onsdag den 24. august 2011

Pause-Poul

Mig og Øglen holder pause. Fra den der hverdag (som i virkeligheden ikke er så hård, hvis man er mig og på barsel, men som straks er lidt mere actionpacked, hvis man er Øglen og går på stue med 12 andre hårdkogte Hobbitter). I går morges pakkede vi Familie-slæden (som jeg kører alt alt for lidt i, og som jeg derfor er ved at udvikle en bil-fobi overfor) og drog vestover til Mormor og Morfar (Øglens, altså).

Selv om jeg næppe nogensinde bliver perlevenner med morgentrafikken og vejarbejdet i København, så gik turen glimrende, og Øglen brillerede ved at sidde på bagsædet og synge 'Lille Peter Edderkop', kommentere landskabet og bekymre sig over, hvorvidt 'mindvøllerne' mon var i stykker, når de ikke drejede rundt. Når hun altså ikke kom med små besserwisser-udbrud som "Du kører ALT for hurtigt, mor". Hvilket jeg faktisk ikke gjorde *pudse-pudse glorie*, men jeg blev nødt til at smække bremserne i, fordi ham, der kørte foran mig, lavede en ualmindeligt underlig manøvre.

Øglen havde glædet sig som en lille dreng til at komme over til Mårmor og Mårfar, så hun har faktisk ikke været synderligt øglet, siden vi ankom. Tværtimod. Hun snakker, griner, uddeler krammere, som stillede hun op til valg på det, og har spurtet Mårfar i møde, når han er kommet hjem fra arbejde, sprunget op på skødet af ham og krammet til på "Awwww-måden". Lutter idyl, og vi mangler sådan set bare underlægningsmusikken til Det Lille Hus På Prærien (eller måske endda 7th Heaven?) for at gøre idyllen komplet. Det er meget muligt, at vi ikke ses til dagligt, men det bliver tilknytningsforholdet generationerne imellem tydeligvis ikke mindre af, og det synes jeg egentlig er temmelig priviligeret.

My preciousssss... Brombær-rov med Mårfar

Jeg får lov til at crashe på sofaen, læse dameblade og spise kage. Masser af kage. Bl.a. min mors f a n t a s t i s k e cheesecake. Med brombær plukket af Øglen og Mårfar, da de var ude at gå i går. Uden klapvogn, men på de buttede Øgle-ben, skam. Den var ikke gået (tøhø) hjemme i Kbh, men når man hænger ud med Mårfar, er man åbenbart lidt mere street, end man er sammen med mor og far. Jeg fik da også strenge formaninger om ikke at komme med: "NEJ, mor. Dig skal ikke med. Øglen og MÅRfar går tur!" Nånå. Bevares. Og skål i kage og sofa-crashning!

Nu er Øglen og Mårfar ude at plukke flere bær. Mårmor har tålmodigt forsøgt at forklare mig strikkekunstens mysterier, og jeg tror nok, at jeg kan strikke retstrik nu. Måske ikke noget, der vinder mig nogle krea-præmier, men man skal jo starte et sted. Og alene det, at jeg kan jonglere med to pinde ad gangen uden at stikke nogen ned, er succes nok for mig.

Cheesecaken før...

Det er altså ikke aktivitetsniveauet, der udmatter mig, her i Pauseland. Selv om jeg da må indrømme, at jeg er en anelse stolt af mig selv over i dag at have ringet og lavet aftaler med ikke bare en eller to, men hele TRE børnehaver, jeg skal ud og inspicere i næste uge. Så må vi se, hvor fresh jeg er, når jeg rent faktisk skal dukke op til aftalerne og rende rundt og stille spørgsmål til frokostordninger, pædagogiske visioner og lukkedage. Velvidende, at chancen for, at Øglen får en plads i en af de pågældende børnehaver, er cirka lige så stor, som at jeg smider alle mine graviditetskilo 10 minutter efter fødslen og bliver tyndere end nogensinde.

Cheesecaken efter...

Men som en af børnehave-damerne var så opmuntrende at sige til mig, da jeg ringede i formiddags: "Jeg kan lige så godt sige det, som det er: Vi har allertidligst pladser til sommer igen, men det er jo selvfølgelig ikke forbudt at håbe på mirakler". Nix. Det er det nemlig ikke. Så det vil jeg gøre. Og mens jeg gør det, tror jeg da lige, at jeg lægger mig på sofaen sammen med cheesecaken et dameblad...

10 kommentarer:

 1. Der er Ikke fair at poste kagefotos, som visse personer kan komme til at læse en times tid inden aftensmaden...

  Heldigt at katte-kræet har plantet sig oven på mig, så jeg ikke kan forlade sofaen, for at gå på rov i skabene :)

  Men hvor lyder det dejligt med en mini ferie hos bedsteforældrene.

  SvarSlet
 2. Åh det lyder skønt! Jeg vil også have pause og cheesecake! Eller... vent lige... pause/barsel har jeg jo - så er det bare kagen jeg mangler! Kommer du forbi med et stykke? :)

  SvarSlet
 3. Ikke dårligt med sådan en tur - både med barnebarns/morfar bonding, kager og strikketøj. Der er nok større risiko for at polerne smelter end at jeg lærer at strikke andet end ret. Min mor har forsøgt at lære mig vrang, men hun er venstrehåndet og på det ene punkt udstyret med en meget lille tålmodighed, så hvis jeg skal lære noget med strik, så tror jeg det må blive gennem Youtube :) Miriam er også venstrehåndet, så måske er der en chance for at én i familien kan få det lært.

  SvarSlet
 4. Hey. Den kage ser alt for lækker ud. Dårlig stil at vise kage uden smagsprøver...
  Hvis du kan strikke ret kan du jo strikke det tæppe jeg er igang med! Restetæppet. Slå masker op i ønsket bredde (130 ca. til baby) og strik 6 pinde, skift farve, 6 pinde, skift farve.... and so on!
  Knus

  SvarSlet
 5. Fantastik kombination: cheese cake og dameblade!

  Under dig at nyde det, inden det igen går løs med varanen...

  SvarSlet
 6. Go strikke-mama! Du skal bare lige lære vrang også, så kan du alt. Hvis du har brug for hjælp, når mårmor ikke er i nærheden er hjemmesiden paapinden.dk rigtig god. Der er alle mulige guides med links til youtube videoer med monsterstore strikkepinde, så det er nemt at se.
  Gratis opskrifter er der masser af på garnstudio.dk... God fornøjelse!

  SvarSlet
 7. Hold da op, det er da virkelig en pause fra hverdagen der er værd at tage og føle på! Skønt!

  Mine bedsteforældre bor i København og jeg har altid selv boet i Jylland. Det gjorde ikke glæden ved at se dem og kærligheden til dem mindre, selvom jeg ikke så dem mere end en max to gange om året. Bedsteforældre er de bedste! ;)

  SvarSlet
 8. @Sequence: Beklager timingen mht. kagen. Når jeg er på besøg hos mine forældre, spiser jeg hele tiden, så det der med tidspunkt for måltider træder lidt ud af kraft :-)

  @GG: Jeg kan prøve at sende et stykke kage med posten? Det bliver nok en anelse smattet, men så længe smagen ikke bliver påvirket, såeh... Tænker dog, at du også får en del kage i disse dage? Det er jo nærmest ens pligt som nybagt mor at spise kage hele tiden ;-)

  @Camp Chaos: Jeg blev lige lidt overmodig forleden og kiggede på en youtube-video af vrang-strik. Det kommer jeg nok aldrig til at lære. Det ser svært ud! Og hvis jeg skulle lære det af en, der var venstrehåndet, ville det da gå helt galt...

  @Malene: Næhhh, en ret-opskrift! Ikke dårligt! Hvilken pindestr. og hvaffor noget garn? (prøver så at lade være med at tænke på, hvor svært jeg vil få ved at styre 130 masker på en enkelt pind...)

  @Frk. Struds: Det var virkelig også luksus!!!

  @Rie: Uh, kan godt mærke, at jeg er ved at bevæge mig ind på helt nyt og ukendt territorium med det her strikkeri. Bliver lidt bange. Og overvældet på "jamen jeg skal jo også lære min symaskine at kende"-måden. Må håbe, at Varanen lader vente på sig, så jeg kan nå det hele :-)

  @Diktesoph: Ja, det var nemlig helt skønt! Og bedsteforældre ER de bedste. Dejligt, at mange af dem stadig formår at være tilstede og tilgængelige på trods af store fysiske afstande.

  SvarSlet
 9. Pind 4,5. Alm. str. 8 bomuldsgarn. Strikkes forresten med dobbeltgarn. Hvis du synes 130 masker er meget kan du købe en rundpind på 80 cm. Så er det lidt nemmere at jonglere rundt med.
  Se evt. her: http://www.stofogstil.dk/~/media/Images/Gratis_download/pdf/retstrikkettappe_dk.ashx?db=master
  Knus og god weekend

  SvarSlet
 10. @Malene: Tak for opskrift. Må hellere se at komme i gang. Skal bare lige finde en ny garnpusher, efter min yndlings lige er lukket. (Og jeg måtte jo egentlig heller ikke lave flere tæpper, men vi kan jo bare sige, at et strikket tæppe er noget HELT andet end et hæklet et af slagsen...)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...