søndag den 11. september 2011

Sidste øjebliks-overskud?

Det er lidt underligt, altså. Jeg er tyk, tung, træt og utålmodig og allerhelst ville jeg egentlig bare gerne ligge på en divan og blive viftet med bananblade og fodret med chokoladeskildpadder vindruer. Men alligevel kan jeg slet ikke finde ro. I den forstand, at jeg føler, jeg skal lave noget hele tiden. Holde mig igang. Ikke på "jeg spurter rundt"-måden, men på "shit, jeg bliver nødt til at nå dét og dét og dét og dét, inden Varanen kommer"-måden.

Desværre er det bare som om, min dispositionssans er forsvundet i takt med, at min hjerne så småt begynder at lukke ned for at hellige sig Babyland. Så det er ikke nyttige ting som at lave mad til fryseren, bage arsenaler af barselskage, gøre grundigt hovedrent eller andet i dén dur, jeg bruger mine kræfter på. Næh, jeg nørkler. Små nøgleringe/-kæder, veste til Øglen (jep - veste. I flertal. Selv om jeg endnu ikke har haft held til at lokke hende i en af de to, hun allerede har, er jeg halvvejs igennem en tredje) og huer. Ligeledes i flertal. Har hæklet to i denne her weekend, og jeg har garn til to mere, når jeg ellers lige får trevlet mit første, spæde strikkeforsøg - hørte du det, mor; STRIK! - op.

Endnu en vest. Som mutti her synes er noget så sød (og som ville passe perfekt til Øglens nye kjole), men som Øglen nægter så meget som at prøve på

Nøglesnore med inspiration fra Camsen. Hendes er dog langt finere og drejer tilsyneladende ikke om sig selv en milliard gange som mine gør

Øglen som hue-model, til trods for, at begge huer er i voksenstørrelse

Øgle med attitude

Øglen vil også 'strikke' og render gladeligt rundt og fægter med hæklenåle i alskens størrelser. Det er også en fest at splitte garnnøgler ad og smide dem besyndelige steder i lejligheden. Men i dag blev vi enige om, at vi ikke gad strikke mere. Så vi har perlet. Lavet et hjerteophæng (som vist ikke får lov til at blive hængt op, eftersom Øglen helst vil bruge det som armbånd) af maxi-perler og en perlehalskæde til Øglen. Som hun aldrig blev færdig med, fordi konceptet "rør rundt i skål med perler og flyt derefter perler fra skål til dørslag og tilbage igen et uendeligt antal gange" vandt kampen om opmærksomheden. Men hun hyggede sig (og det gjorde jeg også, for der blev fortalt mange røverhistorier undervejs - hovedsageligt om bænkebidere og bondemænd?!), og det er vel hovedsagen.

Hjerteophæng af maxi-perler. Øglen har perlet og dikteret farvesammensætning

Der kræves dyb koncentration for at røre i skålen med perler

Derudover har vi været i Danmarks Akvarium i dag efter en dag med lidt for meget tv-kigning (for Øglens vedkommende - har opgivet at rationere mit eget forbrug) i går. Dét var en fest - også selv om Øglen klart var mest optaget af de 'kedelige' fisk som makreller og aborrer. Hun var decideret bange for søanemonerne (som til hendes forsvar også så lidt onde ud med underbid og tænderlignende tentakler), men til gengæld var det tilsyneladende ret sjovt at løbe rundt og rundt og rundt og rundt inde ved det store akvarium med piratfisk og skildpadder og alt det der.

Vi nåede også ned for at røre ved havdyr, men det var primært HDD og jeg, der rørte, og Øglen, der pjaskede med vand. Og vist også smagte på noget af det (adr!). Krabberne kunne hun bestemt ikke lide, og søanemonerne m/venner var jo så heller ikke noget hit, men rødspætterne (eller hvad de nu hedder, de der små, flade nogen, man også må pille ved) var sjove. Alt i alt et hit at være derude, og stedet har også en overskuelig størrelse for plukkeve-ramt Tykke Mor.

"Se, mig pjasker med vand, far!" 

I'm gonna get ya, små, flade fisk

Det bedste af det hele var næsten, at Øglen var så smadret efter en formiddag med perler og fisk, at hun sov næsten to timer til middag. To timer?! Det er jo ikke sket siden... siden... ja, det er i hvert fald LÆNGE siden, og HDD og jeg benyttede os af chancen til at nyde solskinnet, hinandens selskab og en portion nachos på en café. (I øvrigt fantastisk koncept, de der nachos. Det er den eneste måde, hvor man legalt må kværne en pose chips. Ovenikøbet med smeltet ost, guacamole og alt muligt andet smat på).
Nu slapper vi af derhjemme, efter jeg har lavet ostemadder i stjerneform til Øglen ('kæft, hun kunne spise mange små stjerner - hvis hun æder så meget, hver gang jeg har skåret hendes mad ud i sjove former, skal jeg vist til at gøre det noget oftere). Øglen flytter (igen) perler fra skål til dørslag til skål til dørslag, HDD stener, og jeg blogger. Søndag holder.

Men det kunne nu være meget fedt, hvis den energi jeg tilsyneladende har til at perle, hækle og skære mad ud i sjove former, kunne kanaliseres over i lidt mere anvendelige ting. For jeg tror da, at jeg alt andet lige vil foretrække perling, hækling og skæring, når Varanen er (forhåbentligt vel)-ankommet, frem for at lave mad til fryseren, bage og gøre rent. Det kan selvfølgelig være, at jeg tager fejl, men jeg tvivler. Ret så meget, faktisk...

8 kommentarer:

 1. Jeg er godt nok imponeret af din energi. Man bliver helt forpustet! Hvor er vesten og huerne søde. Jeg er sikker på, at Øglen på et tidspunkt giver sig og beder om at få en vest på.
  Apropos strik: Jeg har lige fundet, i et gammelt blad, en hel strikkeskole! Var det noget? I øvrigt så synes jeg det er flot, at du har været i gang.

  SvarSlet
 2. Hold da op, hende Øglen ser sej ud med de huer!
  Jeg har lige bagt Römertopf-brød efter din opskrift. Det ser ganske godt ud, men skal lige køle lidt af. Håber det også smager godt, da jeg åbenbart har meget svært ved at læse opskrifter, og valgt først at komme låget PÅ efter 30 minutter, hvor det jo var meningen, det skulle være taget AF...

  SvarSlet
 3. Du skal da netop nyde, at du lige nu har tid til at nørkle og perle medøglen. Hvem ved, hvor meget tid varanen levner til den slags sysler? Alt det kedelige og praktiske, skal man jo nok nå.

  Og så er jeg i øvrigt imponeret over, hvor produktiv du er. Og hvor fint det bliver. Jeg er en god starter, men så stopper det altså også der.

  SvarSlet
 4. ÅRH HVAD! Totalt tvilling! Vi var også på akvariet i dag! Dog først om eftermiddagen. Krabbes ynglings var den store haj i træ, som han kunne sidde oppe på. Det var det eneste han gad, sammen med løbeturen ved pirat/skildpadderne. Sjovt som runde gange, får dem til at styrte rundt..

  Ang veste, huer og andet godt (og STRIK!): Jeg er stolt af dig! Du er kommet ud af din tæppo-mani. Og så er det ovenikøbet pænt, i modsætning til de ting jeg laver.

  SvarSlet
 5. Det er da nogle vildt hyggelige ting, du bruger dit overskud til! Det synes jeg slet ikke du skal have dårlig samvittighed over.

  Og vildt fede ting du hækler!

  SvarSlet
 6. Fede huer ;-) og du er total fantastisk til det med de nøglesnore. Jeg er måløs! (og får en masse komplimenter for min fine lilla) - har du overvejet en lille e-shop til at supplere dagpengene? ;-)

  SvarSlet
 7. hi hi - var det officiel Danmarks Akvarium dag i blog-land i går? Vi var også deroppe med lille-manden, dog om eftermiddagen... desværre sov han da der var rør-ved-dyr, men de store fisk i det runde akvarium allerbagerst var et hit! Ret skægt at høre 2-årig udbryde "prøv lige og se, mand! hår hår, kæmpestor fisk!" - total Københavner-knægt.....

  SvarSlet
 8. @Nonna: Hep - strikkeskole lyder som en god idé. Lige, hvad jeg har brug for, så gem den endelig. Ang. vestene, så skal jeg nok få tvunget Øglen i en. De er str. 4 år, så der er lidt tid at løbe på endnu :-)

  @Ohhhappy: Håber, brødet blev godt, selv om låget blev lagt 'omvendt' på :-)

  @Mille: Jam', du har jo egentlig helt ret. At det er nu, alt det hyggelige skal klares. Så kan det tids nok blive praktisk og kedeligt. Ang. det der med at få afsluttet ting, så er det også meget atypisk for mig at få afsluttet så meget. Tror, det er fordi, det er ret 'korte' projekter. Men jeg har altså også virkelig meget ufærdigt liggende og flyde omkring mig.

  @Husmoder: Sejt, at I også var på Akvariet. Næste gang må vi koordinere, så Krabbe og Øglen kan tonse rundt og rundt og rundt sammen!
  Og hey - du har da engang vist nogle billeder af ting, du har lavet. De var pæne!!!

  @GG: Tak for hækle-ros. Og som jeg skrev til Mille ovenfor, så har I jo ret - det ER hyggelige ting, så måske jeg bare skulle pakke den dårlige samvittighed sammen...

  @Birgitte: Nu er Tiger lige begyndt at sælge nøglesnore, har jeg set, og uanset, hvordan jeg vender og drejer regnestykket, kan jeg ikke få det til at gå op med 10 kr., hvis jeg skulle sælge mine nøglesnore. Såeh... de holder sig til at blive foræret lidt væk hist og pist :-) (Godt, at du er glad for din, i øvrigt. Hvis den snor sig alt for meget, kan du prøve at stryge den - det hjælper lidt).

  @Maibritt: Sejt med en Københavner-knægt! Han lyder cool! Vi må lave blogger-træf på Danmarks Akvarium; lader til at være et yndet udflugtsmål for sådan nogen som os :-)

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...