tirsdag den 16. august 2011

Puslespil på den nye måde

Øglen elsker puslespil. Og har gjort det lige siden, hun var ganske lille. Først dem med knopper, siden de 'rigtige' puslespil. Og, hvis fremskridtet fortsætter, ender hun måske med at sidde og bande over temaet "skovsø med 5000 brikker" engang.

Desværre er det ikke alle steder, det er lige praktisk at have et puslespil med. I bilen, fx. Og så er det jo heldigt, at vi Øglen har Padden. For ikke nok med, at den kan vise film og underholde, til man Øglen segner; den kan også klare et puslespil eller to.

Da vi Øglen fik Padden, gik vi straks på jagt efter apps, som var sjove og samtidig bare en my lærerige. Der er RÆTTI mange apps derude, og mange af dem er også ganske udmærkede - langt størstedelen er bare på engelsk, og hvor ambitiøs jeg end gerne vil være på Øglens vegne, synes jeg alligevel, at det er skudt lidt over målet at lære hende engelsk i en alder af 2,5. Jeg blev lidt irriteret over det ringe danske udvalg, men lod den ligge dér - hvad kan en Øglemor gøre afterall?! Men HDD nøjedes ikke med at blive irriteret - han blev inspireret. Og i og med, at han er lidt af et kode-hoved *host nørd host* satte han sig for, at han ville gøre noget ved det.Siden er det blevet til mange timer foran (bagved?!) computeren med kryptiske tegn og programmer på skærmen. Og ved I hvad?! Nu er det, der bare var ideer og kryptiske tegn, blevet til en rigtig iPad-app. Sådan en, man kan købe i AppStore, hvis man har 6 kr., man ikke lige ved, hvad man skal bruge til. (Håhr, kan I huske dengang, 6 kr. var en formue, hvis man var på visit i slikbutikken?! Man kunne jo få herremeget slik; især hvis man holdt sig til 10 øres-tingene...) Navnet på den lille ny er (det gode danske) Lift-out puzzles. Og er, som navnet antyder, en elektronisk pendant til de analoge knop-puslespil...

Hvis der er nogen af jer derude, der har en iPad og en tumling, der godt kunne tænke sig at prøve det dersens puslespil, så smid lige en kommentar og/eller en mail - så kan det være, at jeg HDD giver en voucher og sparer jer for hele 6 kr. Så kan I jo se, om det er noget, eller om jeres tumling vender tommelen nedad. Og samtidig kan I høre min sprøde røst, for det er nemlig mig, der helt forkølet og lettere dorsk (som vi ville sige i Jylland) udtaler navnene på alle dyrene / tingene i spillet. Uuuh - dét var lokkemad, der var til at tage og føle på, hva'?! Øglemors stemme direkte hjem i stuen. Waouw...

- Posted using BlogPress from my iPad

20 kommentarer:

 1. Ej hvor mega sejt, som Johannes ville sige. Her på matriklen har vi virkelig sat jagten ind på gode tumlinge apps, men som du skriver er de fleste på engelsk. Synes det er møgirriterende at man ikke kan spille Oline på pad'en.

  Vi må helt sikkert prøve jeres app af :-)

  SvarSlet
 2. Jeg synes at HDD er sej - sådan på den nørdede måde. Som i "Nå, der er ikke lige en app Øglen kan bruge, så laver jeg den da bare selv".

  Hatten af for det (Også selvom Øglemor måske hellere ville have set ham foran vaskemaskinen end computeren).

  Desværre hører mine drenge på 9 og 12 vist ikke lige til målgruppen :)

  SvarSlet
 3. Det er jo MEGA-sejt, med så'n en inhouse nerd. Miriam er helt sikkert game på hans app. Hun er også en mini-nørd, når det kommer til puslespil og tal (aner ikke hvor hun har tal-delen fra... Lige nu er Talspillet, det helt store hit).

  Det er faktisk lidt sjovt, for i dit indlæg den anden dag var der et billede af Øglen som lagde puslespil - et stort et af slagsen - og jeg tænkte faktisk på at det var ret flot af hendes alder, at hun kunne det. Gad vide om hun kommer til at nerde med sin daddy-o foran computeren, når hun bliver større?

  SvarSlet
 4. Man bliver sgu da snart nødt til at anskaffe sig så'n en smart padde altså :-)

  SvarSlet
 5. Har en iPad på vej ind af døren og en 2årig i huset, så den app skal vi da helt 100 have, i håbet om at det kan få barnet til at fatte lidt interesse for puslespil! Med den interesse han viser iPhonen skal Padden nok blive en succes ;-))

  SvarSlet
 6. Netop fået en herlig pad og er in loooooove! Men tør jeg mon dele med tøsen på 1,5 år? Hun vil ihvertfald med garanti gerne prøve spillet!!!

  SvarSlet
 7. Sejt af HDD! -Og ikke mindst at du lægger stemme til!

  Jeg vil også gerne have tilsendt en eksemplar. :-)

  SvarSlet
 8. Uhh, det ser godt ud. Jeg er sikker på at Marius på 2, som nyder at far har vundet en iPad, ville juble!!

  SvarSlet
 9. Tak for alle jeres kommentarer. Jeg synes jo også, at HDD er sej (selv om, som Sequence skriver, at det da helle rikke ville gøre noget, hvis han gad dedikere noget af sin tid til vaskemaskinen i stedet for kodningen :-))

  Jeg har sendt koder til de fleste af jer, der er interesserede, men Lotte og Sidsel - kan I ikke sende mig en mail på shopamokka@gmail.com, så jeg kan få jeres mail-adresser (ved ikke, hvorfor jeg ikke kan se dem i mit kontrolpanel - troede dét var hele fidusen ved det der kommentar-validering?!); så kvitterer jeg med en kode.

  @Bettina - en iPad er go' underholdning, så sådan en kan jeg godt anbefale :-) Dog er det temmelig dyrt legetøj, så havde jeg ikke fundet en iPad 1 brugt til en god pris, må jeg nok tilstå, at jeg ville have været for meget jyde til at købe en.

  @Sequence: Jeg er ret sikker på, at din knægte på 9 g 12 faktisk ville dø af kedsomhed, hvis du påtvang dem app'en. og det vil jeg alligevel ikke have siddende på mig :-)

  SvarSlet
 10. HOLD nu op, jeg er imponeret! Jeg ville så gerne at jeg kunne kode og gøre sådan nogle ting - men har pt ikke tålmodighed til at lære det.
  SEJT, jeg kan slet ikke få armene ned og jeg ved at herhjemme er der en lille pige som vil elske det spil. Hun elsker puslespil og hun elsker min iPhone og vores iPad - så der er helt sikkert gevinst.
  Men jeg kan ikke finde den derinde ...

  SvarSlet
 11. Her hos øglebedsterne må vi da prøve det ny puslespil, så vi kan være med på forkant, når vi snart får øgle besøg.
  Kh øglemorfu

  SvarSlet
 12. Heysan - har lige hentet app'en. Hvor er den fin! Synes især godt om de dalende køer og - naturligvis - din stemme. Hyggeligt, at du sådan kommer til at sidde og snakke lidt med Thea :)
  Nu mangler vi bare dommen fra den lille dame, når hun kommer hjem fra DP. Men det ser da ud til at ham HDD godt kunne lave et par stykker mere. Der er jo tydeligvis et hul i app markedet...

  SvarSlet
 13. Hold da op hvor sejt! Her kan Manden designe apps, men ikke kode dem. Trolden elsker også puslespil og (især) iPad/iPhone, så hun vil også meget gerne teste app'en.

  I øvrigt har jeg ikke tænkt så meget over det med sproget. Hun ser i forvejen Barbapapa på tysk, Pocoyo på spansk og Peter Plys på polsk, når hun sniger sig på youtube, så et par engelske apps gør nok ikke hendes sprogforvirring større end den allerede er. ;)

  SvarSlet
 14. Jamen jeg har hverken en tumling eller en iPad :(

  Snyd, siger jeg bare.

  SvarSlet
 15. Hvor må du være stolt af HDD. Det er da bare for SEJT! :-) jeg er helt sikker på at det er noget for Vera....må lige be' kæresten om at downloade det hurtigst muligt!

  SvarSlet
 16. SÅ er det købt og downloaded til iPad'en, det virker til at være et sjovt spil, Vera har dog ikke set det endnu, men mon ikke hun synes om det, det tror jeg :-)
  Min første tanke var, at det ville være rart hvis man kunne slå baggrundsmusikken fra....men ellers synes jeg det er toppen :-)
  Hvilke apps har I ellers til Øglen? Det ku' være jeg kunne få nogle ideer. Vera er bl.a. vild med Soundtouch, aXylophone, Furry Friend og Talking Tom :-)

  SvarSlet
 17. @AC: Nu ved jeg jo fra FB, at du har fået det til at virke. Håber, J & J kan bruge det til noget.

  @Øgle-moffu: Jep - go buy! Ellers må jeg se, om jeg kan lokke endnu en kode ud af HDD...

  @Rie: Venter spændt på smagsdommer-Theas tilbagemelding :-) Og ja - det er coo, at jeg kan 'snakke' lidt med hende. Så kender hun Tante Øglemors stemme, når nu jeg ser hende alt for sjældent.

  @GG: Du har helt ret mht. sprogforvirring. Jeg tror egentlig heller ikke, at det gør det store, men lige netop med tal, bogstaver og dyr - når det er 'målrettet læring', om man vil - så vil jeg helst have, at det er på dansk. Sikkert helt fjollet...

  @Konen: Ja, det er faktisk lidt snyd. Det kan jeg godt se...

  @Tanja: Ønske om at slå baggrundsmusikken fra er meldt videre til udvikler-HDD. Han vil kigge på muligheden for at få det til at fungere, og når/hvis det lykkes, kommer der en opdatering...

  Øglen er også glad for Soundtouch, noget xylofon-noget og så nogle (danske) apps fra Fusentasterne. Derudover ellllsker hun Rasmus Klump-app'en. Og Tozzle er også god. Toddlershapes (som godt nok er til at blive lidt sindssyg af som voksen) er også et hit. Men det er vist også dem, vi har. Plus et par tegneprogrammer, som hun også kan bruge en del tid på.
  Kunne være, at jeg skulle kigge på Furry Friend og Talking Tom - dem kender jeg slet ikke...

  SvarSlet
 18. Super tak :-) Skal straks downloade lidt nyt til Vera :-)

  SvarSlet
 19. Hmm...tror min iPad, er nødt til at indeholde det spil...selv om Spunken slet ikke er gammel nok. Bare fordi det ser helt vildt sødt ud, og jeg er en legetante.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...