søndag den 14. august 2011

Stop mig, en eller anden

Hej, jeg hedder Øglemor. Og jeg hækler. Desværre kan jeg kun hækle ligeud, så det eneste, jeg efterhånden er blevet rimelig ferm til at hækle, er tæpper. Men dem hækler jeg til gengæld også mange af. Nu er det bare sådan, at der er en grænse for, HVOR mange hæklede tæpper, man egentlig kan bruge. Derfor er jeg da også begyndt at dele lidt ud af beholdningen. Sidst belemrede jeg en veninde med et grønt alfabet-tæppe. (Men det syntes jeg blev ret fint, så sådan et skulle Varanen da også have. Så jeg hæklede et sennepsfarvet alfabet-tæppe til Varanen. Ikke ligefrem den rigtige metode til at holde beholdningen af tæpper i skabet på et minimum).

Sennepsfarvet alfabet (genbrugsbillede - har altså kun hæklet ét sennepsfarvet alfabet...)

For hundrede år siden fik en anden veninde et 'bølge-tæppe' i barselsgave, og for endnu flere hundrede år siden, fik min lille niece et vældigt farverigt tæppe. For nylig hæklede jeg så endnu et bølge-tæppe - egentlig til Varanen, men HDD bliver ved med at insistere på, at det er for tøset i farverne, så nu ryger det sq nok snart også af sted som noget barsels-hækleri (stakkels veninder - her gik de sikkert og håbede på noget kært Småfolk-tøj eller en lækker barselskurv, men de fik skæve hæklerier, gjorde de).

Men det stopper jo ikke her. For da vi var i Pastaland i sommer (suuuuk - "i sommer"... så ved man, at det er ved at være efterår), havde jeg jo en milliard garnnøgler med. Når man skal transportere sig så længe i bil og tog, som vi gjorde, skal man i hvert fald ikke gå ned på garn. Så der blev hæklet igennem - i drengefarver (iggå, HDD!) Så Varanen ikke kun skal være svøbt i sennepsgult og/eller tøsefarvet.

Da vi kom hjem fra Pastaland, valsede jeg endnu engang ind i garnbutikken - uden helt at vide, hvad jeg skulle have (skal jeg vist bare til at lade være med) - og sør'me om ikke jeg endte op med garn til endnu et tæppe. Som jeg nu e n d e l i g er blevet færdig med. Så jeg kan gå i gang med at bruge alt det garn, jeg købte, sidst jeg var på raid i garnbutikken. Kan sige så meget, at dét ikke skal bruges til et tæppe. Eller - det er i hvert fald ikke planen, men der er et eller andet, der tyder på, at det alligevel altid er det, jeg ender med, så man skal aldrig sige aldrig. (Men hvis det ender med et tæppe, må vi aldrig fortælle det til garndamen, for hun mener, helt ligesom jeg, at der må være grænser for, hvor mange tæpper, man kan og skal bruge...)

Pastalands-tæppet i drengefarver
 
Det nyeste tæppe-skud på stammen
 
Og NU tror jeg så også, at Varanen har tæpper nok. Der er et til sengen og et til barnevognen - og så endda et ekstra til at glemme i S-toget / mødregruppen / til rytmik (hvis vi skal gå til sådan noget) / andet mystisk sted. 

Kan man mon lide af compulsive hæklet tæppe-disorder? Eller garn-misbrug? Under alle omstændigheder er der godt nogen, der må stoppe mig. Ender jo med, at jeg står og kaster hæklede tæpper i grams fra fjerde sal, mens sagesløse mennesker forsøger at slippe forbi nede på gaden uden at blive ramt.

Må vist hellere gå i seng. Og krydse fingre for ikke at drømme om løbske hæklenåle og andre krea-skrækscenarier. Vil gerne have en rolig nats søvn, for jeg skal nemlig tidligt op og til Fyn i morgen og mødes med skønne skønne damer. Bl.a. hende her. Hurra! Goodnight all!

13 kommentarer:

 1. Åh, hvem der bare havde tålmodighed til den slags. Og man kan aldrig få for mange tæpper. Især ikke hvis man vatterer dem eller putter dem undenom en dyne.

  Og pas på Fyn ikke æder dig - her kan godt være farligt (Ha, kunne fx selv bidrage ved at være totalt stalker-agtig med kikkerten rettet mod motorvejen hele dagen)

  SvarSlet
 2. De er altså rigtig fine...du ku jo lave en give-away så jeg kunne vinde et :-)

  SvarSlet
 3. Ja, jeg stemmer også for en give-away. Her er der nemlig indtruffet den lidt uheldige situation, at Trolden har genforelsket sig i det tæppe hun brugte som baby, og som vi egentlig havde regnet med at lillebror skulle bruge (hvis han altså nogensinde kommer ud). Så vi kunne faktisk godt bruge et hæklet tæppe! :)

  SvarSlet
 4. Lyder som om, du kunne starte en fin, lille hækletæppe-business - jeg byder gerne ind på et af de sidstviste (aner ikke, hvad hækleteknikken kaldes, da jeg er aldeles anti-krea, men dét der med lufthullerne?)!

  Elsker den slags (bil)tæpper, som vi søskende sad hyllede i på bagsædet af bilen, når det var koldt, og som det altid undrede mig kunne være så dejligt varme, når nu de var så hullede. Desværre har min mor sidenhen smidt familieeksemplarerne af disse skønne tæpper ud, buhu! :(

  Alternativt må jeg jo stå klar nedenfor altanen, når der kastes i grams! Det forekommer lidt sværere at stå klar i S-toget, når du glemmer et ... Og helt umuligt er det tankeeksperiment, at jeg nogensinde selv skulle hækle sådan en sag!

  SvarSlet
 5. Hvor er du bare flittig! - Og sikke nogle fine tæpper... Måske du snart skulle lære at strikke, så du kan variere udvalget lidt. Eller måske lave et voksentæppe. Jeg startede med at hækle, fordi jeg troede det var for svært at strikke (hele TO pinde! - Og hvordan er det lige man slår masker op etc. etc.) Men det er faktisk ikke sværere end at hækle overhovedet. Tværtimod næsten. Og der findes masser af guides på youtube, hvis der er en detalje, man mangler hjælp til. Og det er som om, der er mange flere muligheder for, hvad man kan lave, hvis man strikker. Bare en ide ;-)

  Og vi ses faktisk også i aften på Fyn - glæder mig helt vildt. Det er så lang tid siden jeg har set jer ikke-jyder!
  Knus

  SvarSlet
 6. Hvor er de flotte!

  Som jeg vist før har skrevet, kan jeg kun hækle boldnet, så hvis du en dag slår dig ned som tæppehæklekursusudbyder, så vil jeg gerne være med. Jeg stemmer dog også for den lidt nemmere løsning, hvor du udloder de lækre tæpper som give aways.

  SvarSlet
 7. Åhr, nu er jeg jo ikke for fin til at plage; så HVIS du laver en give away, så vil jeg vinde! Det kunne også være en konkurrence, hvor det kun er dem, som har børn der hedder havdyr-ord, der kan vinde. Hvad? Det er da en knald-god idé! Kan du ikke omforme nogle af de der tæpper til puder? Selvom det så betyder, at du nok skal have symaskinen frem...

  SvarSlet
 8. Jeg synes altså, at jeg kan se lidt lyserød i toppen af pastalands-tæppet?

  Når det kommer til hækle og strikke, har jeg ti tommelfingre, så de to hæklede tæpper, vi fik i barselsgave, blev flittigt brugt og er nu pænt pakket ned og gemt.

  SvarSlet
 9. @Konen: Håber ikke, du stod med kikkerten rettet mod motorvejen alt for længe, for jeg kørte nemlig med tog. Og Fyn viste sig fra sin fredeligste side - hvis der var nogle stalkere, opdagede jeg dem ikke :-)

  @Tanja: Hmm... give away... Det går mig jo i virkeligheden temmelig meget imod med sådan nogle. Men jeg skal da overveje det...

  @GG: Haha, hun er slet ikke så dum, hende Trolden. Lige kaste sin krlighed på noget, som Rumpenissen skal bruge. Smart træk - så kan det være, at fratagelsen af tæppet udløser andet godt til hende...

  @Juliette: Lufthulle-teknikken hedder vist granny stripes. Og ja, sådan nogle tæpper er temmelig varme, og det ER faktisk underligt, eftersom halvdelen af dem består af lufthuller. Jeg skal lade Blogland det vide, hvis jeg begynder at kaste tæpper ud af vinduet - så kan du stille dig parat...

  @Rie: Oh, det var SÅ hyggeligt at se dig i går. Og jeg skal nok snart gå i krig med strikkepindene. Pwomise.

  @Mille: Jeg kan ikke hækle boldnet. Måske vi skulle udveksle hækle-ekspertiser. Mht. give away, så vil jeg, som nævnt lidt højere oppe, give det en overvejelse eller to...

  @Husmoder: Haha, knaldgod idé at lave give away, hvor kun børn med havdyr-navne kan vinde. Gør måske vinderfeltet noget snævert, men jeg har en mistanke om, at det er det, du er ude efter.
  Er faktisk ved at pakke symaskinen ud, så måske jeg på et eller andet tidspunkt også lærer at bruge den... Hm...

  @Sequence: Nopes - det er lyset, der driller. Den 'lyserøde' er i virkeligheden sandfarvet :-) Ingen pigefarver i drengetæppet denne gang (som beordret af HDD :-))

  SvarSlet
 10. Jamen motorvejen og togbanen er jo lige ved siden af hinanden, så det er det samme :p

  SvarSlet
 11. Hvor er de FEDE! Jeg stemmer også for en give away. Eller salgsblog! :)

  SvarSlet
 12. @Konen: Haha, det er de jo også. Havde jeg lige glemt. Jamen, så håber jeg, at du stod med kikkerten parat. Eller noget :-)

  @Line: Takker for de pæne ord. Salgsblog bliver det helt sikkert ikke, men give away'en overvejer jeg som sagt ;-)

  SvarSlet
 13. Synes ikke, du skal give de fine tæpper væk. Men det får jeg muligvis høvl for at sige ;)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...