torsdag den 1. september 2011

Nyt fra Barselsland

Øglen og jeg er alene hjemme i de her dage. HDD er på noget med noget kursus (vist nok synonymt med masser af god mad, voksent, relativt intelligent, selskab, og lidt fagligt indhold af en art). Derfor har jeg full-on Øgletjans, og mens jeg må tilstå, at jeg havde frygtet lidt, at mit oppustede korpus skulle fragte Øglen både til og fra vuggestue - 14 km i alt, vil jeg tro - er det gået glimrende.

Indrømmet; jeg var træt, da jeg havde hentet Øglen i går. Men det var hun heldigvis også (den slags falder normalt ellers aldrig sammen), så kl. 18.30 (huh?!) proklamerede hun, at hun ville gå ind og sige hej-hej til dagen (=rulle ned for sit gardin), og derefter gik hun i seng. Med en bog og et lille glas mælk, og så lå hun ellers og hyggesang/-snakkede i en times tid, før hun faldt i søvn. Og jeg spiste chips inde i stuen og stenede Grundpakke-tv (seriøst; der er jo INGENting i fjerneren, når man ikke har flere kanaler...) Helt ok arbejdsfordeling, hvis man spørger mig.

Her til morgen vågnede jeg før Øglen og kunne lige nå at komme til mig selv, før hun kom dappende og ville op og putte lidt. Fik lidt morgen-kvalitid, overlod så Øglen til sig selv og en bog, og jeg fik et bad. Godt nok med døren åben, så Øglen kunne høre mig, men et bad nonetheless. Så morgenmad, en Øgle der for en gangs skyld ikke gjorde vrøvl over at skulle have tøj på (bare der altså var noget lyserødt på både kjole og strømpebukser, så 'mig være en pinsæsse, mor') og derefter en cykeltur ind til vuggestuen i lækkert efterårs-agtigt solskin. Øglen sang stort set hele vejen, og nede i vuggestuen var der heller ingen problemer overhovedet. faktisk var jeg lidt overflødig, for bedstevennen N kom samtidig, så hun ænsede mig ikke. Det gjorde N derimod og ville gerne holde i hånd. Nårh.

Og nu sidder jeg så på Baresso med en kop Cafe Latte Grande. Venter på, at klokken bliver 10, så jeg kan komme på ugens anden børnehaverundvisning. Derefter skal jeg mødes med en veninde og drikke mere kaffe. Og når jeg så kommer hjem derfra, er jeg måske så heldig, at HDD er kommet hjem, så han kan hente Øglen. Og jeg kan spise nogle flere chips!? Det her barsel uden baby holder altså max. Og der er jo nok at se til, såeh...

Hvis nu bare nogen kunne garantere mig, at Øglen fortsat ville opføre sig, som om hun var blevet tabt i gryden med fromhed, når Varanen ankommer, så ville der jo ikke være et øje tørt. Men et eller andet siger mig, at Nemesis står på lur lige omkring det næste hjørne, så jeg forsøger at være beredt. Det er jo heller ikke naturligt, at Øglen opfører sig som fuldgyldigt medlem af familien i 7th Heaven... Så der stikker nok et eller andet under...


- Postet fra Padden på det der Baresso

10 kommentarer:

 1. Årh, hvor lyder det hyggeligt. Den rene idyl. Husk at sætte denne dag ind på kontoen, så du har lidt at trække på, hvis du skulle få brug for det, når Varanen har meldt sin ankomst.

  SvarSlet
 2. Åh hvor det lyder dejligt! Oss mig (for fann)..

  SvarSlet
 3. Uhmmm... Latte OG chips. Synes også andre skulle have barsel! Eller bare lidt fri ;-)

  SvarSlet
 4. Mmmhhh det lyder hyggeligt og dejligt med en from Øgle.
  Vera har en periode hvor hun bliver sur over de mindste ting, eks. at få tøj af/på, tørre fingrene med en klud, have ble på osv. og så snart hun får sin vilje, så stopper skrigeriet, hun kigger på mig med det sødeste smil og siger "hej!" Det er altså skørt. Håber det blot er en fase, hun er 17 1/2 mdr....så der er vist noget med at det kan passe på et tigerspring.

  SvarSlet
 5. Øj ja, sådan nogle dage var der engang... og det kommer der nok også igen, når Rumpenissen bliver lidt større og der kommer lidt mere ro på i det hele taget.

  Og hvor hyggeligt at Øglen synger! Det har Troldepigen ikke helt fattet, men hun danser meget gerne og laver fagter, men sang er der ikke noget af. Er det sange I kan genkende eller laver hun sine egne?

  SvarSlet
 6. Det lyder fuldstændigt som mine ferier :) Altså bare uden øgle-forpligtelser.
  Der ER nemlig nok at se til! ;)

  SvarSlet
 7. @GiSP: Du har ret - den her dag (og i går også, faktisk) skal sættes ind på kontoen. Pronto! (Er nemlig ret sikker på, at jeg får brug for dem at trække på, når Varanen kommer :-))

  @Husmoder: Du skal da MED på Baresso (for fann)! Der var mange med babyer i morges. Så kan vi også, når Varanen kommer.

  @Birgitte: Latte og chips, dog ikke nødvendigvis samtidig, er slet ikke så dårligt endda. Frihed ej heller :-)

  @Tanja: Oh ja - de famøse baby-hys-perioder. Been there done that. Og skal af uransagelige årsager til at gennemgå det hele en gang til med Varanen. Må jo være sindssyg :-) Krydser fingre for, at Vera snart bliver sit eget, glade selv igen.

  @GG: Jada, sådan nogle dage kommer helt sikkert igen. Snart. (Det bliver jeg i hvert fald nødt til at overbevise mig selv om for ikke at blive heeeelt træt :-))
  Mht. Øgle-sang, så synger hun en del sange, vi kan genkende, men hun komponerer også gerne sine egne. Oftest bare bestående at nogle få ord og krydret med en masse "ja ja jaaaah"'er og "hurra"'er. Det er ret hyggeligt (og ret højlydt) :-)

  @Diktesoph: Ja, hvorfor er det, man har så travlt i ferier? Burde jo have al tid i hele verden, men den forsvinder bare mellem fingrene på en. :-)

  SvarSlet
 8. Kunne man måske bestille et styks barsel uden baby? Det ville holde maks, hvis altså vejret samtidg ville vise sig fra sin bedste side.

  Det lyder nu også hyggeligt med omgængelig Øgle og cafe besøg.

  SvarSlet
 9. Årh ja! Hun lyder da bare helt vildt velopdragen, hende Øglen! HVORDAN har du gjort det?
  Jeg er enig - barsel uden baby er helt klart det nye sort! Jeg er stor fan allerede (lige på det punkt kan ungen godt vente til 42+)

  SvarSlet
 10. @Sequence: Ja, masser af barsel uden baby ville ikke være helt af vejen :-) Heller ikke selv om omgængelig Øgle og cafébesøg er hyggeligt...

  @Julie: Aner ikke, hvad der skete med hende de par dage. Sådan plejer hun IKKE at være, kan jeg godt love dig. Så har desværre ingen opskrift, men hvis jeg finder en, skal jeg nok sende videre :)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...