fredag den 5. august 2011

Last mover

Som nok sådan cirka den sidste i landet er jeg nu kommet med på Mad Men-bølgen. HDD skulle lige et hemmeligt ærinde i går, og da han kom tilbage (mens jeg var i gang med at plyndre en garnbutik), havde han første sæson af Mad Men og hele Collector's edition af Six Feet Under (yessss!) med. Barsels-fordriv til mig, sagde han - ham har jeg sq været ret heldig med, synes jeg! I øvrigt falder boksene på et tørt sted, eftersom de der YouSee lukkede for vores overdrevet mange kanaler i går og degraderede os til Grundpakken. Farligt, at sådan noget først sker omkring en måned efter, man har været totalt frelst og 'vi kan sagtens klare os uden tv'-agtige. Nu er vi jo nærmest tilbage til normalen - lige bortset fra kødspiseriet - men sket er sket, og så er det jo godt, at man har et bokssæt eller to til de kolde psykopatvarme aftener...

Mmmmad Men (jeg er allerede totalt solgt, så lur mig om sæson 2-4 ikke også sniger sig ind på matriklen i løbet af min barsel...)

Resultat af raid i garnbutik. Har tilsyneladende lidt svært ved at begrænse mig, men når der er 25% på alting, kan man jo lige så godt købe lidt ind til koldere tider...

Nu sidder jeg så i sofaen i 100 graders varme (hvorfor skal det være så lummervarmt udenfor?!) med mega-hævede fødder og prøver at overbevise dem om, at de skal gå mig ind i seng. Efter jeg først lige har flyttet Øglen, som gik kold derinde efter hård eftermiddag med legen sin mor uendeligt træt, køren tur i Christianiacyklen i øsregnvejr uden låg, fordi det ikke behager damen at have kalechen på, og gåen i noget nær panik, fordi jeg snublede ude i køkkenet og faldt (i totalt slow-mo, og der skete ikke noget med hverken mig, maven eller den træbondegård, jeg hev med mig i faldet. Virkelig elegant...).Dét blev hun dæleme forskrækket over, og det tog ret lang tid at overbevise hende om, at alt virkelig var ok. Jeg tænker, at hun er meget empatisk. HDD er sikker på, at hun er traumatiseret over, at hun for et år siden så mig dejse om på åben gade. Men under alle omstændigheder endte et glas sødmælk og en historie om 'Peter Bodahls' fødselsdagsfest med at gøre humøret godt igen. ('Kæft, hvor er det i øvrigt hyggeligt, at man kan læse historier for hende nu. Altså, tålmodigheden er ikke i top, og man skal ikke dvæle alt for længe ved de forskellige sider, men koncentrationen rækker til en hel - kort - historie efterhånden. Det er RART for en bognørd som jeg).

Øglens værelse er så småt blevet helt klart til at kunne tage imod ét stks Varan. Vi mangler godt nok lige en seng, men Varanen skal jo sove inde hos os de første måneder, så det haster ikke. Og det er nok meget godt at tage det hele lidt i etaper - ingen grund til at give Øglen grund til at synes, Lillebror er mere irriterende, end hun formentlig kommer til i forvejen...

En Øgle-side og en Varan-side. Sidstnævnte er så godt som tom. Men kommer tid kommer tøj. Eller babyting. Eller noget... (Og i øvrigt: Tiger-butikken, be aware. Jeg kommer måske tilbage efter ENDNU flere kurve)

9 kommentarer:

 1. uhhh boxsets, elsker dem! Men kan fortælle dig, at vi er endnu mere lastmovers herhjemme; vi har Mad Men liggende, men jeg kan ikke få mig taget sammen til at starte, fordi kvinderne er så lækre. Jeps, jeg kan kun klare at se kvinder på tv der er tykkere end mig, så det bliver for det meste kun til supersize/superskinny og den slags :-)

  SvarSlet
 2. Jeg ved slet ikke, hvad Mad Men er, og jeg har endda gået hjemme i snart et år. Jeg må være virkelig fortabt.Det unne være, at jeg skulle nuppe en baby mere, så jeg kan nå alt det, der ike lykkedes i denne omgang såsom at sy gardiner, lære at strikke ogse gode tv-serier.

  Jeg glæder mig til at se, hvad du får ud af garnnøglerne, for jeg går da ud fra, at du flasher?

  SvarSlet
 3. Når noget bliver for hypet, så som Mad Men, så ender jeg altid med slet ikke "at komme med på vognen". Det er nok bare for at være lidt på tværs...

  Men måske skulle jeg alligevel lige snige mig til at se et par afsnit...

  SvarSlet
 4. Vi har også Mad Men liggende og har haft det et stykke tid. Jeg tror, vi har set 2-3 afsnit, og jeg må sige, at jeg slet slet ikke fatter, hvad al hysteriet går ud på. Måske er mine forventninger bare for store, men jeg er (endnu) ikke fanget af nogen af personerne, selvom jeg synes stilen er lækker. Men jeg har en idé om, at jeg måske skal give den en chance igen på et tidspunkt, selvom jeg ikke helt ved, om den egner sig til amme-serie.

  Og så må jeg altså lige komme med et lille bitte "snyyyyd!" over at Øglen vil have læst historier. Trolden vil allerhelst bare bladre et Anders And-blad igennem og udpege Mickey-Mouse, N'Sand og Fdtmole. Jeg er alvorligt bange for, at hun med hendes læsevaner slægter sin far mere end sin mor på.
  Men lur mig om jeg ikke før eller siden får hende trukket igennem Astrid Lindgrens samlede værker, Saint Exupery's Den Lille Prins og naturligvis den ægte Peter Plys af A.A. Milne - om hun vil det eller ej! :D

  SvarSlet
 5. @Karoline: Du har ret - kvinderne er tæskelækre. Men de har også former, og selv om de på ingen måde bliver noget nær så hvalede som jeg i al min graviditets-magt og vælde, så glæder det mig at se en smuk smuk kvinde, der har både til gården og gaden. Den slags skal man kigge noget længere efter i tv- og modeverdenen i dag...

  @Mille: Tror ikke, at du er spor fortabt - du har bare brugt din barsel på andet end tv og hypede serier. Men altså; hvis du kommer til at kede dig og gerne vil se et tidstypisk billede af 60'ernes reklameverden i New York, så er det Mad Men, du skal kaste dig over :-)

  Skal nok flashe garn-kreationer. Skal bare liiiige være færdig med det tæppe nr. 1.348, som jeg hækler på i øjeblikket.

  @Sequence: Det kender jeg godt. Af samme grund nægtede jeg i lang tid at læse Da Vinci Mysteriet, men endte med at bide i det sure æble. Som blev endnu mere surt, da jeg opdagede, at jeg blev fint underholdt :-)

  @GG: Ja, du må give den en chance igen på et tidspunkt. Nogle gange skal timingen være helt rigtigt, før man bider på noget. Men det KAN jo selvfølgelig også bare være, at du ikke synes, den er god.

  Ang. historier og højtlæsning, så glæder jeg mig også ret så meget til, at Øglen gider bøger, der har mere end 4 linjers tekst pr. (kæmpestor) side. Men indtil det sker (har en idé om, at det har lidt lange udsigter), må jeg tilstå, at jeg virkelig nyder at kunne læse højt for hende. Måske magien fortager sig, når hun IGEN vil have læst 'den med føsselsda, mor!' højt, men eftersom vi kun har læst højt på den 'rigtige' måde i en uges tid, har det stadig i høj grad nyhedens interesse for mig :-)

  SvarSlet
 6. Ja, jeg melder mig også under fanerne med dem der aldrig har set et eneste afsnit af Mad Men ;-) jeg ved heller ikke liiige om jeg vil gå i gang med det - fik jo bokssæt med Sex and the city af kæresten, da jeg var hjemme med opereret fod, men er stadig ikke igennem det (holder bare mere af at læse)...

  SvarSlet
 7. Årh - vi ser også Mad Men - er lige blevet færdige med sæson 2. Er sikker på du vil kunne lige den - det bliver også lidt ekstra sjov at se, hvis man selv er/har været i pr og marketing verdenen... Ja - og så er stilen og hele stemningen bare fed efter min mening.

  SvarSlet
 8. øh - der skulle stå 'liDe den'...

  SvarSlet
 9. @Birgitte: Kender godt det der med ikke at nå igennem bokssæt. Da jeg var højgravid med Øglen, kom HDD og jeg NÆSTEN igennem de 3 første sæsoner af Lost. Og var faktisk ret begejstrede. Men så gik vi lidt død i den, så kom Øglen, og vips var der lige gået 2,5 år. Tror, vi bliver nødt til at starte forfra, hvis vi vil på den igen, og det orker jeg næsten heller ikke.

  Er dog næsten igennem første sæson af Mad Men nu. Måske fordi vi jo nærmest ingen tv-kanaler har tilbage, så der er aldrig noget i fjerneren. Og så kan vi jo ligeså godt se dvd. Når jeg ser på flimmeren, kan jeg nemlig hækle imens - det kan jeg ikke, hvis jeg læser :-)

  @Rie: Jeg har også ladet mig fortælle, at den bare bliver bedre og bedre, efterhånden som man bevæger sig gennem sæsonerne. Og jeg synes allerede, at den er glimrende nu, såeh... Det glæder mig dog, at jeg, selv om jeg kender branchen, ikke har været på en arbejdsplads, hvor tonen kollegerne imellem har været helt så hård og sexistisk. Det kunne jeg nok godt være blevet rimelig træt af... :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...