lørdag den 17. september 2011

Mens vi venter på Varanen

Ja, jeg har så ikke født endnu. Overhovedet ikke. Til gengæld har jeg vist fået noget feber-noget, som sammen med min yderst insisterende spritter-hoste får hele mit kadaver til at føles noget til rotterne. Eneste lyspunkter i dén sag er, at det tilsyneladende kan slåes så'n nogenlunde ned med Pamoler, og at der er en lillebitte sandsynlighed for, at Varanen måske kan blive hostet ud i stedet for at skulle ud den anden vej...

Men det er ikke ynk det hele. Har på mystisk vis slået mig til tåls med, at Varanen jo først kommer, når han selv synes, så nu har jeg besluttet at få det bedste ud af det (kan være, at jeg tjekker ind igen i morgen med en GANSKE anden holdning, men lige for nu er det altså sådan, landet ligger). Så udover, at jeg brugte det meste af dagen igår på at sove, være til jordemoder og så lige få en forsmag på, hvor belastende det bliver at få fragtet Øglen til og fra vugger med det offentlige i næste uge pga cykelmyg-løb, så har det faktisk været nogle rætti hyggelige dage (arj, ok - i går var faktisk ikkes så hyggelig, fordi jeg var så g*ddamn træt, men i dag har været hyggelig).

"Ikke ud, mor. Det er koldt og det blæser. Blive i Store Cykle!"

HDD's og min kastanjefangst (som Øglen naturligvis har taget ejerskab over)

For det første har vi indført et nyt aftenritual herhjemme med Øglen. Primært forårsaget af, at hun i den sidste uges tid har nægtet at gå i seng og har vekslet mellem gråd og tænders gnidsel og total bandit-opførsel, der består i at tæske rundt i lejligheden og slæbe alt slæbebart legetøj med i seng - afbrudt af enkelte, ret uhyggelige, muhahahah-grin inde fra hendes værelse. Altsammen meget sødt og sjovt, hvis det ikke lige var fordi, det enkelte aftener har stået på i ikke bare en eller to timeer, men op til tre af slagsen. Suk. Så der måtte nye boller på suppen, og nu får vi simpelthen aften-te alle tre. Øglen får en god, mælket variant, og HDD og jeg får den rigtige slags. Hvis man er en sulten Øgle, får man også en riskiks eller lignende, og så kan vi sludre lidt om dagen (eller høre på totalt langt ude røverhistorier fra Øglen, der som regel handler om 'John og Poul', vores karismatiske, men lidt uhyggelige - i hvert fald, hvis man er Øglen - beboere på det store maleri i køkkenet). Synes ikke, det bidrager specielt positivt til Øglens nattesøvn (endnu), men det er smadderhyggeligt, og så betyder det mindre, at hendes natble forleden morgen var så tung, at indholdet var emigreret ud på madrassen. Og dynen. Og et bredt udvalg af tøjdyr.

I dag lod Øglen os sove til kl. 9 (!?), fraregnet de 10 min. i nat, hvor hun kom ind til os for at sove, og hvor jeg liiiige skulle ind og hjælpe hende med at finde hendes sut, og derefter har vi bare storhygget. Samlet kastanjer ved Søerne (eller ok - HDD og jeg samlede kastanjer, mens Øglen sad i ladcyklen og beklagede sig over, at det blæste), tjekket planter (og brosten og blishøns og stisystemer) ud i Botanisk Have (det var et HIT at være derovre med Øglen - gad vide, hvorfor vi ikke har været derovre før) og drukket 'varm kao' på Café Citron. Øglen opførte sig eksemplarisk og var vist lidt benovet over at få en hel kop kakao for sig selv.

 Meget fascineret af sovende and (som mesterfotografen her naturligvis ikke har fået med på billedet)

   
Stor bro, lille Øgle
Senere tog Øglen og jeg en lur sammen i dobbeltsengen, og mens Øglen sov videre (i 2,5 timer!?), spiste jeg muffins på Kaffeladen med en gammel kollega. Og nu er det aften. Uden det mindste tegn på Varan. Men så kan jeg måske nå at få hæklet den meget skæve Varan-vest færdig, som jeg gik i gang med i går.

Mmmm. Varm 'kao! 

Summasumarum: jeg er stadig utålmodig, men der er også en masse ting, der sagtens kan lade sig gøre (og som måske endda er lidt nemmere) uden Varanen, og som faktisk er ret hyggelige. Såeh - intet er så skidt, at det ikke er godt for noget...

- Postet fra Padden

5 kommentarer:

 1. Jeg har lige læst Øglens fødselsberetning. Den var go! Bare rolig - du skal nok klare det igen.

  Og man glemmer smerten igen lige så hurtigt anden gang:)

  hep hep Varan!

  SvarSlet
 2. Ahem altså Varan! Du holder os godt nok hen i spænding! Og lækker Øgle med giga-kakao :)

  SvarSlet
 3. Sikke en dejlig måde at fordrive ventetiden på.

  Ih, hvor jeg husker dagene op til (og efter termin!), hvor jeg bare ventede og ventede spændt på at se vores lillebror. Og man bliver temmelig træt af at høre "han kommer når han kommer", "alle børn kommer jo ud, hihihi...". Så jeg vil bare sige pøj pøj. Glæder mig til at se den lille Varan.

  Mange tanker herfra.

  SvarSlet
 4. Tillykke med roen -hvis den da ikke er fordampet allerede :) Det lyder som en rigtig hyggelig dag med Øglen, og ja, det skal man jo huske at nyde og bla bla

  Øv med sygdommen, til gengæld. Jeg håber du snart kommer ovenpå igen, for veer og feber lyder bare som en rigtig skidt cocktail.

  SvarSlet
 5. @Husmoder: Ja, vi satser på, at det går ligeså nemt denne her gang. Og godt, man glemmer smerterne igen hurtigt. Lige nu synes jeg i hvert fald godt, at jeg kan huske dem, og jeg har ikke engang fået veer endnu...

  @Camp Chaos: Jep, han spiller kostbar, gør han.

  @Vevika: Tak for pøjpøj og tanker. Det er tiltrængt, er jeg sikker på.

  @GG: Er stadig relativt rolig og ikke specielt utålmodig. Eller jo - jeg ER utålmodig, men ikke så meget, at jeg ikke kan være i min egen krop. Er dog ved at være rimelig indebrændt over tuberkulose-agtig hoste og feber, men som sagt; Pamoler er min ven, så det skal nok gå. Blev der sagt.

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...