at ligne den foregående (og det gør den jo nok, sådan rent smerte-wise og alt det der), så vil jeg være rystende ligeglad med, om det er min jordemoder, E.T. eller Pia Kjærsgaard, der er tilstede på stuen, bare vedkommende får babyen ud...

Nå, men alt så stadig fint ud; blodtryk fint, urin blank, Varanen vender rigtigt, men står overhovedet ikke fast. Ligger til gengæld direkte på skambenet, kunne jordemoderen fortælle, men det kunne jeg næsten have gættet mig til med de stød, det giver i tide og utide. "Han fylder godt derinde", konstaterede hun og sjussede ham først til 3000 gram, men nedjusterede til 2800. Så rimelig standard, lader det til. Og standard kan vi godt lide, når det kommer til størrelse på sådan nogle smållinger. I hvert fald hvis alternativet er "godt over gennemsnittet". Av av.

Nu er jeg lige kommet hjem, og jeg prøver at tage mig sammen til at lave noget konstruktivt, inden jeg skal ud af døren og hente Øglen. Indtil videre bliver det dog ikke til så meget andet end at spise Nutella-cookies (opskrift ovre fra NYBH - totalt oplagt, når nu jeg fik verdens største glas Nutella som afskedsgave af det der arbejde) og hækle Karen Klarbæks flagranker.

Mmmm... De blev RET gode, de der cookies. Og slet ikke så klamme og "Nutella'ede", som man kunne forestille sig med den temmelig store mængde Nutella, der skal i...

Varan-flag

Indtil videre har jeg færdiggjort én flagranke, men har flag liggende til tre mere. Meget godt billede på, at jeg er mere en igangsætter end en afslutter, men jeg skal nok blive færdig. Blev der sagt. Planen er nemlig, at Varanen skal have to (den, jeg er blevet færdig med + en mere. Identisk) og Øglen skal have en lang eller også to mindre - bare i "pigefarver" (Øglen så overlykkelig ud i går over, at hun måtte få lyserøde flag. "Nøjjj mor! Ser dejligt ud. Så flot. Tak!"). Så er der fast inventar til børnefødselsdagene - med mindre jeg (som sædvanlig) gemmer dem et så sikkert sted, at de forsvinder ud i glemslen for evigt, eller ved et uheld kommer til at smide dem ud...

Senere er der playdate med AC og tvillingerne. Øglen glæder sig helt vildt til at se især 'Juli' igen, så det der plet-regn må godt lige smutte, så mødrene kan sludre i nogenlunde tørvejr. Tak. Og så er det weekend. Hvor det vildeste vi skal, er at spise brunch på Skt. Petri på søndag. Lige til at holde til. Rigtig god weekend til jer!

8 kommentarer:

 1. Mmmm... Nutella cookies.
  Fine flag og særdeles fine kædesting.
  Ang. størrelsen, så gør 3600 g ikke mere ondt en 4000, så der er lidt at gi af endnu.
  Knus

  SvarSlet
 2. Aj hvor flagene bare fine! Tror jeg hugger ideen, når jeg er færdig med at strikke cardigan...

  SvarSlet
 3. Vi glæder os, Julie råbte hurraaaaa i morges da jeg fortalte at de skulle lege med øglen i eftermiddag og sang en lang øglesang ... Eller du ved, vi brugte jo hendes rigtige navn ik' :-)

  SvarSlet
 4. Uhm nutella-cookies! Det lyder godt nok lækkert!

  Og tillykke med barslen og den hyggelige weekend, I har foran jer. Hvis du på et tidspunkt keder dig, må du gerne krydse fingre for, at jeg kommer til at bruge weekenden på at føde... ;)

  SvarSlet
 5. Juhuu - velkommen barsel! Lyder til at det er en fin og stor basse, du er ved at opfede med nutella og andre lækkerier :) Har i øvrigt altid syntes det var ret imponerende at de der jordmødre sådan lige kan føle-føle på ens mave og så anslå en (og i mit tilfælde 2) forskellige vægte. Det må jo lidt svare til at ligge en flæsesteg under en dyne og prøve at gætte hvad den vejer? Miriam blev anslået til 3500g den dag hun blev født 12 dage over tid - og vægten viste efterfølgende 4310g. Hva'ba'! God weekend!

  SvarSlet
 6. Aaarhh... Pia Kjærsgaard, alligevel?

  ;) Signe

  SvarSlet
 7. Øj hvor er det nogle fine flag...ja ok også kagerne er fine/lækre, men jeg er nok lige mest optaget af flag-ranken. Jeg kan simpelthen ikke få flagene pæne. Måske man kan få lidt vejledning engang ved lejlighed?
  God fornøjelse med barsel og vi glæder os til at høre når varanen bydes velkommen i familien.

  SvarSlet
 8. @Malene: Næh, ros for kædesting af en ægte krea-pige. Det vil jeg lige svælge lidt i (og lade være med at fortælle nærmere om, hvordan kædestingene ser ud, vis man kommer helt tæt på). Ang. størrelse på Varanen, så kan jeg gå med til 4000g, men så heller ikke mere, tak.

  @Rie: Takker. Og hug du bare! :-)

  @AC: Og det var bare så hyggeligt! Næste gang håber jeg ikke, at det blæser helt så meget, så inde-Øglen også gider lege lidt i stedet for bare at hænge på mig :-)

  @GG: De der cookies kan bestemt også anbefales, hvis du keder dig og trænger til noget at kaste dig over :-) Og jeg lover at krydse og krydse!

  @Camp Chaos: Ja, det er lidt vildt med de der vægtskøn. Også selv om det nogle gange lyder til, at jordemødrene har gået på samme spådomsskole som meteorologerne, hvor de sjusser i øst og resultatet er i vest :-) Også god weekend til dig.

  @Signe: Arhhh, ok så. Måske ikke Pia. Men du ved - overdrivelse fremmer forståelsen... ;-)

  @Lene: Altså, jeg vejleder gerne i flag, næste gang vi ses, men jeg tillader mig at tvivle på, at jeg kan lære dig noget som helst, der har med nørklerier at gøre. Der tror jeg nærmere, det er den anden vej rundt :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...