fredag den 26. august 2011

Man kan tage Øglemor ud af Jylland

... men man kan ikke tage Jylland ud af Øglemor. Jeg er jyde, og selv om jeg har boet over ti år (10 år, mand!) i Kbh, så tror jeg aldrig, at jeg slipper af med min indre krejler. Og det er egentlig meget rart, for den indre krejler kan man faktisk tjene penge på i ny og næ.

Kan I huske, at HDD og jeg var mega-dårlige forældre i starten af august og sendte Øglen i institution, mens vi selv var effektive derhjemme? Vi fik bl.a. ryddet op og ud på loftet, og vi fandt RET mange mærkelige ting, som vi ikke liiiige kunne huske, hvorfor vi havde gemt, endsige hvad vi skulle bruge til fremover. Så vi satte meget af det til salg på dba.dk. Vi er langt fra i bund (der står stadig to flyttekasser med underlige ting inde i soveværelset, og det bliver jeg snart en lille smule vanvittig over), men nogle af tingene er om ikke gået som varmt brød, så i hvert fald blevet solgt. Og derfor har vi nu en lille plasticbøtte i et af  skabene med små 3000 kr i. Som vi har tjent på at rydde op på loftet, kan man vel godt sige. Det er da ikke helt skidt.

Nogle af tingene har selvsagt været dyrere end andre. Min gamle pusletaske (jeg har købt en ny. Hurra!) kostede fx en brøkdel af, hvad vi tog for den fine skænk fra IKEA. Og Le Klint-lamperne. Men et eller andet sted, så betyder prisen ikke alverden - jovist er det rart at have sparet lidt op til ny vaskemaskine (booooring!), nyt køkkengrej (også lidt kedeligt, men trods alt sjovere end vaskemaskine) eller ting til Varanen (now we're talking), men jeg synes egentlig bare, det er fedt at kunne give fuldt funktionsdygtige ting et hjem i stedet for at kyle dem til storskrald. Og jeg er sikker på, at ham, der var gået i stå i sin bil et sted på Østerbro i går, også var glad for, at vi havde et sæt startkabler billigt til salg (og var hjemme), så han slap for at betale 400 kr. for de samme på en tankstation. Så genbrug / gensalg holder begge veje...

Ny pusletaske. Som ikke er købt brugt, og hvis pris ikke er specielt krejler-agtig, men lad nu det ligge...

Min indre jyde var i øvrigt også en kende træt af, at den (og jeg) igen ikke havde fået spist alle vores bananer (sådan går det, når man tager en pause fra hverdagen - uden bananer), så jeg fik brugt de meget brune stakler til et bananbrød. Som jeg genopdagede ovre hos Frk. Struds forleden. Havde fuldstændig glemt, at det eksisterede, men jeg dykkede ned i mine håndskrevne opskrifter (ved nærmere eftertanke kunne jeg jo så bare have brugt opskriften ovre hos Frk. Struds, men altså...) og fandt den gamle glemte kending frem. Og vupti, var de trætte bananer omdannet til noget, der vist bedst kan beskrives som kage, men som hedder noget med brød, og sådan noget er jo sundt, som vi alle ved...

Noget af opskriften. Skrevet med ung, håbefuld hånskrift i meget gammel opskriftbog, som er utrolig grim, men vældig nyttig.

Det færdige bananbrød. Nu med mørk chokolade, à la Frk. Struds. Og det kan godt være, at det ikke ser så spændende ud, men det smager fortrinligt...

Så det er altså det, jeg har fået min barsels-fredag til at gå med; lege krejler (i dag til/med/for nogen, som akut manglede lys (?!) i deres lejlighed), bage (og spise) bananbrød og skrive blogindlæg. Og nå ja - drikke kaffe med ligeledes højgravid mødregruppe-kollega. Så det kan godt være, at jeg er tilbage i byen efter min hverdags-pause, men det er nu også lige til at holde til...

13 kommentarer:

 1. Uhm, bananbrød! Bagte det for nyligt. Og da det ikke var helt nybagt længere, fik skiverne lige en tur i brødristeren - blev det bestemt ikke dårligere af.

  SvarSlet
 2. Åhr, det lyder dejligt og hyggeligt.

  Og totalt sejt, at du er krejler! Jeg er vist nok også en slags jyde, men krejler-genet er jeg desværre gået glip af. Men jeg tænker da på, at når jeg igen kan passe normalt tøj trænger klædeskabet virkelig til at blive ryddet ud i, og mon ikke Trendsales kan hjælpe mig af med noget af det?! Det skulle være så hipt, har jeg hørt. :)

  SvarSlet
 3. Hov, gider du slette den ene kommentar? Ved ikke lige, hvordan det skete...

  SvarSlet
 4. @Bettina: Ah - bananbrødsskiver i brødristeren! Ikke noget dårligt tip overhovedet!

  @GG: Den ene kommentar er hermed slettet. Og jow, Trendsales er, om ikke hipt, så i hvert fald vældig smart til at finde tøj på. Hvis man ved, hvad man går efter. Ellers er det bare uoverskueligt, synes jeg. Men søger man på specifikke mærker eller typer af tøj, så er det jo bare at vælge og vrage (og så lige lære at gå udenom dem, der tror, at de sælger guld og diamanter, selv om det i virkeligheden bare er ganske almindeligt tøj, de har til salg ;-))
  Minder mig om, at jeg selv burde ind på TS og kigge. Mit klædeskab er virkelig sørgeligt, og når jeg kan passe normalt tøj igen, ser det bare endnu mere sørgeligt ud. Suk...

  SvarSlet
 5. Hold k* - jeg gad godt have barsel, men uden baby - kan man det ;-) Måske jeg bare skulle snuppe et par fridage. God weekend :-)

  SvarSlet
 6. Uh, en pusletaske efter min smag. Den har jeg også gået og sukket over. Tillykke med den :)

  SvarSlet
 7. Den er lækker, den der taske. Og det der brød ser denundelynendeme også godt ud....

  SvarSlet
 8. Tror da også lige jeg skal prøve så'n noget bananbrød der, det ser da godt ud.
  Og tak for "Lift out puzzles" update, hvor er det altså bare fedt at man rent faktisk kan få sine forslag frem til opfinderen :-)

  SvarSlet
 9. Det er ikke så dårligt at bekende sig til sin indre jyde, når man ser, hvad der kommer ud af det! Tillykke med det hele: Loftssalg, pusletaske og banankage. De to sidste ting er vist ikke specielt jyske!

  SvarSlet
 10. Fin pusletaske. Mangler selv en og denne her er et godt bud. Hvor er den fra?

  SvarSlet
 11. @Birgitte: Jeg vil også gerne vide, om man ikke kan forlænge barsel uden baby. Det føles temmelig luksuriøst sådan bare at kunne bruge tid på alting og ingenting. Og så er det lige før, at de ekstra næsten 20 kg (gulp!) og vandet i fødderne er til at leve med...

  @Mette: Takker :-) Jeg har også sukket efter den i nogen tid, og jeg har endda haft bestilt en hjem fra England. Som viste sig at have den forkerte farve, så den måtte retur. Men nu har jeg fundet den i den helt rigtige farve og det rigtige materiale, så haps haps :-)

  @Husmoder: Håber også, den lever op til mine forventninger (som er temmelig høje). Og bananbrødet smagte darjligt!

  @Tanja: Det var så lidt mht. update. Opfinderen er bare glad for feedback, og når der så er input, som åbenbart er til at overskue, så'n rent kodemæssigt, så er det jo bare om at tækkes sit publikum ;-)

  @Mutti: Njah, jeg har nu en idé om, at man også bruger pusletasker i Jylland ;-) Men lige præcis denne her pusletaske er fra England. Og bananbrødet skulle efter sigende være amerikansk. Men det bliver det ikke dårligere af :-)

  @Pernille: Tak :-) Den er fra Ally Cappelino og hedder "Timothy".

  SvarSlet
 12. Genbrug holder! Dog ville jeg ønske der var en krejler gemt i mig...måske helt inderst inde. Jeg må prøve at få den ud:-) Og lækker lækker taske

  SvarSlet
 13. @Ls: Velkommen til :-) Mon ikke, der også bor en krejler i dig - synes som regel, de er til at lokke ud, hvis man kan spare eller tjene en slat penge ved minimal indsats.
  Glæder mig også til at tage tasken i brug. Lige nu står den 'bare' pakket til hospitalsturen, men derefter skal den luftes jævnligt, skal den!

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...