søndag den 4. september 2011

Lige kæk nok

Kan man mon cykle en baby ud før dens termin?! For hvis man kan, så er der vist gode chancer for, at Varanen kommer til verden snart. Har været liiiige kæk nok på cykel-måden i dag, kan jeg godt mærke, og det hævner sig i form af de lede plukkeveer og halsbranden fra helvede. (Arj, ok - halsbranden skyldes måske nærmere den latte, jeg indtog tidligere i dag. Eller de chips, jeg lige har kastet ned i svælget, men man kan aldrig vide, jo...)

I går havde vi totalt laid back dag med afslapning i Farmors sofa (mig), læsning af lørdagsaviser (mig og HDD) og fri leg i haven (Øglen og Farmor), så i dag befandt jeg mig simpelthen i en efterhånden temmelig sjælden tilstand af Ret Så Frisk. Tilnærmelsesvist udhvilet, kan man vist kalde det (sjovt som en nat, hvor Øglen ikke kommer listende midt i det hele og vil putte - hvor hyggeligt det så end er - kan gøre underværker på søvnkontoen).

Så i dag skulle vi lave noget, besluttede jeg måske en anelse hyper over morgengrøden. Vi kogte muligheden af destinationer ned til enten Danmarks Akvarium eller Amager Strand, og eftersom ingen af os kunne bestemme os, syntes HDD, at Øglen skulle bestemme.

HDD: Øgle, hvad skal vi lave i dag, synes du?
Øglen: Ost? Kiks? (hun tænker næsten lige så meget på mad, som jeg gør...)
HDD: Nej, altså - vil du køre i Store Cykle (Christianiacyklen) ud og se på fisk, eller vil du køre i bil ud til stranden?
Øglen: Køre i Store Cykle til stranden!
HDD: D'oh!

Den ordudveksling havde jeg temmelig meget sjov ud af - altså lige indtil det gik op for mig, at det jo så også indebar, at jeg cyklede til stranden. Godt nok ikke på Store Cykle, men inkl. mega-korpus kan vægten på hhv. Batavus og Christianiacyklen vist komme ud på det samme. Prøvede at snige et "Vi kan også bare tage ud til vores egen strand" (læs: Svanemøllen strand, som ligger væsentlig tættere på) ind, men nej, åbenbart. Nu var det besluttet, at vi skulle til Amager Strand. I Store Cykle. Så af sted med os. I totalt skønno vejr, dog med en del blæst, som HDD påpegede en del gange. Måske primært fordi 1. gear på Store Cykle er i stykker, så man lægger ekstra mærke til vindmodstand...

HDD og Øgle i fuld galop mod vandet, før Øglen havde opdaget præcist, hvor meget det blæste.
 

Øglen har nu opdaget, at det blæser ret meget, og nægter både at dyppe tæerne og at tage sin hue af.
 

På Madmanifesten. Efter en god dosis øko-gingerale kunne man overtales til at tage huen af...

Ude på stranden lagde især Øglen kraftigt mærke til vindmodstanden. Faktisk så meget, at hun overhovedet ikke gad være derude. Hun ville bare "tilbage i Store Cykle og hjem". Nånå, lille utaknemmelige inde-Øgle. Dog kunne hun overtales til brunch og dragefrugtjuice (huh?) på Madmanifesten, før turen gik tilbage tværs gennem byen. 16,5 km, mine damer og herrer. Ekskl. det, vi trods alt fik gået ude på stranden. Derefter sov nogen en lur i vognen, mens undertegnede og HDD gik lidt rundt, før vi skulle drikke kaffe med Øglens farfar, som er i byen for en kort bemærkning. Så hjem og krejle lidt mere (tak til dba.dk - og vores loft - for at finansiere vores latte-forbrug) og nå til bunds i vasketøjsbjerget. Og rydde op i mit ene klædeskab (er der egentlig nogen under 80, der kalder det et klædeskab mere?! Og hvis ikke, hvad hedder det så?). Og bade Øglen. Og SÅ gik gassen også af ballonen, skal jeg lige love for. Nu er jeg så træt og plukkeve-ramt, at jeg ikke gider lave aftensmad. Men så er det jo godt, at jeg har en pose Taffelchips i str. XL inden for rækkevidde.

Jordemoderen, som jeg besøgte i fredags, regnede i øvrigt ikke med, at Varanen ville komme til verden anytime soon, sagde hun. Eller - i hvert fald ikke før min termin. Baseret på min sidste fødsel, hvor jeg gik 5 dage over tid. Ved ikke, om fødsler ligner hinanden på den måde, men for min skyld behøver der altså ikke gå lidt over to uger endnu. (Hørte du det, Varan? Bare kom ud snart. Efter på tirsdag, hvor jeg skal ud og spise med sjove mennesker, altså).

8 kommentarer:

 1. Uhm, taffelchips til aftensmad lyder godt!

  Men du kan godt hilse hende jordemoderen og sige, at man ikke kan lave statistik på kun en fødsel! Men hvor er det spændende, at det er ved at være oppe over. :)

  SvarSlet
 2. Du får mig til at fremstå vildt doven. Det gider jeg ikke være med til.
  Men dragefrugtjuice lyder dejligt:-). Jeg krydser fingre for, at vi snart skal pille ved Varanen

  SvarSlet
 3. Det er ikke nu, jeg skal fortælle, at selv om min første var 3 uger FØR termin, så var min nr. 2 desværre 10 dage OVER termin. Var ved at gå fuldstændig amok allerede da vi nåede terminsdatoen, for jeg troede jo, at det ville blive før tid denne gang også! Sådan er der så meget...
  Men du må bare nyde din barsel, latte og chips, sofaen mv.
  Og som ejer af en Batavus, vil jeg lige indskyde, at den jo er bygget til ekstra vægt, da det er lovligt i Holland (hvor den er lavet) at sidde 2 på en cykel. Så den kan sagtens holde til masser af ture med gravid mave ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg er fuldstændig enig med Husmoderen. Synes faktisk næsten at fordi du er så hyper hele tiden skal du som straf gå over tid.

  Ej, ok, det mener jeg så overhovedet ikke for er selv vildt spændt på hvad den der Varan er for en.

  SvarSlet
 5. Godt cyklet der. Jeg nappede også en længere cykeltur da jeg var højgravid og det gjorde nas, men satte desværre ikke gang i nogen fødsel.

  Chips til aftensmad. Bare det var mig! Har sat mig selv på en nul sukker og fedt kur og jeg hader det. Men jeg hader også mine ekstra 8-9 kilo...

  Og hvis det ikke hedder klædeskabets, hvad hedder det så??

  SvarSlet
 6. @GG: Nej, atlså - jeg vil jo også mene, at én fødsel er lidt lidt at lave statistik på. Og jeg er endda vældig sprogligt anlagt. Håber på, at Varanen ikke har lyttet til hende - vil gerne have ham ud om en uges tid eller så'n...

  @Husmoder: Krydser også fingre for, at vi snart skal pille ved ham. Og det der med at få andre til at fremstå dovne... well, det har jeg nok bare behov for lige nu, hvor jeg faktisk sædvanligvis ikke laver noget som helst. Overhovedet. Så NÅR jeg endelig gør, skal det også broadcastes til alle, der gider (eller ikke gider) læse om det.

  @Birgitte: Nejnej, sådan nogle historier gider jeg jo ikke at høre. Så lader lige som om, jeg ikke har hørt den overhovedet.
  Sej insider-viden om Batavus. Det anede jeg ikke. Eller - jeg vidste godt, at det er et hollandsk mærke, men det med den ekstra vægt anede jeg ikke. Så behøver jeg jo ikke være nervøs for at brage igennem cykelstellet med min ekstra vægt... (dammit - her regnede jeg lige med, at jeg kunne undskylde mig med for høj vægt til cykel i resten af graviditeten :-))

  @Konen: Noooo. Vil ikke gå over tid! Det ER nemig meget mere spændende at skulle se, hvad Varanen er for en, end det er at se mig vralte stor, tyk og sur rundt :-)

  @Vevika: Ser heller ikke ud til, at cykelturen har gjort andet her end at gøre mig træt. Øv.
  Nul sukker/nul fedt lyder kedeligt, men det er snart mig, der skal på dén galej, så måske jeg skulle begynde at indstille mig mentalt på væsentlig sundere kost, end jeg praktiserer i øjeblikket...

  SvarSlet
 7. @Karoline: Arj, men det var jo også helt helt forkert disponeret. Og nu er jeg blevet så klog!

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...